Özgecan Meydanı’ndaki ağaç Büyükşehir Meclisi’nde gündeme geldi

Özgecan Meydanı’ndaki ağaç Büyükşehir Meclisi’nde gündeme geldi cukurovagazetesi.com

Özgecan Aslan Meydanı’ndaki ağaç konusu Büyükşehir Meclisi’nde gündeme geldi. Ağaçla ilgili ilk kez konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir’le ilgili iddialara yanıt vermedi.


Haber-Cihan Barış Budak

 

Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda gövdesine 9 delik açılıp, asit benzeri bir madde enjekte edilen yarım asırlık ağaç, Büyükşehir Belediye Belediye Meclisi'nde de gündeme geldi. Meclis Üyesi Mehmet Topkara, "Kamuoyunda konserlere engel olduğu için belediyenin kendi yaptı diyorlar" derken, ağaçla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, iddiaları yanıtsız bıraktı. Mersin Valiliği soruşturmayı sürdürürken; gazetemiz, Orman Bölge Müdürlüğü'nden numune sonuçlarını talep etti. Orman Bölge Müdürlüğü'nden ise henüz bir dönüş yapılmadı.

 

TOPKARA: " ÖZGECAN MEYDANI'NDAKİ AĞACIN AKIBETİ NEDİR"

Kamuoyunda, Orman Bölge Müdürlüğü'nün numune sonuçlarını soruşturma kapsamında Mersin Valiliği'ne ilettiği iddiaları yer alırken, 9 günlük bayram tatilinin ardından resmi kurumların açılmasıyla birlikte gazetemiz, Orman Bölge Müdürlüğü'nden kamuoyunu aydınlatmak amacıyla numune sonuçlarını talep etti. Talep üzerine henüz bir geri dönüş sağlanmazken; aynı gün ağaçla ilgili konu Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Birleşim Toplantısı'nda gündeme geldi. Ağaç konusunu Meclis'e taşıyan Mehmet Topkara, "Eminim ki cevabı önünüzde hazır. Birileri sorsun diye bekliyorsunuz. Açıklamaları hazır. Kamuoyuna da bilgi vereceksiniz ama birileri sorsun bekliyorsunuz. O soruyu da ben sorayım. Özgecan Meydanı'ndaki ağacın akıbeti nedir. Ne olmuştur? Sorumlular hakkında işlem yapılmış mıdır? Kameralar ve güvenlik kayıtlarına bakılmış mıdır" diye sordu.

SEÇER, BELEDİYE İLE İLGİLİ İDDİALARI YANITSIZ BIRAKTI

Topraka, "Kamuoyunda 'bunu belediye, konserlere engel olduğu için, belediyenin kendi yaptı' diyorlar. Bunu da buradan söylemek istiyorum" derken, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in konuyla ilgili açıklama yaptığı esnada ise salonda yer almaması dikkat çekti. Seçer, konuyla ilgili "Topkara, Özgecan Meydanı'ndaki ağaçla ilgili bir soru yöneltti. Tabii ki birçok spekülasyonlar var bu konuda. Ben de hatta bu sabah gittim, gördüm. Çünkü bir rapor doğrultusunda bakım budama çalışmaları yapmışlardı arkadaşlar. Macunlama, ilaçlama çalışmaları. Umut ediyorum o ağacın zarar gören kısımlarından ziyade bizim şimdi ilgilendiğimiz zarar görmeyen kısımlar. Onu ayağa kaldırırız diye umut ediyorum. Zaten gerekli soruşturmalar da yapılıyor" açıklamasında bulundu. Seçer, Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili iddialara ise yanıt vermedi.