Ova: “Daha güçlü Bir TMMOB için adayım”

Ova: “Daha güçlü Bir TMMOB için adayım” cukurovagazetesi.com

Makine Mühendisi 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Adayı Önder Ova, gerçekleştirecekleri yenilikleri ve projeleri anlattı. Ova, daha güçlü bir TMMOB, daha güçlü bir MMO, daha güçlü bir oda, daha güçlü bir meslek örgütü için TMMOB ve Makine Mühendisleri Odası için, 15 yıldır birçok alanda yaptığı görevlerden ve hizmetlerden edindiği tüm bilgi ve tecrübeleri ile Mersin Makine Mühendisleri Odası’nı daha iyi bir geleceğe taşımak için aday olduğunu belirtti.


 

 

Makine Mühendisi 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Adayı Önder Ova, gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgiler verdi. Ova, 1989 yılında Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde doğdu. İlk, ortaöğretim ve lise hayatını İskenderun’da geçirdi. Lisans eğitimini Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde 2006-2010 yıllarında tamamladı. Öğrencilik dönemi de dahil olmak üzere çeşitli mesleki alanlarda çalışma fırsatı buldu. 2009-2010 yıllarında Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Daricıoğlu Çelik Konstrüksiyon fabrikasında Üretim ve Planlama Sorumlusu, 2010-2011 yıllarında TMMOB Makine Mühendisleri Odasında Teknik Eleman, 2011-2013 yıllarında Ansel Doğalgaz Makine İnşaat firmasında Teknik Sorumlu olarak çalıştıktan sonra 2013 yılında Mekanik Tesisat Projelendirme ve Uygulama işleri yapan firması Adin Mekanik Mühendislik Mimarlık İNŞ. SAN. Ve TİC. LTD. ŞTİ.'ni kurdu. Halen yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren firmanın sahipliğini yapan Ova, evli ve bir kız çocuğu babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

 

“ÜYELERİMİZE MENTÖRLÜK OLANAĞI SAĞLAYACAĞIZ”

Ova, Makine Mühendisleri 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkan’ı görevine geldiğinde Makine Mühendisleri Odası için gerçekleştirecekleri yenilikler ve projelerden bahsederek, “Mühendislikte belirli alanlarda en az 5 yıl meslek tecrübesi olan ya da 10 bin saati doldurarak kariyerinde birçok başarı göstermiş, oda tarafından seçilmiş, meslektaşlarımızı mentörlük eğitimine tabi tutarak meslek hayatına yeni başlayacak olan, farklı branşlarda kendini geliştirmek isteyen veya mesleki yeterliğini tamamlamamış olan üyelerimize kariyeri boyunca meslek alanında rehberlik etmesine dayanan bir sistemdir. Üyelerimizin kişisel gelişimine katkı sağlamak ve kariyerini kontrol altında tutmak temel amaçtır. Üyelerimizin İhtiyaçları olması durumunda öncelikle kendi aralarında iletişim kurmasını hızlandırmak amacıyla online sistem oluşturulacaktır. Bu sistem üzerine üye tanıtım portalı kurularak üyelerimizin iletişim bilgileri çalıştıkları sektörler, uzmanlık alanları gibi verilere ulaşmasını sağlayarak yaşanacak sorun ve ihtiyaçları üyelerin izin kendi arasında çözmesini hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesinin temeli, Ar-Ge alanında yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların yarattığı iş olanaklarına bağlı olduğunu belirten Ova, “Bu anlayıştan hareketle üniversitede yer alan Teknopark da Makina Mühendisleri Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, KOSGEB ve Üniversite Teknopark ArGe iş birliği protokolü yapılarak ülkemizin güncel ihtiyaçlarını karşılayacak projeler üretebilecek firmalar kurulacaktır. Aynı zamanda kurulan her bir firmada bir son sınıf stajyer öğrenci, iki yeni mezun Ar-Ge mühendisi çalıştırılarak meslektaşlarımıza iş imkanı sağlamayı hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

 

“KENTİMİZE VE ÜYELERİMİZE EK İSTİHDAM OLANAKLARI SAĞLAYACAĞIZ”

Mersin’de bulunan ve yenilikçi çalışma disiplinine adapte olmakta zorluk yaşayan firmalarda, alanında uzman meslektaşları tarafından iş geliştirme ve danışmanlık hizmetleri verip, mühendislik desteği sağlamanın temel amaçları olduğunu ifade eden Ova, “Firmalar bu destekle iş alanlarında maksimum verim ve minimum maliyetle kaliteden ödün vermeden pazarda daha etkin durumda olabileceklerdir. Kentimizdeki firmaların gerçekleştirecekleri yatırımlarda, odamızın mühendislik hizmeti desteğiyle büyümeleri ve meslektaşlarımızın kendilerini geliştirebilecekleri ortam yaratılacaktır. Bu sayede kentimize ve üyelerimize ek istihdam olanakları sağlayacak, kurumsallaşma ve büyüme kabiliyetlerinde firmalarımıza destek olunacaktır” diye konuştu.

 

 

 

 

“DAHA GÜÇLÜ BİR ODA İÇİN ADAYIM”

Mersin Makine Mühendisleri Odası'na aday olma sebebini belirten Ova, “Öncelikle mesleğimi ve mesleğimin bana kattığı yaşama anlayışını çok seviyorum. Öğrencilik dönemlerinden bu yana mesleğimi iyi yaparak hak ettiği değeri görmesi için mücadele ettim. Bu doğrultuda örgütlü gücünü üyesinden alan, doğamızın ülkemizin ve kentlerimizin talan edilmesine karşı insanca yaşam mücadelesinde ön saflarda duran, eksiklerini ve farklılıklarını renkleri olarak kabul eden, üyesine karşı sorumluluklarının bilincinde olan, mesleki etik ve değerlerini geçmişten geleceğe titizlikle taşıyan, birlikte üretme birlikte karar alma mekanizmasının uygulanabileceği daha güçlü bir TMMOB, daha güçlü bir MMO ,daha güçlü bir Oda, daha güçlü bir Meslek Örgütü için TMMOB ve Makine Mühendisleri Odası içinde 15 yıldır birçok alanında yaptığım görevlerden ve hizmetlerden edindiğim tüm bilgi ve tecrübem ile Odamızı daha iyi bir geleceğe taşımak için aday oldum” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)