Atik: “3600 ek gösterge polisler arasında ekonomik açıdan büyük farklılıklar yaratacak”

Atik: “3600 ek gösterge polisler arasında ekonomik açıdan büyük farklılıklar yaratacak” cukurovagazetesi.com

Kamu Yararına Çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Mersin Şube Başkanlığı, 3600 ek göstergenin bütün emekli polisler için aynı şartları taşımadığına dair basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Kamu Yararına Çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Mersin Şube Başkanı Faruk Atik, 3600 ek göstergenin polisler arasında ekonomik açıdan büyük farklılıklar yaratacağını öne sürdü.


 

Haber – Adem Güneş

 

 

Kamu Yararına Çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Mersin Şube Başkanlığı, 3600 ek göstergenin bütün emekli polisler için aynı şartları taşımadığına dair basın açıklaması düzenledi. Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasını okuyan Kamu Yararına Çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Mersin Şube Başkanı Faruk Atik, “Ülkemizin uzun süredir gündeminde bulunan, polise 3600 ek gösterge verilmesi ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın, 6 Haziran 2022 tarihinde yapmış olduğu açıklama, maalesef emniyet teşkilatında derin bir hayal kırıklığına neden olmuştur 26 istişare toplantımızı, 05.12.2021 yılında Kamu Yararına Çalışan Polis Emeklileri Sosyal Yardım Demeği olarak Genel Merkez ile birlikte 42 Şube Başkanı ve yaklaşık 600 kişilik Emekli Emniyet Mensubunun da katılımıyla Ankara'da İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Aktaş ve diğer yetkililer ile birlikte yapmış olduk. Yapılan toplantıda, halen çalışan ve Emekli olan meslek mensuplarımızın özlük hakları, çalışma şartları ve Cumhurbaşkanımızın da gündeminde olan 3600 Ek gösterge konularına değinilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“3600 EK GÖSTERGEDEN BÜTÜN EMNİYET TEŞKİLATLARI EŞİT YARARLANMALI”

Ülkede huzuru sağlayan emniyet güçlerinin hepsinin 3600 ek göstergeden yararlanması gerektiğini kaydeden Atik, “Sayın Bakanımızın da yapmış olduğu konuşma da ‘3600 Ek gösterge ananızın ak sütü gibi helaldir.’ Sayın Emniyet Genel Müdürümüzde benzeri konuları konuşarak bizlere umut ışığı olmuşlardır. 1960'lı yıllarda ilkokul, 1970'lı yıllarda ortaokul, 1980'li yıllarda ise lise mezunu olarak mesleğe başlayan meslektaşlarımızın çoğunluğu birinci dereceye gelemeden 1985-2005 yılları arasında emekliye ayrılmışlardır. Vatanımızın her bölgesinde, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama, halkımızın can ve mal emniyetini, huzur ve güven ortamını tesis ve temin etme, suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etme noktasında çok büyük bir özveriyle gece gündüz, yağmur çamur, sıcak soğuk demeden, 24 saat esasına göre aynı ekip otosunda ilkokul, ortaokul, lise, yüksekokul ve lisans mezunu eğitim farkı gözetmeden beraberce görev yapmış ve hakkıyla emekli olmuş meslektaşlarımızdan birinci dereceden emekli olanlara 3600 ek göstergenin verilmesi ve diğerlerine verilmemesi bizleri çok üzdüğü gibi derinden de yaralamıştır” şeklinde konuştu.

 

“EMEKLİ OLAN MESLEKTAŞLARIMIZIN, ANCAK YÜZDE 30'U 3600 EK GÖSTERGE ALACAK”

Emekli olan emniyet mensuplarının ancak yüzde 30’unun ek göstergeden yararlanabileceğine dikkat çeken Atik, “Bu vesile ile eğitim farkı gözetmeden aynı görevi yapmış ve emekli olmuş meslektaşlarımızın, maaşları arasındaki farkın da bir hayli açılmasına, bunun da meslek mensupları arasında da derin bir ayrılığa neden olacağı kaçınılmazdır. Emekli olan meslektaşlarımızın, ancak yüzde 30'u birinci dereceden emekli olduğu için 3600 ek gösterge alacak, geriye kalan yüzde 70'i ise ek göstergelerine yapılacak, 600 puanlık artış ile maaşlarında ancak, 120 ile 150 TL'lik bir artışa neden olacaktır. Yani aynı görevi yapmış ve emekli olmuş polisler arasında ekonomik açıdan büyük farklılıklar olacaktır Elbette ülkemizdeki tüm meslek mensuplarına saygımız sonsuzdur. Ancak, Öğretmenler, İmamlar. Hemşireler ve diğer meslek grupları ile aynı kategoride değerlendirmek, çok hatalı ve yanlış bir yaklaşım tarzı olmuştur Şöyle ki, bizleri ancak aynı bakanlığa bağlı ve aynı görevi ifa eden, cumartesi, pazar, yılbaşı, resmi ve dini bayramlarda izinli olmayan, 24 saat esasına göre görev yapan, Jandarma teşkilatı ile aynı kategoride değerlendirmek çok daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Kaldı ki, Jandarma Astsubaylarına intibak yasası çıkartılarak 1995 yılından beri eğitim ve derece farkı olmaksızın 3600 ek göstergeyi almakta olup, bu yeni yapılan düzenleme ile 4200 ek göstergesine çıkarılacaklardır” sözlerine yer verdi.

 

“TÜM EMEKLİ MESLEKTAŞLARIMIZA3600 EK GÖSTERGENİN VERİLMESİ BİZLERİ ÇOK MUTLU EDECEKTİR”

Tek istedikleri; bütün meslektaşlarının 3600 ek göstergeden faydalanmak olduğunu söyleyen Atik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın meclise göndermiş olduğu kanun teklifi meclis alt komisyonunda tekrar gözden geçirilerek, Emniyet Teşkilatı'na da intibak yasasının özlük hakları, fazla çalışma saatleri, çalışırken verilen Emniyet Hizmetleri Tazminatını makul bir kısmının verilmesi vesaire çıkartılarak gözden kaçan benzeri hususların, bir defaya mahsus olmak üzere, derece ve eğitim kriterleri gözetilmeksizin, tüm emekli ve çalışan emniyet mensuplarına 3600 ek göstergenin verilmesi bizleri çok mutlu edecektir” diye ekledi.