Mobese Kayıtlarından Zanlılar Tespit Edildi

Mobese Kayıtlarından Zanlılar Tespit Edildi cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden 3 kişi, Özgecan Aslan Meydanı’ndaki ağacı zehirledikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Kamuoyu, sık sık ’Mersin’deki bütün canlıların belediye başkanı’ olduğunu söyleyen Vahap Seçer’den açıklama bekliyor.


Haber-Cihan Barış Budak

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Özgecan Aslan Meydanı'ndaki ağaçla ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyeyle ilgili iddialara sessiz kalmıştı. Gazetemizin dünkü manşetinde gelişmeleri aktararak; "Ağaç Zehirlenirken Mobese Kimi Gördü?" diye sormuştuk. Mersin Valiliği'nin yürüttüğü soruşturma ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonucunda güvenlik kamerasına yansıyan 3 şüpheli gözaltına alındı.

 

AĞAÇ ZEHİRLENİRKEN MOBESE BÜYÜKŞEHİR'İ GÖRMÜŞ

Özgecan Aslan Meydanı'nın ortasındaki yarım asırlık kauçuk ağacının gövdesine matkapla 9 delik açılıp, deliklerden asit benzeri bir madde döküldüğü yönündeki iddialar kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Olayın ardından hızla harekete geçen Mersin Valiliği kapsamlı bir soruşturma başlatmıştı. Orman Bölge Müdürlüğü ağaçtan numune toplarken, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise titiz bir çalışma yürüterek güvenlik kamerası görüntülerini mercek altına aldı. Emniyet'in incelemeleri sonucu Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salim Serdar G., CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve belediye çalışanı Oğuzhan Ç. ile araç sürücüsü Yusuf S. gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ağaçla ilgili yapılan incelemede ise her biri yaklaşık 1 santimetre çapında 9 delik açıldığı ve deliklerden enjekte edilen yabancı madde sonucu ağacın gövdesinde renk değişimi ile dallarında kuruma oluştuğu tespit edildi.

 

SEÇER, "BÜTÜN CANLILARIN BAŞKANI OLACAĞIM" DEMİŞTİ

Meydan'daki ağacın durumunu 18 Temmuz'da yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme getiren Meclis Üyesi Mehmet Topkara, "Özgecan Meydanı'ndaki ağacın akıbeti nedir? Ne olmuştur? Sorumlular hakkında işlem yapılmış mıdır? Kameralar ve güvenlik kayıtlarına bakılmış mıdır" diye sormuştu. Topkara, "Konserlere engel olduğu için belediye yaptı" yönündeki kamuoyundaki iddiaları da yöneltmişti. Konuyla ilgili sorulara yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; "Ben de bu sabah gittim, gördüm. Çünkü bir rapor doğrultusunda bakım budama çalışmaları yapmışlardı arkadaşlar. Macunlama, ilaçlama çalışmaları. Umut ediyorum o ağacın zarar gören kısımlarından ziyade bizim şimdi ilgilendiğimiz zarar görmeyen kısımlar. Onu ayağa kaldırırız diye umut ediyorum" derken, kamuoyundaki iddiaları yanıtsız bırakmıştı. Kamuoyu, seçim öncesi "Sadece insanların değil, bütün canlıların belediye başkanı olacağım" diyen Vahap Seçer'den konuyla ilgili açıklama bekliyor.