Canpolat, güven tazeledi

Canpolat, güven tazeledi cukurovagazetesi.com

Mersin Tüm Emlakçılar Odası başkanlık seçimi yapıldı. Mevcut Başkan Sinan Canpolat’a kimsenin rakip çıkmadığı seçimde, Canpolat oy birliğiyle tekrar başkanlığa seçildi. Kurulda konuşan Canpolat, bundan önceki süreçte çalıştıkları gibi bundan sonraki süreçte de çalışacaklarını belirterek, “Mersin’de Türkiye’ye örnek olacak bir şekilde ileriye taşıyacağız. Bize bu bayrağı yere indirelim veya sıkıntıya uğratalım diye devir almadık, onu göklere taşımak adına devir aldık ve ben ekibimle bu bayrağı göklere taşıyacağım. Türkiye’de de örnek bir oda olma yönünde yapacağım” dedi.


Haber – Vecdi Yenigül

Mersin Tüm Emlakçılar Odası, Mersin Esnaf ve Sanatkar Odası’nda üyelerin yoğun katılımıyla birlikte seçimini gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Sinan Canpolat’a kimsenin rakip çıkmadığı seçimde Canpolat, oy birliğiyle tekrar başkanlığa seçildi. Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Talat Dinçer’in raporları okuyup oylamaya sunmasının ardından konuşan Mevcut Başkan Sinan Canpolat, “Yaklaşık 20 yıldır odamıza hizmet veren, odamızı bugünlere getiren başkanımıza teşekkür etmekle başlamak istiyorum. O bize 1 Ekim 2020 tarihinde, o tarihe kadar getirmiş olduğu bayrağı bana teslim etti. Bende yönetimimle beraber 16 Aralık sürecinden bu tarihe kadar o bayrağı en iyi şekilde taşımaya, dalgalandırmaya çalıştım ve bunu da yönetimimle denetimimle başardığımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN EMLAKÇILAR ODASI, TÜRKİYE’DE LOKOMOTİF OLMUŞTUR”

Mersin Emlakçılar Odası’nın çalışmalarıyla ülke genelinde konuşulduğunu söyleyen Canpolat, “Bizim Mersin Emlakçılar Odası hakikaten Türkiye’de lokomotif olmuştur. Tek bir hedefimiz var. Mersin merkez ve ilçelerde 2 bin 500’e yakın meslektaşımız var. Bunların sahada rahat etmeleri, olabildiğince sıkıntı yaşamadan çalışmaları için 16 aydır gecemizi gündüzümüze kattık. Odamızın yeri sıkıntılı bir yerdi. Biz, o odanın yerini acil bir yönetim kurulu kararıyla, üyelerimizin de desteğiyle çok iyi bir yerde, rahat bir şekilde işlemleri yürütebilmesi için odamızı Yenişehir merkezde iyi bir yere taşıdık. İçerisindeki tadilatı aramızda bulunan üyelerimizin desteğiyle yaptık. Amacımız; meslektaşımız geldiğinde çayını kahvesini içerek çok rahat bir şekilde hizmet alabilsin. Onun devamın da pandemi sürecinde herkesin de bildiği gibi evlerimize kapandık ve dışarı çıkamıyorduk yasaklardan dolayı. Ama biz yönetim olarak bütün arkadaşlarla izinlerimizi aldık ve vatandaşlarımız evlerinde kapalıyken meslektaşlarımızın işlerini yaptık ve hizmetler sunduk o dönemde. Kısacası yasaklı 17 gün boyunca, odamızdan tüm üyelerimize zoom üzerinden bilgilendirmelerde bulunduk” şeklinde konuştu.

 

“HERKESİN OLDUĞU GİBİ BİZİM ODAMIZIN DA SIKINTILARI VAR AMA GİDERECEĞİZ”

“Taşınmaz Ticaret Yönetmenliğimiz 5 Haziran 2018’de çıktı ve 4 yıldır hala bizim eksiklerimiz var” diyen Canpolat, sıkıntıları gidermek adına büyük özveriyle çalıştıklarını belirterek, “İstedik ki Ticaret İl Müdürümüz bizleri gerçekten kendilerinden sayarak müsemma gösterip, eksiklerimizin düzeltilmesi noktasında zaman tanıdılar. Eğer ki onlar da gerçek bir denetim yapsalardı halen benim ofisim dahil diğer bütün odalar da ceza yemeye el verişlidirler. Biz bu sıkıntıların giderilmesi için 3 ayda bine yakın ofis gezmişiz ve deyim yerindeyse gecemiz gündüzümüze katmışız. Meslektaşlarımız, bu mesleği icra eden üyelerimizin zarar görmemesi adına gerçekten ciddi bir bilgilendirme yaptık ve şunu gördük ki yüzde 90’ın üzerinde hepsinin de yetki belgesi var. Bunlar hep bizim uyarılarımız, ikazlarımız, sunumlarımız noktasında oldu ve inşallah bu yeni dönemde de diğer eksiklerin giderilmesi için gezmeye devam edeceğiz” diye ekledi.

