Mersin Barosu, saldırıları 2 günlük boykotla protesto etti

Mersin Barosu, saldırıları 2 günlük boykotla protesto etti cukurovagazetesi.com

Bakırköy’deki ofisinde müvekkiliyle görüşme sağladığı esnada şüpheli Abdullah T.’nin silahından çıkan kurşunla öldürülen İstanbul Barosu üyesi Avukat Servet Bakırtaş için Mersin Barosu tarafından Mersin Adliyesi girişinde basın açıklaması düzenlendi. Mersin Barosu, avukatlara yönelik artan şiddeti protesto amacıyla 2 gün duruşmalara girmeme kararı aldı.


HABER-Mehmet Çetin

 

Mersin Barosu, Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması düzenleyerek, şüpheli Abdullah T.'nin silahından çıkan kurşunla ofisinde öldürülen İstanbul Barosu üyesi Avukat Servet Bakırtaş'ın katledilmesini ve avukatlara yönelik son zamanlarda artan şiddeti protesto etti. 2 gün duruşmalara girmeme kararı aldıklarını belirten Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir açıklama metnini kamuoyuyla paylaştı.

 

"ŞİDDET DURMAZSA EYLEMLERİMİZİ ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ"

Baro Başkanı Gazi Özdemir, yapılan basın açıklamasında; “Biliyoruz ki, başımız sağ olmayacak. Bugün Bakırköy’de bir meslektaşımızı daha alçakça sıkılan kurşunlara kurban verdik. Av. Servet Bakırtaş sadece ve yalnız avukatlık yaptığı için öldürüldü" derken, yaptıkları eylemin bir başlangıç olduğunu sözlerine ekleyerek, "07.07.2022 Perşembe 00:00'dan başlamak üzere, 7 Temmuz Perşembe günü tüm gün 24 saat süre ile CMK ve adli yardım görevlendirmeleri SSÇ, Mağdur Çocuk ve Aile İçi Şiddet vakaları hariç kapatılmıştır. Ayrıca Perşembe ve Cuma günü duruşmalara girmeme yönünde tüm meslektaşlarımızı dayanışma ruhu ile duruşmaları boykota çağırıyoruz. Bugünkü eylem bir başlangıçtır. Eğer avukat ölümler durmazsa, avukata yönelik şiddet durmazsa biz avukatlar mesleğimizden ve meslektaşlarımızdan aldığımız güçle eylemlerimizi artırarak sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.