Bu trafo neden sürekli yanıyor?

Bu trafo neden sürekli yanıyor? cukurovagazetesi.com

Akdeniz’in Cami Şerif Mahallesi’nde 13 Temmuz’da yanan trafo 19 günün ardından bir kez daha yandı. Esnaf, trafo yangının kendilerini her seferinde 3-4 saat mağdur ettiğini belirterek, tepki gösterdi.


Haber-Vecdi Yenigül

 

Akdeniz'in Cami Şerif Mahallesi 5234. Sokak'taki trafo bir kez daha yandı. 13 Temmuz'da yanan ve yangına dair detayları gazetemizde yayımlanan ''TOROSLAR EDAŞ gecikti, itfaiye yetişti' başlıklı haberimizde yer alan trafo, çevredeki esnafın tepkisini topladı. Bu kez itfaiyenin ardından TOROSLAR EDAŞ ekipleri de yetişti ancak bir esnaf, trafoyla ilgili 20 yıldır aynı sıkıntıların tekrarlandığını söyledi. Civardaki dükkan sahipleri, çözüm için imza toplama yolunu başvurmayı tercih etti.

 

CİVARDAKİ ESNAF, GÜNE TRAFO YANGINIYLA BAŞLAMIŞTI

13 Temmuz saat 09.20 sıralarında elektrik kontağından meydana gelen yangına ilk müdahaleyi Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri gerçekleştirirken, TOROSLAR EDAŞ ekiplerinin yaklaşık yarım saat gecikmesi civardaki esnafın tepkisini toplamıştı. TOROSLAR EDAŞ ekiplerinin müdahalesinin ardından ise itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almıştı.  Olayın detaylarını ve esnafın ifadelerini 'TOROSLAR EDAŞ gecikti, itfaiye yetişti' başlıklı haberimizde gazetemize taşımıştık.

 

TRAFO, 19 GÜN SONRA BİR KEZ DAHA YANDI

1 Ağustos saat 14.10 sıralarında aynı trafoda bir yangın daha meydana geldi. Civardaki esnaf, durumu Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile TOROSLAR EDAŞ ekiplerine bildirdi. Bu kez, itfaiye ekiplerinin ardından birkaç dakika içerinde TOROSLAR EDAŞ görevlileri de olay yerine ulaştı. TOROSLAR EDAŞ görevlilerinin elektriği kesmesinin ardından itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

 

"20 YILDIR BUNUN SIKINTISINI ÇEKİYORUM"

Otel, kahvehane, fırın ve esnaf odalarının da yer aldığı sokakta patiseri işleten Mesut Çetin, şunları söyledi; "20 yıldır bunun sıkıntısını çekiyorum. Allah'a şükür geçen yaz yaşamadık diyordum. Ama ondan önceki yaz çok yaşıyorduk. Bu sene daha da fazla yaşamaya başladık. Birtakım değişiklikler yapmışlardı. Geçen sene bir sıkıntı olmamıştı. Ama bu sene yaz yeni başladı, bu ikinci yanması. Ben bununla ilgili çok sorun yaşıyorum. Benim fırında malım kalıyor. Dolaplarımda mal var. Onlar bozuluyor. Şu an bunun yapılması belki 3-4 saat sürecek. Bir ara 2-3 gün kaldı böyle. Böyle sıkıntılar yaşıyoruz. Çözümünü istiyoruz"

 

"HER GİTTİĞİ ZAMAN BİZİ 3-4 SAAT BİZİ MAĞDUR EDİYOR"

Esnaflardan Halil Gezen, trafo yangını ile ilgili tepkisini "Yaz kış elektrik yeterli gelmiyor sanırım. Böyle sürekli trafo parlıyor. Her gittiği zaman bizi 3-4 saat bizi mağdur ediyor. İşimiz gücümüz var. İşimiz hep elektrikle olan işler. Ekmek fırınım var. Her şey elektrikle çalışıyor. Elektrik gittiği zaman işlerimiz duruyor. Herhalde dilekçe vereceğiz" ifadelerine yer verirken, esnaflardan Ömer Kırkız ise "Bütün esnaf bu trafonun her gün rezilliğini çekmekten, dumanından pisliğinden kahrolmuş" dedi.