 

“GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATIP, ÇALIŞTIK”

Emlakçılara sürekli olarak eğitimler verdiklerini kaydeden Canpolat, herkesin kafasındaki algıyı yıkmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Meslektaşlarımıza sürekli eğitimler verdik hem de ezber bozan bir çalışmayla. Bunun altını çok net çiziyorum. Çünkü Emlakçılar Odası için, Türkiye’deki diğer odalar için söylenen şey şu olmuştur; odaların işi gücü para toplamak, belge satmak, para almak. Biz geldiğimiz günden sonra biz bu algıyı, olguyu yıktık. 3 bin 500 tane meslektaşlarımıza tek bir kuruş almadan ve tam tersi cebimizden para koyarak üstüne mesleki eğitim belgesi verdik. Bizim Mersin Emlakçılar Odası olarak bir çağrımız var, biz bunu gerçekten hayata geçireceğiz. Biz sadece merkezdeki emlakçılar için mücadele etmeyeceğiz, yeri gelecek birliktelikle Tarsus’tan Anamur’a kadar devam eden, yaylaları kapsayan büyük bir çalışma başlatacağız. Tek bir derdimiz var; ayakta emlakçılık yapan, merdiven altlarında emlakçılık yapan kişilere yeni dönemde bunların hiçbirine fırsat tanımayacağız. Ama bunu ben yönetimimle tek başıma değil bütün üyelerin desteğiyle yaparım ancak. Çünkü bu sorun sadece Mersin’i kapsamıyor ve bütün Türkiye’nin sorunu” sözlerine yer verdi.

 

“ODAMIZI, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR ŞEKİLDE İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Emlakçılar Odası’nın çalışmalarının şeffaflığını dile getiren Canpolat, odayı yeni dönemde daha da ileriye taşıyacaklarını belirterek, “Ben bir detayı da hatırlatmak isterim ki, biler bütünlük içerinde çalışma yaparken en küçük noktasına kadar dikkat ettik. Bize yapılan bağışlara kimsenin eli değmedi. Hesaplar verildi, hesaplara yatırıldı paralar ve dekontları da başkan yardımcısına götürdüler. Biz şöyle bir ruh yaşattık; Mersin’de Türkiye’ye örnek olacak bir şekilde ileriye taşıyacağız. Bize bu bayrağı yere indirelim veya sıkıntıya uğratalım diye devir almadık, onu göklere taşımak adına devir aldık ve ben ekibimle bu bayrağı göklere taşıyacağım. Türkiye’de de örnek bir oda olma yönünde yapacağım özverili bir çalışmalarla sadece Mersin’deki meslektaşlarımıza değil, gerekirse yurt dışı bağlantılarla bu bayrağı coşkuyla taşıyacağız. Ben bunu tek başıma yapmayacağım, bütün üyelerimizden destek alacağım” ifadelerine yer verdi.

 

“MESLEĞE HİZMET ETMEKTEN HEP GURUR DUYDUM”

Birliktelikten ve mücadele etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmalarına başlayan Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan yardımcısı Yavuz Selim Madenli ise, “O yüzden bu mesleğe hayatımın 30 yılını adadım, buna hiç pişman değilim. Çünkü inandığım şeyleri yaptım ve güzel şeylere imza attım. Sevgili dostlar, bunları yaptım derken şahsım olarak yapmadım. Ebetteki yönetim ve denetim kurulu üyelerim, sevgili üyelerimle beraber yaptım. Bakın, size emlakçı odası başkanlarına nasip olmamış bir şeyi söyleyeyim, yasa çalışmalarıyla ilgili Ankara’ya gittiğim zaman bir şey gördüm. Benim üyelerim bana mesaj yazdılar, ‘başkanım paramızla, yüreğimizle, arabamızla, paramız yoksa kredi kartımızla senin emrindeyiz’ dediler. İşte ben bu üyelerin önünde saygı ve sevgiyle eğiliyorum. Sevgili dostlar, mücadele tarihimiz çok büyük ve çok uzun. Anlatırsam çok zaman alacak ve bu toplantı salonunda zamanı ve yeri değil” şeklinde konuştu. 

