4 bin 800 fidanı toprakla buluşturulacak

4 bin 800 fidanı toprakla buluşturulacak cukurovagazetesi.com

Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğü ile Akdeniz Belediyesi iş birliğinde, ‘Her Çocuk bir Fidan Projesi’ kapsamında, farklı zamanlarda 4 bin 800 fidan toprakla buluşturulacak. Etkinlikte konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Ağaçlar ve bitkiler dünyadaki oksijen stokunu kontrol eden mekanizmalardan bir tanesidir. Dolayısıyla yeşil bir dünya, bol oksijenli, temiz havalı bir dünya demek, ağaç demek her şey demek” dedi.


Haber – Barış Köksal

Nacarlı İlk Öğretim Okulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, düzenledikleri ‘Her Çocuk bir Fidan Projesi’ ile ağaç sevgisini çocuklara aşılamayı amaçladıklarını belirtti.  Gültak, ağacın temiz bir hava için önemine dikkat çekerek, “Biraz geriye doğru gittiğimizde kışı hatırlayalım. Ülkemizin birçok noktasında üzücü olaylar oldu. Erozyonlar, seller. Bunların sonucunda can kayıplarımız ve maddi kayıplar gerçekleşti. Bunun sonuncunda da özellikle burada yaptığımız etkinlik bu noktada önemli. ‘Her çocuk bir fidan olsun’ felsefesiyle yola çıktık Akdeniz Belediyesi olarak. Tarımsal hizmetler müdürlüğümüzün ve diğer bürokratlarımızın yapmış olduğu bu etkinlikte 4 bin 800 tane ağaç fidanını dikip, inşallah dünyamıza kazandırmış olacağız. Bunların içinde; zeytin, ceviz, iğde gibi hem sanayi ürünü hem bize hem ekilen yerlere fayda hem de bu çocuklarımızın gidip, kendi elleriyle koparıp, zeytin ne demek, iğde ne demek öğrenmelerini sağlayacağız. Bilindiği üzere, eğer ki temiz bir dünyada yaşama istiyorsak; ağaçlara, doğaya sahip çıkmamız gerekiyor. Eğer iklim değişikliğini engellemek istiyorsak, ağaçsız ve ormansız bir dünya düşünemiyorum. Ağaçsız, yeşilliksiz bir dünya kurak bir dünyadır, kuraklığın olduğu bir dünyada da ne tarımdan bahsedebiliriz ne de insanoğlunun su ihtiyacının karşılandığı bir ortamdan bahsedebiliriz. Atalarımızın söylediği gibi; ölmek üzere olan insanlarımız bile, fidan dikmeye devam ederlermiş. Dolayısıyla bu etkinliği önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“AĞAÇ DEMEK HER ŞEY DEMEK”

Ağacın önemine dikkat çeken Gültak, “Daha önce Millet Bahçesi’nde ektiğimiz ağaçlara baktığımızda, büyümüşler ve daha da büyüyecekler. Birkaç yıl sonra Millet Bahçesi’ne gittiğinizde çok büyük ağaçlarla, yemyeşil bir ortamla karşılaşacaksınız. Belki şimdi ektiğimiz ağaçların bazı arkadaşlar farkında olmayabilir ama bundan 10-15 yıl sonra bu ağaçlar buralara heyecan katacak. Sadece yeşil ve iklim değişikliği olarak düşünülmemeli. Ağaçlar ve bitkiler dünyadaki oksijen stokunu kontrol eden mekanizmalardan bir tanesidir. Dolayısıyla yeşil bir dünya, bol oksijenli, temiz havalı bir dünya demek. Bizim bunlara sahip çıkmamız lazım. Atalarımız bize bu şekilde bıraktı ve buna sahip çıkmamız lazım. Biz zaman zaman da maden ve çevreyle ilgili olarak konuşuyoruz. Kazanlı, Karaduvar gibi birçok yerde de bu çocuklarımızla orman temizliğine gidiyoruz. Çünkü dikiliyor ama bakılması da lazım. Çocuklarımızla bu çalışmaları yapmaya da devam edeceğiz. Ağaç demek her şey demek” şeklinde konuştu.