MER-EK Meselesi: "Dün doğru olan bugün yanlış mı?"

MER-EK Meselesi: cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nın şirketten belediyeye devri konusu gündeme geldi. Konuyla ilgili söz alan Meclis Üyesi Mehmet Topkara, "Dün MER-EK’in şirkete devrini uygun görmedik, ısrar ettiniz, verdik. Bugün dediniz ki ’MER-EK sıkıntılı, şirkete külfeti var, biz bunu belediye olarak alacağız. Sosyal belediyeyiz’. Amenna. Ama başkan aynı, yönetim aynı, kafalar aynı. 3 yılda ne değişti?" diye sordu.


Haber-Vecdi Yenigül

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı İkinci Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleşti. İmar planlarındaki değişiklikleri kapsayan birçok maddenin görüşülüp oylandığı toplantıda MER-EK Halk Ekmek Fabrikası bir kez daha gündeme geldi. 2019'da belediyenin iştirak şirketinde devredilen, şimdi ise iştirak şirketten belediyeye devri söz konusu olan MER-EK Halk Ekmek Fabrikası'yla ilgili konuşan CHP'li Meclis Üyesi Ali Dinsever, "2019 yılında aslında verilen karar doğruydu. Bugünkü yapılan idari tasarruf da doğru" derken, MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Topkara ise "Başkan aynı, yönetim aynı, kafalar aynı. 3 yılda ne değişti?" diye sordu.

DİNSEVER: "2019'DA VERİLEN KARAR DOĞRUYDU, BUGÜNKÜ İDARİ TASARRUF DA DOĞRU"

Konuyla ilgili söz alan CHP'li Meclis Üyesi Ali Dinsever, "2019'da o günün koşullarında şirkete devredilen, şirket yetkisine verilen bu işin aslında uygun olmadığı söylendi. 'Bütçe içi işletme olarak kalması taraftarıyım' dendi ama 2022'de bu kez bütçe içi işletme haline getirildi, onun kararı geldi ama 'bu da doğru değil' dendi. Şimdi ikisinin de doğru olmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Orada bir netleşmesi lazım. Ama şöyle değerlendirmek lazım; 2019 yılında aslında verilen karar doğruydu. Bugünkü yapılan idari tasarruf da doğru" ifadelerine yer verdi.

TOPKARA: "3 YILDA NE DEĞİŞTİ?"

MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Topkara ise "Burada dün 'doğru' diye aldığımız kararı bugün 'yanlış' diye tekrar alıyoruz ve biz bunlara ret vermiyoruz. Diyoruz ki; belediye yönetimi böyle takdir etmişse biz de Meclis olarak, Cumhur İttifakı grubu olarak 'vardır bir bildikleri, destekleyelim' diyoruz. Siz Mersin halkından belediye başkanlığını ve belediye yönetimini aldınız. Vatandaşlarımız bizi muhalefet sizi iktidar yaptı. 'Bunu yapın' diyoruz ve biz bunlara olur verdik. Dün MER-EK'in şirkete devrini uygun görmedik, komisyonlarda söyledik. Ama ısrar ettiniz, verdik. Bugün dediniz ki; 'MER-EK sıkıntılı, şirkete külfeti var, biz bunu belediye olarak alacağız. Sosyal belediyeyiz'. Amenna. Ama başkan aynı, yönetim aynı, kafalar aynı. 3 yılda ne değişti? Bunu sormak lazım" diye konuştu.