Toros Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanları unutulmadı

Toros Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanları unutulmadı cukurovagazetesi.com

Toros Devlet Hastanesi, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası ve 14 Mayıs Eczacılar Günü dolayısıyla, poliklinik girişlerin resim ve şiir sergisi düzenledi. Etkinliğin önemine dair açıklamalarda bulunan Toros Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ruhsar Uçar, “Herkesin yüreğine dokunan çok güzel bir etkinlik yaptık. Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri, bugüne özel şiirlerini kaleme aldılar. Tüm şiirleri sağlık çalışanları adına yazdılar. Bu yüzden onlara özellikle çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Haber – Adem Güneş

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası ve 14 Mayıs Eczacılar Günü dolayısıyla Toros Devlet Hastanesi tarafından Resim Sergisi Ve Şiir Dinletisi etkinliği yapıldı.Adnan Menderes Ortaokulu öğrencilerinin yapmış olduğu resimler sergide yerini alırken, Mersin Şair ve Yazarlar Derneği üyeleri, pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanları için kaleme aldıkları vefa temalı şiirlerini seslendirdi. Etkinliğe Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk,İl Milli Eğitim Müdürü AdemKoca, Mersin Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Özcan Demir katıldı. Etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulunan Toros Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ruhsar Uçar, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası ve 14 Mayıs Eczacılar Günü dolayısıyla hastanemizde resim sergisi ve şiir dinletisi etkinliği çok verimli geçtiğini belirterek, “Herkesin yüreğine dokunan çok güzel bir etkinlik yaptık. Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri,  bugüne özel şiirlerini kaleme aldılar. Tüm şiirleri sağlık çalışanları adına yazdılar. Bu yüzden onlara özellikle çok teşekkür ediyoruz” dedi. Uçar, bu resim sergisinin bir hafta boyunca poliklinik girişinde devam edeceğini, halka açık bir şekilde olacağını, sergi bittikten sonra resimlerin ve şiirlerin hepsinin hastane servisinin koridorlarını süsleyeceğini ifade etti.

 

ETKİNLİĞE RUH SAĞLIĞI HASTALARI DA KATILDI

Etkinliğin bir anlamının daha olduğunu söyleyen Uçar, “Hastanemize bağlı Alkol Madde Tedavi Merkezi AMATEM, Hüseyin Dağlı Toplum Destekli Ruh Sağlığı Merkezi’nden hizmet alan hastalarımızda katıldı. Onlarda resim sergisini gezdiler, şiir dinletisine katıldılar. Bu anlamda çok kıymetli bir etkinlik oldu. Türkiye’de ilk olan etkinlik umarım diğer hastanelere de örnek olur. Basın mensuplarına sizlere de teşekkür ediyorum davetimize katılıp etkinliğimizi duyurdunuz” dedi.

DOĞAN: “SANATIN VE EDEBİYATIN HER YERDE OLMASI BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Pandeminin yoğun olduğu dönemlerde,hastalara yaşadıkları sağlık sorunlarından ötürü onları bir nebze olsun rahatlatabilmek için böyle bir etkinlik yaptıklarını söyleyen Mersin Şairler Ve Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Doğan, “Biz şairler Ruhsar Hocam ile görüşerek doktorlara, sağlık çalışanlarına, şiir yazmak için bir proje başlattık. Bizlerin yazdığı şiirler ve çocukların yapmış olduğu resimleri birleştirerek bu güne özel bir etkinlik haline getirdik. Asıl vermek istediğimiz mesaj hastanede sanatın bulaşması, şiirin buluşmasıdır. Hastalara şifa şiirleri yazılması, hastaların da bunu okuması çok güzel bir şey. Sanatın ve edebiyatın her yerde olması bizleri mutlu ediyor. Bugün bunu farklı bir alanda başardığımız için mutluyuz” diye belitti.