HDP’li 4 Meclis üyesi gözaltına alındı

HDP’li 4 Meclis üyesi gözaltına alındı cukurovagazetesi.com

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, PKK/KCK, PYD-YPG ve MKP terör örgütlerine yönelik


Haber-Mehmet Çetin

 

Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün uzun süren teknik takip ve izleme çalışmaları neticesinde PKK/KCK, PYD-YPG ve MKP terör örgütlerine "Temizleme" adıyla operasyon düzenledi. 31 şüpheliye yönelik başlatılan operasyonda aralarında Akdeniz Belediye Meclis üyesi 4 kişinin de yer aldığı 21 kişi gözaltına alınırken, aynı gün gerçekleştirilmesi planlanan Akdeniz Belediye Meclis Toplantısı da yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 29 Temmuz 2022 Cuma günü saat 10.00'a ertelendi.

 

MERSİN EMNİYETİ, TERÖR ÖRGÜTÜ DESTEKÇİLERİNE GÖZ AÇTIRMADI

PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışma kapsamında; aralarında terör örgütlerini destekleyici sosyal medya paylaşımı yapan kişiler, terör örgütünün kullandığı silah ve patlayıcılarla çektirdikleri fotoğrafı sosyal medyada paylaşan kişiler, Mersin'de çeşitli zamanlarda PKK/KCK terör örgütü güdümünde kullanılan Molotof malzemesinde parmak izin bulunan ve bölücü terör örgütü mensubu tarafından hakkında açık beyan bulunan kişi ile Akdeniz Belediye Meclisi'nde PKK/KCK terör örgütü propagandası yapan kişiler tespit edildi. Emniyet güçlerinin uzun süren teknik takip ve izleme çalışmaları neticesinde HDP (Halkların Demokratik Partisi) Mersin İl Eş Başkanı B. K. ve HDP Akdeniz Belediye Meclis üyeleri N. B., A. T., N. A. ve M. B.'nin de aralarında bulunduğu 31 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 21 şüpheli gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararının bulunduğu diğer şahısları yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

 

YETERLİ ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI, TOPLANTI ERTELENDİ

Aralarında Akdeniz Belediye Meclis üyelerinin de yer aldığı şüphelilerin gözaltına alınmasıyla birlikte aynı gün saat 10.00'da gerçekleştirilmesi planlanan Akdeniz Belediyesi Temmuz Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı ise yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle bir sonraki güne ertelendi. Edinilen bilgiye göre, ertelenen toplantı 29 Temmuz 2022 Cuma günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.