Akdeniz Belediyesi’nden sokak hayvanları için ücretsiz klinik

Akdeniz Belediyesi’nden sokak hayvanları için ücretsiz klinik cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) iş birliğinde Mersin’de ilk defa bir belediye tarafından Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kliniği açıldı. Klinik açılışında konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Belediye olarak sokak hayvanları adına her türlü desteği sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Her türlü hayvan haklarından yanayız. Sahiplemeden tutun, tedavisine, cerrahi müdahalesinden mama ve diğer yardımlarda gönüllü olarak Akdeniz Belediyesi olarak farkındalık yarattığımıza inanıyorum” dedi.


Haber – Mehmet Çetin

Millet Bahçesi Sahil Etabı’nda Akdeniz Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) iş birliğinde Mersin’de ilk defa bir belediye tarafından Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kliniği açıldı. Hayvanların her türlü cerrahi müdahalesinin yapılabileceği klinikteki barınakta da birden fazla hayvan yer almakta. Tedavilerinin tamamen ücretsiz yapılacağı bu klinikte sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasından, mama dağıtımına kadar birçok işlevi görebilecek. Klinik açılışında konuşan klinik sorumlusu gönüllü hayvansever Sevil Kumaş, “Benim ve bütün hayvanseverlerin hayalini kurduğu bir klinikti. Gönül isterdi ki kısırlaştırmayalım ama öyle bir dünyada yaşıyoruz ki; çok vicdansız insanlar var. Diyoruz ki bizde; ‘bari kısırlaştıralım da daha azı zarar görsün.’ Daha rahat beslemek adına bunu yapmalıyız. Çok yoruldum ama hayallerim gerçekleşti. Şu an konuşuyorum ama içim ağlıyor. Öncellikle başkanıma verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben tek başıma bir şey yapamam, birlikte yapıyoruz ve her zaman da birlikte yapmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

 

BU KLİNİKTEN HER TÜRLÜ HAYVAN YARARLANABİLECEK

Açılış programında konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Çocukluğumdan beri benim de ya kedim ya da köpeğim oldu. Şu anda da evimizde bir kedimiz var 6-7 yaşında. Sadece hayvanlara değil, her türlü şiddete karşıyız. İnanın ki, kendinize dost olarak edindiğiniz birçok insandan daha vefakarlar. Birçok arkadaşınız sizleri zor durumda bırakır ama onlar bırakmaz. Dolayısıyla geldiğimiz günden beri maalesef ki Mersin’de ciddi bir çalışma olmadığını gördük. Ciddi barınak yok, ciddi çalışmalar yok, sokak hayvanlarında sıkıntılar var. Bununla ilgili çalışmalar yapmak için yola koyulduk. Sevil Hanımla tanıştık ve kendisine hayvanlarla ilgili olarak Mersin’de ne projesi varsa yapmasını istedik ve bizde gücümüzün yettiği kadar destek vereceğimizi söyledik. Özellikle pandemi döneminde, insanların sokağa çıkmadığı dönemde çok işler yaptık. Mamaların dağıtımından, barınaklardan farkındalık yaratan birçok çalışma yaptık. Burada sizlerin desteğiyle, bizlerin desteğiyle, gönüllü veteriner arkadaşlarımızın destekleriyle de burada bir bakım yapılacaksa, bir operasyon yapılacaksa bunların hepsine olanak sağlanmış durumda. Birçok cihaz mevcut içerde. Ayrıca küpelerimiz de mevcut. Yakaladığımız hayvanlara gerekli aşıları yaptıktan sonra küpeleyeceğiz ve böylelikle o hayvanın sicili de nüfus kağıdı da belli olacak” sözlerini kullandı.

 

“AKDENİZ BELEDİYESİ OLARAK BU KONUDA FARKINDALIK YARATTIĞIMIZA İNANIYORUM”

Millet Bahçesi’nin öneminden bahseden Gültak, burada yapılan klinik hakkında da bilgi vererek, “Millet Bahçesi de tam onların gezeceği, onların oynayacağı, sizlerinde hayvanları gezdireceği Türkiye’nin en değerli bahçelerinden biri konumunda. Yaklaşık 100 dönüm burası, 24 dönüm yıkılan stadyumun orada ve yakında da inşallah 25 dönüm civarında da kışlanın yanındaki araziyi de güzel bir bahçe yaparız. Dolayısıyla Mersin yeşil alan sıkıntısı vardı ve Akdeniz Belediyesi olarak, o sıkıntıyı da halletmiş olacağız. Bu tesisler buraya çok güzel yakıştı. Arka tarafı da güzel olmuş, hayvanlarımızın rahat edeceği bir yer ve inşallah oradaki sayı da gittikçe artacaktır. Bir diğer güzel yanı da; burası büyük bir Millet Bahçesi olduğu için hem hayvanseverler hem de anneler çocuklarıyla geldikleri zaman burada diğer hayvanları da görecekler. Burada denizi, doğayı da görecekler ve böylece farklı bir ortam da yaratmış oluyor klinikliğin yanında. Biz de belediye olarak her türlü desteği sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Her türlü hayvan haklarından yanayız. Sahiplemeden tutun, tedavisine, cerrahi müdahalesinden mama ve diğer yardımlarda gönüllü olarak Akdeniz Belediyesi olarak farkındalık yarattığımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.