2022 yılının ilk Akdeniz Meclisi gerçekleşti

2022 yılının ilk Akdeniz Meclisi gerçekleşti cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediye Meclisi, 2022 yılının ilk toplantısı, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Akdeniz Belediyesi’nin; tarım ve gıda alanında üretim, iş birliği ve kurumlarca edinilen tecrübelerin paylaşımı noktasında oluşturulan ‘Agricities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne’ üye olması ve Meclis üyelerinden 2 asil, 1 yedek üye seçilmesi için Gültak’a yetki verilmesine ilişkin teklif komisyonlara sevk edildi.


Haber – Vecdi Yenigül

Tırmıl Sanayi Sitesi’ne kazandırılan Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Akdeniz Belediye Meclisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayarak toplantıda bir önceki birleşim tutanak özeti oylandı, sonrasında meclise sunulan önergeler okunup kabul edildi. Toplantıda, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nden gelen; muhtarlık binalarında kullanılan elektrik, internet, telefon ve benzeri harcama faturalarının toplamda 500 TL’ye olan kısmının belediye bütçesinden ödenmesine ilişkin önerge, oy birliği ile komisyonlara sevk edildi. Meclis toplantısının sonunda söz alan Tırmıl Sanayi Sitesi Başkanı İlhan Çokgün de Akdeniz Belediye Meclis üyelerini, siteye kazandırdıkları Atatürk Konferans Salonu’nda misafir etmekten onur ve gurur duyduklarını ifade etti.

İMAR PLAN TADİLATLARI İLE İLGİLİ TEKLİFLER DE GÖRÜŞÜLÜP OYBİRLİĞİ İLE KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ
Akdeniz Belediyesi’nin; tarım ve gıda alanında üretim, iş birliği ve kurumlarca edinilen tecrübelerin paylaşımı noktasında oluşturulan ‘Agricities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne’ üye olması ve Meclis üyelerinden 2 asil, 1 yedek üye seçilmesi için Gültak’a yetki verilmesine ilişkin teklif komisyonlara sevk edildi. Ayrıca, meclis’te; Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine istinaden hazırlanan; Akdeniz ilçesi sınırlarındaki çeşitli parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama plan imar plan tadilatları ile ilgili teklifler de görüşülüp oybirliği ile komisyonlara havale edildi. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü talebine istinaden hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğiyle komisyonlara havale edilen teklif de oybirliği ile kabul. Akdeniz sınırlarında 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına göre yapılan iş ve işlemlerden dolayı kapanan yollardan ihdas edilen kısımların, ilgili parsel sahibine satışı ve belediyenin hisseli olduğu arsaların diğer hissedarlara satışında 2022 yılı için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi ile komisyonlardan oybirliği ile gelen karar, yine oy birliği ile kabul edildi.