Güzellik Uzmanı Mine Ünlü’den tavsiyeler

Güzellik Uzmanı Mine Ünlü’den tavsiyeler cukurovagazetesi.com

Mersin’de güzellik sektöründe faaliyetlerini sürdüren Mine Ünlü, yeni cihazı Gold Renovation Arc System Repair’in etkilerini anlattı.


Haber – Barış Köksal

Mersin’de güzellik sektöründe faaliyetlerini sürdüren Mine Ünlü, yeni cihazı Gold Renovation Arc System Repair’in etkilerini, nasıl yapıldığını ve bakım sonrası yapılması gerekenleri gazetecilere anlattı. Gold Renovation Arc System Repair hakkında bilgi veren Ünlü, “Gold Renovation Arc System Repair, iyonlaştırılmış gazları kullanarak hücre yenilemesi ve doku onarımı sağlayan bir uygulamadır. Rusya menşeli Gold Renovation Arc System Repair cihazı oda koşullarında hidrojen, helyum, azot ve argon gibi gazları kullanır. Kullanılan bu gazlarla oluşturulan mikro arc ışını, havanın iyonize edilmesiyle nitrojen monoksit gazına dönüşür ve hedef dokuya doğrudan boşaltılarak hücre yenilenmesini sağlar” ifadelerini kullandı.

 

“GOLD RENOVATİON ARC SYSTEM REPAİR CİLDİ GENÇLEŞTİRİR”

 Gold Renovation Arc System Repair cildi nasıl yenilediğine dair açıklamalarda bulunan Ünlü, “Collagen liflerinin esneme kabiliyetini ortadan kaldırır; cilt kasılır ve sıkılaşır. Collagen lifleri ve elastin üretmek için fibroblastları aktive eder. Cilt, bağ dokusunun çoğalması nedeniyle büzülür ve kalınlaşır. Yaşla ve çevresel faktörlerle birlikte hücrelerin çalışması yavaşlar, enerjileri azalır ve temel işlevleri bozulur. Arc System Repair cihazının oluşturduğu mikro akımlar, hücrelerde enerji üretimini aktive eder, hücreler hareketsizlikten uyanır, aktif iyonların ve besin maddelerinin hareketinin başladığı zar kanalları açar. Hücrenin enerji potansiyeli artar, kolajen ve elastin sentezi aktive olur. Mikro akım onarımı, hücreleri etkilemenin yanı sıra cilde, kas yapılarına ve lenf hareketine etki eder, şişliği azaltır ve ciltteki nem seviyelerini geri kazandırır. Cildin elastikiyeti artar, cilt rengi düzelir, kırışıklıklar azalır. Yağ bezlerinin aktivitesi normalleşir ve cilt tonu aydınlanır, bu da genişlemiş gözeneklerde azalmaya neden olur. Arc System Repair özetle; Elastin ve kolajeni arttırarak cildi gençleştirir. Kan akışını doğrudan hızlandırır. Böylece cilt hücreleri daha fazla besin alır” şeklinde konuştu.

 

“CİLT YAŞLANMASINI HAFİFLETİR, CİLDİ SIKILAŞTIRIR”

Arc’nin cilde sürülen serumlarının emilimini yüzde 41 oranında arttırdığını belirten Ünlü, “Cilt pH’ını düzeltir. Bu sayede cilt bariyerini güçlendirir. Yaraların iyileşmesini sağlar. Cilt metabolizmasını hızlandırır. Cilt yaşlanmasını hafifletir, cildi sıkılaştırır, elastikiyetini iyileştirir. Alerji ve kuruluğun neden olduğu kaşıntıyı giderir. Melanini inhibe eder, cilt rengini aydınlatır. Cilt dokusunu düzeltir. Gözenekleri küçültür. Alerjik dermatiti onarır. Hücrelerin toksinleri atmasına yardımcı olur. Cilt bariyerini güçlendirir. Akne tedavisinde etkilidir. Gözeneklerdeki P.Acnes bakterilerini doğrudan azaltır. Metabolik süreçlerin aktivasyonunun başlamasını sağlar. Antioksidan etki sağlar. Kan dolaşımının ve lenfatik drenajın aktivasyonunu sağlar. Sebum salgısının düzenler. Kan dolaşımının ve lenfatik drenajın aktivasyonuna destek verir ve şişliği azaltır. Derideki nem seviyesinin restorasyonunu sağlar. Arc uygulaması sırasında açığa çıkan nitrojen monoksit sayesinde cildin kendi antioksidan koruması aktif hale gelir. Collajen sentezi süreçleri daha yoğunlaşır, bu da yaşlanma sürecini yavaşlatmaya ve cildin genel durumunu iyileştirmeye yardımcı olur” diye ekledi.  

