Şevval Sam, Mersinlilere eğlenceli anlar yaşattı

Şevval Sam, Mersinlilere eğlenceli anlar yaşattı cukurovagazetesi.com

Ünlü sanatçı Şevval Sam, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Mersin’de sahne alarak, Mersinlilere eğlenceli anlar yaşattı.


Haber – Barış Köksal

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen konsere, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit katıldı.

Konserine ‘Koçari’ şarkısıyla başlayan Şevval Sam, Karadeniz türküleri seslendirerek dinleyenleri hem hüzünlendirdi hem eğlendirdi. Konsere gelen kadınlar şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Şevval Sam, sahneden Kazım Koyuncu’ya da selam göndererek ‘Dido’ şarkısını söyledi. Son şarkıya geçmeden önce Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’i sahneye davet eden Şevval Sam, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günde kendisini Mersin’e davet ederek kadınlarla bir araya getirdiği için Seçer’e teşekkür etti. Meral Seçer, Mersinden Kadın Kooperatifinin girişimleriyle Çamlıyaylalı kadınların yaptığı iğne oyasından yapılan bilekliği Sam’a hediye etti. Sam, ‘Silifke’nin Yoğurdu’ türküsü eşliğinde kendisine takdim edilen çiçeğin ardından Başkan Seçer, Meral Seçer ve protokol üyeleriyle birlikte ‘İzmir Marşı’nı söyledi.

 

SEÇER: “KADINLARI HER ZAMAN BAŞ TACI YAPIYORUZ”

Mersinlilerin Şevval Sam’ı çok sevdiğini vurgulayan Seçer, “Görüyorsunuz herkes çok mutlu, enerjisi yüksek. Bugün kadınlarımızın günü. Bizler kadınlarımızı önemsiyoruz, seviyoruz ve saygı duyuyoruz. Her zaman baş tacı yapıyoruz. Bugün konuşma sırası kadınlarımızın. Ben sizi dinlemeye, sesinize ses olmaya geldim sadece” dedi. Meral Seçer de zaman zaman kadınlarla farklı yerlerde bir araya geldiğini belirterek, “Bugün burada hepinizle güzel şarkılar söylüyoruz. Umarım en kötü günümüz böyle olur. Güzel şarkıları söyleyeceğimiz, enerji dolu günler bizim olur. Hepinizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” diye konuştu.

 

SAM: “ANNELER; ERKEK ÇOCUKLARINIZA BOL BOL SEVGİ VERİN”

Sanatçı Şevval Sam, konserin Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Sadece bir genç kızımız değil, her gün duyduğumuz, duymadığımız onlarca genç kızımızı maalesef şiddete kurban veriyoruz. Anneler; erkek çocuklarınıza bol bol sevgi verin. Onlara şiddetten uzak durmalarını öğütleyin. Kadın ya da erkek ayırmadan, insan olarak sevmesini öğretin lütfen” dedi. Sam, konserde muhteşem bir kalabalık olduğunu belirterek, “Kadın kadının kurdu değil, yurdudur. Bu dünyayı kurtaracaksa kadınlar kurtaracak” sözlerini kullandı.