Projelerle öğrencilere farkındalık yaratılıyor

Projelerle öğrencilere farkındalık yaratılıyor cukurovagazetesi.com

Mersin Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İlkokulu ve diğer okullar ile iş birliğinde yapılmış ‘Water-Source of Life’, ‘Sen Bize İnan’, ‘My Mind, My Choices, My Path’ eTwinning projeleri çocuklarda farkındalık yaratıyor.


 

Haber – Vecdi Yenigül

Projelerle dikkatleri üstüne toplayan Mersin Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İlkokulu ve destekçileri, 8 farklı ülke ile birlikte projelerine devam ediyor. ‘Water-Source of Life’, ‘Sen Bize İnan’, ‘My Mind, My Choices, My Path’ eTwinning projelerle suyun önemini, ortak kültürlerin bir arada kaynaşmasını ve çevre bilincini geliştirerek öğrencilere farkındalık yaratıyor. 8 farklı ülkenin (Azerbaycan, Hırvatistan, İspanya, Belçika, Sırbistan, Romanya, İtalya, Türkiye) öğretmenleri ve öğrencileri ile yürütülen uluslararası proje ile öğrenciler ‘Su Tasarrufu’ konulu afişler,100 dilde su, temiz su, kirli su, kitap ayraçları gibi etkinlikler yapmakta.

 

‘SU-YAŞAM KAYNAĞI’ PROJESİ İLE SU KITLIĞI VE SUYUN ÖNEMİ ÖĞRETİLMEKTE

Kuruculuğunu Mersin Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İlkokulu'ndan Özden Arar'ın ve Tarsus Fahrettinpaşa İlkokulu'ndan Sündüz Çakmak’ın yaptığı, Nurcan İn, Esin Karakaş Yılmaz, Nurten Arar, Mehtap Arslanoğlu, İlkay Duru, Davut Erol, Nuriye Erol, Banu Final öğretmenlerin de yer aldığı ‘Water-Source of Life’ (Su-Yaşam Kaynağı) adlı eTwinning projesi ile öğrenciler, öğretmenleri rehberliğinde su kıtlığı ve suyun önemi hakkında çalışmalar yapıyor. 8 farklı ülkenin (Azerbaycan, Hırvatistan, İspanya, Belçika, Sırbistan, Romanya, İtalya, Türkiye) öğretmenleri ve öğrencileri ile yürütülen uluslararası proje ile öğrenciler ‘Su Tasarrufu’ konulu afişler, 100 dilde su, temiz su, kirli su, kitap ayraçları gibi etkinlikler yapmakta.  Tüm proje ortaklarının katılımı ile Su konulu bir kitap yazıldı ve bir de ortak gazete çıkarıldı. Ayrıca proje kapsamında bir de radyo kanalı açılarak öğrenci ve öğretmenler beraber su kıtlığı ve her damla suyun önemi konusunda seslerini duyurmaya çalışarak bu konuda çevrelerinde farkındalık oluşturdu.

 

‘SEN BİZE İNAN’ PROJESİ İLE ORTAK ÜLKE ÇOCUKLARININ TANIŞMASI AMAÇLANMAKTA

Kuruculuğunu Mersin Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İlkokulu'ndan Özden Arar ve 23 Nisan İlkokulundan Nurten Arar’ın beraber yaptığı, Sevim Genç, Ferhat Ulu, Hatice Öngel, Esin Karakaş Yılmaz, Mehtap Arslanoğlu, Fatma Karakaş, Güliz Yüksel Yağcılar, Müge Yurd ve Azerbaycan’dan Yagut Mustafayeva, Kamala İsmayilzada adlı öğretmenlerin de katıldığı ‘Sen Bize İnan’ eTwinning projesi gerçekleştirildi. Proje ile ortak ülke çocuklarının tanışmasını, birbirlerinin kültürlerini ve tarihlerini öğrenmelerini, ülkelerinin kurucu liderlerini tanıyarak vatan sevgisi ile büyümelerini, bunu yaparken de 21. yüzyıl becerilerini geliştirmek amacıyla planlanmakta. Proje çerçevesinde öğrenciler iki ülkenin milli günlerini kutlayarak, ortak şarkılar söyleyerek ve birbirlerinin kültürlerinden etkilendi.

 

MY MİND, MY CHOİCES, MY PATH PROJESİ İLE ÇEVRE BİLİNCİ GELİŞTİRİLİYOR

Kuruculuğunu Mersin Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İlkokulu'ndan Özden Arar ve Portekiz’den Júlia Almeida’nın yaptığı ‘My Mind, My Choices, My Path’ eTwinning projesi ile sürdürülebilir çevre ve çevre bilinci için geliştirdikleri etkinliklerle öğrencilerin bu kavramlara ilişkin bilgi düzeylerini ve farkındalıklarını artırmak ve geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakmak isteniliyor. Özden Arar’ın mentorlüğünü yaptığı projeye Mersin’den Bilge Kurt, Cemile Şimşek, Cevzel Aydemir, Erhan Genç, Mehmet Salık, Seda Derkuş Güngör, Serran Ayhan ve Azerbaycan’dan Terane Yusifova, Shakhla Hajibalayeva, Aygun Mammadova ve Portekiz’den Helena Bernardo da katılım gösterdi. Proje çerçevesinde öğrenciler sürdürülebilir sağlıklı beslenmeyi, kaynakları doğru kullanmayı, bilinçli tüketici olmayı, geri dönüşümün önemini etkinliklerle öğrendi.