Acar: “Günümüzde rekabetin önemi giderek artıyor”

Acar:  “Günümüzde rekabetin önemi giderek artıyor” cukurovagazetesi.com

Mersin’de inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyetlerini sürdüren MERTAŞ, genç yöneticileri ile şirketi ileriye taşımaya devam ediyor. MERTAŞ’ın finanstan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Onur Acar, MERTAŞ’ın E- Ticaret noktasında önemli adımlar atacağının altını çizerek, "Günümüzde rekabetin önemi giderek artıyor. Bu rekabete ortak olmak için her geçen gün teknolojiye takip eden, inovatif fikirlerle adım atma ihtiyacıyla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.


Haber- Barış Köksal

1994 Mersin doğumlu MERTAŞ'ın finanstan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Onur Acar, 2013 yılından itibaren çalışmaya başladığını belirterek MERTAŞ’taki iş hayatına dair açıklamalarda bulundu. Finans alanında sürekli kendisini geliştirdiğini kaydeden Acar, “Aile şirketimizi daha ileriye taşımak için yenilikçi çözümler üretmek adına birçok eğitimler aldım. Bu eğitimler doğrultusunda da iş hayatımı sürdürüyorum. Günümüzde rekabetin önemi giderek artıyor. Bu rekabete ortak olmak için her geçen gün teknolojiye takip eden, inovatif fikirlerle adım atma ihtiyacıyla karşı karşıya kalıyoruz. Şuanda dünya genelinde şirketler E-Ticaret noktasında büyük bir ivme yakaladı. Oluşturduğumuz E-Ticaret altyapısı ile birlikte dijital üzerinden dünyanın dört bir yerine MERTAŞ imzalı ürünlerimizi gönderme hedefimiz var. Bu hedefimize de kısa süre içerisinde ulaşacağız. Mersin'de kısa süre içerisinde şubeleşme yolunda önemli gelişmeler yaşadık. Mersin'in 13 ilçesine de şubelerimizi açma hedefimiz var. Büyüyen ve gelişen bir firmaya sahibiz. Azimle ve kararlılıkla önce Türkiye'de sonra da dünya ülkelerinde adımızı duyurarak şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için yoğun bir tempo ile çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

"YAPILAN YATIRIMLAR FİNANS GÜCÜYLE DOĞRU ORANTILI OLMALIDIR"
Şirketlerin en büyük sorunlarından birinin parayı yönetememek olduğunu dile getiren Acar, “Aile şirketimiz olan MERTAŞ'ta göreve başladığım günden itibaren babam Ramazan Acar ve ağabeyim Doğukan Acar'ın destekleri ile şirkette kısa sürede kendimi geliştirerek MERTAŞ'ın büyümesinde ve gelişmesinde etkin rol oynadım. Ticaret hayatına erken yaşta başlamanın avantajı ile finans bölümünü yöneterek yatırımlarımda ve şubeleşme yolunda atacağımız adımlarda aile şirketimize katkı sağladım. Bu süre zarfında edindiğim tecrübelerin en başında parayı doğru yönetmek kavramı ile tanışmak oldu. Çoğu şirketin yerinde sayması, iflas etmesi, bir türlü büyüyememesinin altında yatan sebeplerin başında finans körlüğü geliyor. Doğru yatırımlar, şubeleşme, ARGE çalışmaları, yurtdışına açılma, ihracat... Bunlar birçok şirketin arzuladığı durumlardır. Fakat bunları yaparken şirketin kasasındaki parayı doğru kullanmak gerekiyor. Yıl sonunda baktığımızda yatırımlarımızdan elde ettiğimiz gelirler kasaya girmiyorsa o yatırımın doğru bir yatırım olduğunu düşünmediğim gibi, şirketlerin iflas sebeplerinden birisi olarak görüyorum. Bu sebeple yapılan yatırımlar finans gücüyle doğru orantılı olmalıdır” dedi.