SEÇER: “TÜRKİYE’NİN EN UCUZ HALK EKMEĞİ MERSİN’DE”

SEÇER: “TÜRKİYE’NİN EN UCUZ HALK EKMEĞİ MERSİN’DE” cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Birinci Toplantısı Birinci Birleşimi gerçekleşti. Meclis toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Mahmut Tat’ın, halk ekmek fabrikalarında üretilen ekmeklere sınırlama getirildiği iddialarına cevap veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, “Buğday, un, akaryakıt fiyatları her şey alt üst. Türkiye’de ekmeğin belediye ekmek fabrikalarından satışı en ucuz yer Mersin’dir. Biz zaten diğer büyükşehirlerde de ekmek fiyatlarını biliyoruz” dedi.


Haber – Mehmet Çetin

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen Mersin Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Birinci Toplantısı Birinci Birleşimi’nde Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Mahmut Tat’ın halk ekmek iddialarına karşı cevap veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Ekmeğin satışı 1 lira, maliyeti ise 1,8 TL. Olağanüstü ekonomik hal günlerinde biz de arzu etmeyiz ne ekmek kuyruğu, ne akaryakıt kuyruğu olsun. Üzüntü ile takip ediyoruz. Bizim bir yeni ekmek fabrikası projemiz de var. Bu nedenle de yer arayışı içerisindeyiz. Yeni fabrikamızda yeni ekmek çeşitleri de üreteceğiz. Buğday, un, akaryakıt fiyatları her şey alt üst. Belediye büfelerinde kadınlarımız satışı gerçekleştiriyor. Belediye personeli değil. İşletmeci dediğiniz kişiler kendi ekmeklerini kazanmaya çalışan kadınlarımız. Sabah 6:30’da açılıyor 17.00’de kapanıyor. Pazar günleri kapalı. Kucağımızda bulduğumuz sistem buydu, biz bunu yeniledik ve yenileyeceğimizi söylüyoruz. Kapasiteyi zorluyoruz. Bir günde biz vatandaşlarımıza unumuz bitti, depomuzda unumuz yok diye bir davranış içerisinde olmuyoruz. Bizim büfelerimizde ekmeğin fiyatı 1 TL’dir. Bunun dışında bir satış varsa biz sözleşmeyi feshederiz. Burada aykırı iş yaparlar. Kepekli ekmeğimiz 1,25 TL’dir. Gülüyoruz ağlanacak halimize. Belediyemiz mevcut koşullarda dezavantajlı insanlarımıza elinden geleni yapıyor. Türkiye’de ekmeğin belediye ekmek fabrikalarından satışı en ucuz yer Mersin’dir. Biz zaten diğer büyükşehirlerde de ekmek fiyatlarını biliyoruz” diye konuştu.

 

“HALK EKMEK ESKİDEN DAHA SORUNSUZDU”

Son zamanlarda belediyenin üretmiş olduğu halk ekmek konusunda ciddi şikayetler aldıklarını iddia eden Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Mahmut Tat, “İnsanlarımızın tüketmek zorunda olduğu en önemli gıda maddelerinin başında ekmek gelmektedir. Son zamanlarda artan fiyatlarla ekmek fiyatlarında da bazı düzenlemelerle sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetine çare olma durumdayız. Ancak bu süreçte görüyoruz ki Büyükşehir Belediyemizin çıkarmış olduğu halk ekmek konusunda vatandaşlarımızdan ciddi şikayet alıyoruz. Eskiden halk ekmekten vatandaşlarımızın istediği zaman, istediği miktarda ekmeğe rahatça ulaşabiliyordu. Fakat bu son zamanlardaki gelişmelerle birlikte halk ekmek büfelerinin önünde kuyruklar görmekteyiz. Yıllardır Türkiye’de alışık olmadığımız bu kuyruk meselesi vatandaşımızı da rahatsız etmektedir. Büfeler belli saatte ekmeğin geleceğine belli adette insanlara ekmek vereceklerini gerek sözlü olarak gerek yazılı olarak büfelere asmış bulunmaktalar. Dedikleri saatte vatandaş geldiği an belli gecikmelerle birlikte vatandaşların her saniye çoğalarak orada olumsuz görüntüler sergilemektedir” ifadelerini kullandı.

 

“HALK EKMEK SINIRLI SAYIDA HİZMETE SUNULMAKTA”

Halk ekmeğin hizmete sunmuş olduğu ekmeğe sınırlama getirdiğini öne süren Tat, “Vatandaşlar kuyrukta belli bir süre sıkıntılı bir şekilde sıra beklemektedirler. Vatandaşların sorduğu şu; halk ekmek bu son gelişmelerden sonra gerçekten kapasite mi düşürdü? Bizimle tespitlerimiz odur ki aynen vatandaşların şikayetleri birebir ben de yaşadım. Halk ekmeğin kuruluş amacı sıkıntıda olan vatandaşlarımıza alacakları bu önemli gıdada belli bir oranda ucuz ve kaliteli ekmeğin ihtiyacını karşılamak olsa da en önemli hizmetlerden biri de piyasa fiyatlarının dengede tutulması, piyasa fiyatlarında ekmeğin istikrar kazanmasıdır. Belediyeler olağanüstü durumlarda daha fazla üretim yaparak vatandaşlarımızın bu sıkıntısına yardım olma durumdadır. Hem halkımızın mağdur olmasının önüne geçilmesi geçmek gerekiyor. Zamlar ve ekmek fiyatlarındaki artış nedeniyle ülkemizde istisnai bir durum yaşanıyor. Yaşadığımız bu istisnai durumundan ekmek kapasitesini azaltarak, halk ekmek büfelerinde belli saatlerde ekmek satışı yapıp, kuyruklar oluşmasına sebebiyet verilerek siyasi bir reklam mı verilmeye çalışılıyor?” dedi.