Taşdemir: “Altın kısa vadeli liman değildir”

Taşdemir: “Altın kısa vadeli liman değildir” cukurovagazetesi.com

Uluslararası piyasada Ons altının yukarı yönlü seyrinin ardından, gram altın 950 lira seviyesini aşarken çeyrek altın ise bin 573 lira seviyesinden işlem görmeye başladı. Altın fiyatlarında görülen yükselmelerden ötürü al sat yapacak olan vatandaşlara tavsiyelerde bulunan kuyumcu Esat Taşdemir, “Altın biliyorsunuz ki kısa vade olarak pek tavsiye edilen liman değildir. Altın genelde uzun vadeli bir limandır. Çünkü kısa vadede altının ne getirip götüreceği belli olmadığından altın alacak olan vatandaşlara al sat yapmasını önermiyorum” dedi.


 

Özel Haber – Adem Güneş

Altın fiyatlarının yükselmesi ve küresel piyasalardaki dalgalanmalar, alıcıları ve satıcıları korkuttu. Geçtiğimiz aylarda altın fiyatlarında düşüş yaşanırken, son günlerde kendini hızla toparlayıp tekrardan yükselişe geçti. Geçtiğimiz günlerde 900 lira seviyelerine kadar düşen gram altın, şimdi ise 950 lira seviyelerinden işlem görüyor. Mersin’de kuyumculuk yapan Esat Taşdemir, gram altının 950 TL’yi görmesinin ardından durum değerlendirmesi adına gazetemize konuştu. Altının yükselişte olduğu bu zamanda alıcılara yatırım olarak aldıkları altınları satmaması konusunda tavsiyelerde bulunan Taşdemir, “Altın genelde uzun vadeli bir limandır. Çünkü kısa vadede altının ne getirip götüreceği belli olmadığından altın alacak olan vatandaşlara al sat yapmasını önermiyorum” ifadelerine yer verdi.

“ALTIN UZUN VADELİ BİR LİMANDIR”

Altın piyasasındaki yükselişler ile ilgili durum değerlendirmesi yapan ve vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Taşdemir, “Son zamanlardaki Ukrayna ve Rus savaşları, insanların güvendiği mal olarak bilinen altın fiyatlarının yükselmesinde bir etkendir. Bu savaş süreci devam ettikçe altındaki dalgalanmalarda devam edecek gibi görülüyor. Altın biliyorsunuz ki kısa vade olarak pek tavsiye edilen liman değildir. Altın genelde uzun vadeli bir limandır. Çünkü kısa vadede altının ne getirip götüreceği belli olmadığından altın alacak olan vatandaşlara al sat yapmasını önermiyorum. Altın her sene üstüne katarak değer kazandığı için vatandaşımız aldığı altını mecburi kalmadığı sürece ki satmasın. Altını yatırım amaçlı alacaklar tavsiyem budur” diye belirtti.

“ALTIN FİYATI YÜKSELDİKÇE TL DEĞER KAYBEDECEK”

Altın fiyatlarının önümüzdeki süreçlerde yükseleceğine değinen Taşdemir, “Altının haziran ve temmuz aylarında muhtemelen 950 TL bandında yol almasını bekliyoruz. Düğün mevsimlerinden dolayı hafif bir yükseliş de devam edebilir. Tabi ki önemli olarak belirttiğim gibi Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklandığı için savaşın seyri altın fiyatlarının inip çıkmasında etkisi olacaktır. Savaş son bulursa eğer altın fiyatlarında ciddi bir iniş görebiliriz. Türk TL’sinin değer kaybetmesi ister istemez altın fiyatlarına da etkisi oluyor. Altın fiyatı yükseldikçe de bu sefer bizim paramız değer kaybedecek” sözlerine yer verdi.

“KRİZİ FIRSATÇILIĞA DÖNÜŞTÜRMEYELİM”

Altın piyasasında yaşanan fiyat artışları sebebiyle olayı fırsatçılığa çevirmenin yanlış olduğunu vurgulayan Taşdemir, “Altın fiyatının artışında yaşanan bu olay belirsizlik yarattığından dolayı olası fiyat artışlarından korunmak isteyen tüketici ve satıcıların yarattığı aşırı talep sebebiyle maalesef mevcut arzın talebi karşılayamamaktadır. Bu durum fiyatların yükselmesine ve bu sürecin devam etmesi de enflasyonun süreklilik kazanmasına yol açmaktadır. Böyle dönemlerde fırsatçılık yaygınlaşmaya başlıyor. Olayı fırsatçılığa çevirmeden bu süreci hem vatandaş hem de biz satıcılar zarara uğramadan atlatmamızı temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.