Akdeniz Belediyesi’nden sporculara tam destek

Akdeniz Belediyesi’nden sporculara tam destek cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı İkinci Birleşimi gerçekleşti. Gerçekleşen mecliste Huzurkent ve Tırmıl tepesine yapılacak olan spor tesisi oy birliğiyle kabul edildi. Daha önce de Akdeniz Belediyesi, Akdeniz’de 30 milyon lirayı aşkın bütçe ayırmıştı spor tesislerine. Spor tesisi için onay veren bütün meclis üyelerine teşekkür eden MHP’li Meclis Üyesi Tufan Nenni, “1,5 yıldır Huzurkent’te tesis yapılması için sürekli olarak çalıştık. Burası ilk etapta dere yatağıydı, borcu vardı, alanımız yetersizdi, plan tadilatı yapık ve bugüne geldik ve bundan dolayı da ben bütün Akdeniz Beled


Haber – Mehmet Çetin

Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan ve çeşitli maddelerin görüşüldüğü meclis toplantısında, Huzurkent ve Tırmıl tepesine yapılacak olan spor tesisinin oy birliğiyle kabul edilmesiyle ilgili olarak söz alan CHP’li Meclis Üyesi Muhittin Ertaş, “Bir önceki maddeyle bu madde benzerlik gösteriyor. Zira bir önceki madde de Huzurkent’te bir kapalı spor salonunun yapılması içindi. Öncellikle Huzurkent’te böyle bir tesisin yapılmasındaki memnuniyetimizi dile getirmek istiyoruz. İnşallah buradan çok iyi sporcular, şampiyonlar, pehlivanlar yetişecektir, memleketimize ve sporumuza hizmet edecektir. Şimdiden Huzurkent’e hayırlı olsun diyoruz. Yine burası da Tırmıl tepenin önündeki belediye arazisi. 15 bin metrekare yeri de Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, spor tesis yapılması gayesiyle tahsis ediyoruz. Bundan da çok memnunuz açıkçası. Hem mahalleye hem de Akdeniz’e çok büyük hizmetler yapacağına inanıyoruz. Ayrıca daha önce 25 yıl olarak teklif edilen bu sürenin 15 yıl olarak güncellenmiş olması da bizi oldukça memnun etmiş durumda.  Kaldı ki 25 yıl çok uzun bir süreydi ve 15 yıl makul bir süre olmuş. Memleketimize ve Akdeniz’e hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

“TESİSLERİN HALKA ORADA HER ALANDA HİZMET YAPABİLMEYİ TEMEL ALMALI”

Spor tesislerinin yapına ilişkin olarak konuşan HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, halkın yararına olacak her çalışmada yardımcı olunacağın belirterek, “Bu halkın yararına olan bu spor tesislerinin ki; belediyenin kendi imkanlarıyla yapma olanağı yok göründüğü kadarıyla. Belediyenin tek başına yapamayacağını ve belediyeye tesislerden dolayı bakanlıktan verilen bu desteğin kaçırılmasının istenmediği daha önce defalarca dile getirildi. Bizde yeniden bu ilkesel kararımızı süreyle ilgili olarak sadece bu iki tesisle ilgili olarak yeniden gözden geçirdi ve bu kararı alırken zorlandığımızı da bildirmek isteriz ama biz bu yararlı hizmetlerin yapılması için de her türlü öz veride bulunduğumuzu aldığımız kararla ifade etmek istiyoruz. 15 yıl kısa bir süre de değildir. Dileriz ki bu süre içerisinde faaliyete geçen bu hizmetlerin yine sanki belediyenin hizmet alanıymış gibi rahatça yararlanabileceği bir imkan sağlanır ve protokol yapılırken de buna mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Yani belediyenin çalışma ve faaliyetlerinin orada elini kolunu sallayarak hizmet yapabilmeyi, halka orada her alanda hizmet yapabilmeyi de temel alacak bir şekilde olmasını da temenni ederiz. Bu konuda protokol yapılırken de buna özellikle dikkat edilmesini isteriz. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

 

“ASIL AMACIMIZ AKDENİZ HALKININ REFAHI”

Mecliste konuyla ilgili değerlendirmelerden sonra konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise, “Herkesin amacı Akdeniz’de yaşayan halkın refahı. Biz refah, mutluluk karşılığı için siyaset yapıyoruz. Sonuçta, tahmini olarak 30 milyon liranın üzerinde bir yatırıma şu anda evet demiş olduk. Ciddi bir para, ciddi bir yatırım. Huzurkent’te özellikle bir güreş damarı var. Zaman zaman şampiyonlar çıkıyor. Bu salon ilkel bir salondu ve çok daha güzel bir salon elde edeceğiz. 15-20 yılda bir olimpiyat dünya şampiyonu çıkarsak bile yeter. Bunlar kolay işler değil, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. Tırmıl tepesinde yapılacak olan bir diğer spor tesisi için de konuşan Gültak, “Burası birçok mahalleyi ilgilendiriyor. Ortada bir yer burası. Bizim buradaki amacımız, bir yandan spor tesisleri kazandıralım ama katlı değil yatay olacak ve biz o bölgenin yeşil kalmasını istiyoruz. İnsanların rahatlıkla gezebilmesini, yürüyebilmesini, halka açık olmasını da istiyoruz ve güzel bir futbol sahası. Amatör liglerin oynanabileceği maçlar oynanabilecek. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Spor Bakanımıza, milletvekillilerimize teşekkür ediyorum, onlar da bu konuyla çok ilgilendiler” şeklinde konuştu.

