Yeşil Meslekler, Sürdürülebilir Gelecek Fuarı

Yeşil Meslekler, Sürdürülebilir Gelecek Fuarı cukurovagazetesi.com

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi KARGEM ve Toroslar Belediyesi iş birliğinde 2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında 16-17 Mayıs’ta Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü’nde ‘Yeşil Meslekler, Sürdürülebilir Gelecek’ fuarı düzenlenecektir.


Fuarın açılışı 16 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecektir. 2 gün boyunca sürecek olan Sürdürülebilirlik temalı fuarda 6 farklı modülde eğitimler, 25 stant, mentörlük ve networking faaliyetleri yer alacaktır. 16 Mayıs Pazartesi günü Araştırmacılık ve Sürdürülebilirlik Danışmanı GTAllince Kurucusu Ali Gizer Sürdürülebilirliği Anlamak ve 17 Küresel Amaç, Let’s Do It Türkiye Temsilcisi Cengiz Kasak Sürdürülebilir Düşün, Soocommerce Yazılım A.Ş Genel Müdürü Sezer Özgür Dijitalleşme ve Sürdürülebilirlik 17 Mayıs Salı Günü Doğal Yaşamı Koruma Vakfı WWF Türkiye Balıkçılık ve DKA Uzmanı Dr. Ebrucan Kalecik Doğa Koruma ve Sürdürülebilirlik, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Osman Kiper Sürdürülebilir ve Katma Değerli Girişim, MTSO Başkan Danışmanı Ercan Akın Toplumsal Cinsiyet ve Sürdürülebilirlik konuları ile katılımcılarla buluşacaktır.

 16 Mayıs Pazartesi günü Araştırmacılık ve Sürdürülebilirlik Danışmanı GTAllince Kurucusu Ali Gizer, Let’s Do It Türkiye Temsilcisi Cengiz Kasak, Chomar İletişim Uzmanı Merve Taşdemir, JCI türkiye temsilcisi Hacı KARDAŞ, Chomar İletişim Uzmanı İbrahim Gel, Executive MBA Eren YAKUT katılımcılarla mentörlük faaliyeti gerçekleştirecektir. 17 Mayıs Salı günü MTSO, GİŞKAD, Soocomerce, Mersin Hilton Otel, Tema Vakfı, Çimsataş, Mersin Yenilik Merkezi ve Model Fabrika, Mersin üniversitesi Genç Girişimciler Derneği temsilleri katılımcılara Networking etkinliği ile buluşacaktır. Meslek Liseleri öğrencileri eğitime ve sektöre yenilikçi ve sürdürülebilir bir bakış açısı kazandırmak için stantları ile fuarda yer alacaktır. ‘Yeşil Meslekler, Sürdürülebilir Gelecek’ fuarının mesleki eğitime, üniversitelere, Mersin'deki kamu ve özel kurumlara; dünyanın ortak sorununa değinmek, farkındalık oluşturup çözüm yolları aramak, çağa ayak uydurmak ve sürdürülebilirlik konusuna bakış açısı geliştirebilmek için olacağını düşünülmektedir. (Haber Merkezi)