 

“EMLAKÇILARA KREDİ VERMELERİNİ BİZLER SAĞLADIK VE GURUR DUYDUK”

Daha önce kredi verilmeyen tek esnafın emlakçılar olduğunu ve bunu yaptıkları çalışmalar sonucu elde ettiklerini hatırlatan Madenli, “O dönem Veysel Başkan, Esnaf Kooperatif başkanıydı. Ben niyeyse hep Veysel başkanımla kavga ederdim, hep Veysel başkanıma saldırırdım ondan özür diliyorum, onu seviyorum kirvem benim şimdi. Esnafımıza kredi vermediler arkadaşlar. Emlakçılara, esnaf sayıp kredi vermediler. Bakanlığı aradım, aklınıza gelen ilgili hangi isim varsa onu aradım. Ve kimse vermedi. Çaresizce bir üyem ağlayarak yanıma geldi, ‘başkanım emlakçılara kredi vermiyorlar, yasamız var ama biz esnaf değil miyiz’ dedi. ‘Tek bir çarem kaldı Veysel Sarı’nın yanına gideceğim ama Veysel bizim dostumuz değil kapıdan kovabilir çünkü her toplantıda adama düşmanlık yaptım’ dedim. Ona göre kendini hazırlamasını söyledim istemeye istemeye ayaklarım beni geri sürükleye sürükleye ama sevgili üyemin hatırı için Veysel Sarı’nın yanına gittim. Beni karşılayan dev yürekli bir insan vardı. ‘Başkanım hoş geldin’ dedi, şaşırdım. Böyle böyle bir durum var dedim ona da şaşırdı. Dedi ki, ben hallediyorum, iki gün sonra gidiyorum ben Türkiye’deki tüm emlakçılara kredi çıkaracağım. Ben dışarıya çıktım arkadaşa dedim ki, ‘ağzımıza bir parmak bal çaldı, gönderdi’. Ben bakanı aradım, onu, şunu, bunu aradım yapamadım ama olmayan şeyi iki yapıyorum dedi. Veysel Sarı bir gün sonra beni aradı, ‘Türkiye’deki tüm emlakçıların esnaf kredisi çıkıyor hayırlı uğurlu olsun’ dedi” ifadelerine yer verdi.

 

“HERKES EMLAKÇI OLMAMALI”

Oda başkanlarının çalışmalarının önemine dikkat çeken Madenli, “Sevgili dostlar, biz başkan olarak bunları yaptık ama bu salonda oturan bir sürü başkan var. Biz inanın ki ne yaptıysak, onlar da fazlasını yaptılar.  Çünkü başkan, üyesi için canını veren, üyesi için mücadele eden, üyesi için varını yoğunu ortaya koyan insandır. Ve ben varını yoğunu ortaya koyan başkanlarıma teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. İyi ki varlar. Biz, ilk defa Türkiye’de yasa çıkması için çalıştık ama başaramadık. Genelgelerle mesleği bir yere getirdik ama son bir hata oldu. O hata da biz genelge çıkartırken dedik ki, lise mezunları. Ve amacımız lise mezunları değildi emlakçılık üniversitesinden mezun olanları getirmek ve emlakçıları çoğaltarak değil kaliteli emlakçıları çoğaltarak emlakçıların sayısını artırmak. Dolandırıcıları engellemek adına da bazı şeyler çıkardık, ama bazı başkanlar bizi anlamdılar. Herkese belge verilmesini savundular. Ve bugün biz herkese belge vermek zorunda kaldık. Bu yanlış orada başladı. Bu bitecek mi? Hayır. Ben Mersin Emlakçılar Odası başkanlığından ayrıldım ama hala Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonları Genel Başkan Yardımcısı Yardımcılığım devam etmekte. Genelgeler için değil. Yasa için sonuna kadar mücadele edeceğim. Burayı bırakmamın sizin için mücadele etmeyeceğim anlamına gelmiyor. Sözü çok fazla uzatmaya gerek yok. Eğitimi biz başlattık, eğitim dışında birçok şeyin ilkini başlattık. Güzel şeylere imza attık. Umarım Sinan Başkan ve ekibi de güzel şeylere imza atar” diye ekledi.