 

“DAHA ÖNCE OLDUĞU GİBİ YİNE BELEDİYE OLARAK HALKA TESİSLER KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Akdeniz Belediyesi olarak, daha önce de halkın hizmetine bu tür spor tesislerini sunduklarını ve bu tesislerin de yapımının bir yıl içinde tamamlanacağını belirten Gültak, “Biz geçen sene Spor Toto üzerinden çok tesis yaptık. Bunları tekrar almamız kolay olmuyor, ısrarcı olunması gerekiyor. İnşallah bu tesisler, imzalar atıldıktan sonra hızlı bir şekilde protokoller hazırlanacak. Şu anlamda da söz veriyorum ki; belediyenin imkanları ve halkın kullanması adına hiçbir sıkıntı olmayacak. Amacımız zaten halkın belediyenin imkanlarını rahatlıkla kullanması. Parası hazır, projeler hazır. Hızlı bir şekilde ihaleye geçecek. Hayırlı olsun. Benim ya da başkası bu desteklerinizi unutsa da Akdeniz halkı unutmayacaktır. Huzurkent’e ve Tırmıl tepesindeki tesisin tüm mahallelere tahmin ediyorum ki 1 yıl içinde tamamlanmış olur. Akdeniz Belediyesi’ne yeni tesisler kazandırdık diye düşünüyorum. Çünkü hepimiz faniyiz. Hepimiz öyle ya da böyle öleceğiz ama Akdeniz Belediyesi mahşere kadar kalacak bu tesislerle birlikte. Bu güzel hizmetlere bütün meclis olarak imza attığımız için tekrar tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“AKDENİZ’DE ARSA SORUNU OLDUĞU İÇİN KARAR VERMEKTE ZORLANIYORUZ”

Yalınayak’taki okulun yeni dönem pandemi koşullarına uygun olarak genişleyerek yapı çekme mesafeleri yeniden düzenlemesiyle ilgili olarak yeniden düzenlenmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Ertaş, başka ilçelerde aynı durumların geçerli olduğunu belirterek, “Bu konu Mersin Büyükşehir Komisyonlarında da sıkça karşılaştığımız bir konu. Hatta hali hazırda tartışılan birkaç tane de bölge var Yenişehir bölgesiyle ilgili olarak. Biz daha önce bu konu üzerinde kendimiz düşündük çünkü bir mecliste evet diyip de bir mecliste hayır diyerek bir çelişkiye düşmek istemiyoruz diye ama homojen bir karar yakalamadık. Çünkü 5 metre genişletilmesi Toroslar veya Yenişehir için makul görülebilir ama Akdeniz bölgesinde ve özellikle de bu bölgede arsa sorunu olduğu, nüfusun çok yoğun olduğu okulların kapasitesinin bir an önce acilen genişlemesi ihtiyacı olduğu gerekçesiyle belki bir nebze buna sıcak yaklaşılabilir diye karar verildi” dedi. Bir de sitemleri olduğunu ekleyen Ertaş, “Milli Eğitim Bakanlığı, sürekli olarak arsaları bedavaya getirtmek istiyor. Bunların da bütçesi var ve gerekirse o okulun çevresinde kamulaştırma yapacak. Belli bir metrekare üzerinde yapılmış bir okulu bir anda iki katı alana yaymak istemek gerçekten de orayı yaşanmaz hale getirecektir. Okulların bahçelerinden kısıtlanmış olacak ve çocukların özgürlük alanları kısaltanmış olacaktır böylelikle. Evet, bu bölgede okul ihtiyacı vardır, destekliyoruz. Keşke daha büyük okullar daha büyük alanlara yapılsa. Bu bizi daha çok memnun eder ve şu an için başkaca bir şansımız olmadığı için şimdilik onaylıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“AKDENİZ’E POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMASI LAZIM”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gültak ise, yapılacak olan değerlendirmelerin ilçelerin büyüklüğüne göre kararlar verilmesi gerektiğini belirterek, “Örneğin bakıldığı zaman Mezitli ve Yenişehir ilçeleri daha 30 yıllık ilçeler ve ona göre imarları yapılmış ama Akdeniz ise Mersin’in en eski ilçesi. 100 yıllık mahalleler var içinde. Bakıldığında yine aynı yere geliyoruz; ya kentsel dönüşüm ya da yerinde dönüşüm. Bunu yapmadığımız taktirde bu şehrin imarını düzeltemeyiz. Akdeniz’de artık birbirine girmiş durumda işler ve bunu artık imarla da düzeltemiyoruz. Böyle alanlarda yıkmadan ve kentsel dönüşüm yapmadan yeni bir okul alanı yaratmak imkansız. Akdeniz ile diğer ilçeleri ayrıştırabilmek lazım. Bizde isteriz ki çocuklar daha geniş ve güzel alanlarda vakit geçirebilsin. Bunlar bizim elimizi daraltıyor. Her zaman dediğimiz gibi Akdeniz’in pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var. Herkese aynı formül uygulanmaz” sözlerine yer verdi.