 

GOLD RENAVARİON ARC SYSTEM REPAİR ETKİ ALANLARI SAYMAKLA BİTMEZ

Gold Renavarion Arc System Repair uygulamasının kullanıldığı alanlar hakkında konuşan Ünlü, “Cilt gençleştirme ve toparlamada (lift etkisi) kullanılır. Kaz ayakları ve mimik çizgileri onarımında kullanılır. Dudak üstü barkot çizgileri onarımında kullanılır. Gıdı toparlamada kullanılır. İnce ve derin kırışıklıkların onarımında kullanılır. Düşük göz kapağı onarımında kullanılır. Gözaltı torbaları ve morlukları onarımında kullanılır. Dekolte ve boyun çizgileri onarımında (venüs halkalarının onarımında) kullanılır. Kaş kaldırma uygulamalarında kullanılır. Kulak yanı kırışıklık onarımında kullanılır. Saç köklerini canlandırmada kullanılır. Dudak lips uygulamalarında kullanılır. El üstü gençleştirmede kullanılır. Tavuk derisi onarımında kullanılır. Rozasea onarımında kullanılır” sözlerine yer verdi.

 

“BU SİSTEM KALICI MAKYAJ VE DÖVEME SİLMEDE DE KULLANILIR”

“Vücudunuzun farklı bölgelerinde görülebilen oval kızarıklıklara sebep olan kronik iltihaplı bir cilt rahatsızlığıdır ve bu hastalık gül hastalığı olarak tanımlanır” diyen Ünlü, “Dermatit (egzama) onarımında kullanılır. (Egzama ciltte kuru, pullu, yama tarzında lezyonlara ve yoğun kaşıntıya neden olan cilt sorunudur) Cilt problemleri (sedef, akne, akne izi, skar doku onarımında kullanılır) Pigmentasyonun düzenlenmesinde kullanılır. Gözeneklerin sıkılaştırılmasında kullanılır. Siğil, nasır ve mantar onarımında kullanılır. Kalıcı makyaj ve döveme silmede kullanılır. Göğüs toparlama ve kol sarkmalarının giderilmesin[1]de kullanılır. Hiperhidroz (terlemenin) giderilmesinde kullanılır. (Kol altı, avuç içi, ayak altı) Aktinik keratoz (yaşlılık lekesi) onarımında kullanılır. Keloid onarımında kullanılır. (Keloid, aşırı hücre üretimi sonucunda anormal yara iyileşmesi durumudur) Çatlakların bakım ve onarımında kullanılır. Selülit bakım onarımda kullanılır. Ameliyat izi onarımında kullanılır. Yanık izlerinin ve iyileşmeyen yaraların onarımında kullanılır. Tırnak mantarlarının onarımında kullanılır. Alopesi onarımında kullanılır” diye ifade etti.

 

“24 SAAT GÜNEŞ KREMİ KULLANILMAMALIDIR”

Gold Renavation Arc Systen Repair uygulama sonrası bakımın nasıl olduğuna dair tavsiyelerde de bulunan Ünlü, “İşlemden hemen sonra uzmanın tavsiye edeceği bakım ürünü uygulanmalıdır. Tavsiye edilen ürün, cilt yüzeyi kurudukça ürün bitene kadar kullanılmalıdır. 24 saat güneş kremi kullanılmamalıdır. Güneş kremi üç saatte bir tekrar edilmelidir. Cilt zararlı ışınlardan korunmalıdır. Uygu[1]lamadan sonra 15 gün sauna, hamam gibi nemli ortamlardan kaçınılmalıdır. Uygulamadan sonra ılık duş alınmasında bir sakınca yoktur fakat duştan hemen sonra önerilen ürün ile cilt nemlendirilmelidir” diye ekledi.