Gülçin Arslan Hazar: “80 ülkeye yaptığımız ihracatla dünya markası oluşturduk”

Gülçin Arslan Hazar: “80 ülkeye yaptığımız ihracatla dünya markası oluşturduk” cukurovagazetesi.com

Makarna ve İrmik sektörünün Türkiye’de önde gelen firmalarından olan Arbel Grup, ihracat ağı ile de adını dünyaya duyurmayı başarıyor. Arbel Grup yöneticilerinden Gülçin Arslan Hazar, 350 dönüm bir arazi üzerine kurulu bir alanda yıllık 180 bin ton irmik ve 160 bin ton makarna üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyerek, “80 ülkeye ihracatımız var. En çok ihracat yaptığımız ülkeler arasında yüksek kalite odaklı Japonya var” dedi.


Haber – Barış Köksal

Arbel Grup yöneticilerinden Gülçin Arslan Hazar, Arbel Grup’un faaliyet alanlarını ve sektördeki konumu hakkında bilgiler verdi. Kendisini tanıtan Hazar, üniversite öğrenimine Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde devam ettiğini belirterek, “Üniversite’den sonra ilk iş deneyimimi Kanada’da edindim. 2006 yılında Arbel Grup firmasının finans ve kambiyo bölümünde işe başladım. O zamanlar aile şirketi olan, bugün uluslararası bir firmaya dönüşen firmamızda, makarna bölümünün başındayım. 2008 yılında evlendim ve 10 yaşında bir kızım var. Hem iş kadını hem anne olarak gezmek ve yeni kültürler keşfetmek en büyük zevklerimden diyebilirim. Bunun yanında kitap okumak vazgeçilmezlerimden” dedi. Şirket faaliyet alanları konusunda konuşan Hazar, makarna ve irmik sektörünün önde gelen üreticilerinden olduklarını ifade ederek, “Arbella Makarna, Durum Gıda çatısı altında 2002 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana yenilikçi bir vizyonu ilke edindik; üretim kapasitemiz ve son teknoloji tesislerimizle ihracat potansiyeli açısından dünyanın önde gelen üreticilerindeniz. Yüzde 90 kapasite ile aralıksız üretim yapıyor, hem Türkiye hem uluslararası piyasada aktif olarak tüketicilerimize ulaşıyoruz” diye konuştu.

 

“DÜNYA STANDARTLARINDA ÜRETİM YAPIYORUZ”

Hazar, 350 dönüm bir arazi üzerine kurulu bir alanda yıllık 180 bin ton irmik ve 160 bin ton makarna üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyerek, “80 ülkeye ihracatımız var. En çok ihracat yaptığımız ülkeler arasında yüksek kalite odaklı Japonya var” dedi. Sektörün iç ve dış pazardaki yeri ile ilgili düşüncelerini dile getiren Hazar, “25’in üzerinde ürün çeşidimiz var. Gerek ürün çeşitliliği gerekse ambalaj teknolojileri ile Türkiye ve uluslararası tüketicilerimizin talep ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.  Toplam satışlar içinde ihracat paylarının bu yıl yüzde 55 seviyesinde seyrettiğini söyleyebilirim. Üretim hattında kullandığımız yüksek teknoloji ve inovatif bakış açısıyla her ülkenin tüketici ihtiyaçlarına göre özel ürünler geliştirebiliyoruz. Şirket olarak en güçlü yanımızın bu olduğunu söyleyebilirim. Dünya standartlarında üretim yapıyoruz ve bunu hem iç piyasadaki tüketicilerimize hem de başka ülkelere sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“ÇAĞA AYAK UYDURMAYI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Arbella olarak Türkiye'nin sevilen markaları arasında olduklarını sözlerine ekleyen Hazar, “Arbella’yı özel kılan kaliteli ve çeşit çeşit ürünlerinin yanı sıra; insanlara yaşattığı duygu deneyimleridir. Sofraya bir tabak makarna koymaktan öte duyguların paylaşıldığı anlar yaratmaktır. Kurulduğumuz ilk günden bugüne, sofralara konulan tabaklarda yiyecek olmayı değil; lezzetimizle birlikte tüketicilerimizin güzel duygularına eşlik etmeyi önemsedik, önemsiyoruz. Bunu yaparken kalitemizden asla ödün vermiyoruz. Aynı zamanda kendimizi sürekli geliştiriyor ve çağa ayak uydurmayı çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“AR-GE MERKEZİMİZ, TÜRKİYE MAKARNA SEKTÖRÜNDE ONAYLI İLK AR-GE MERKEZİDİR”

Arbella olarak çalışma felsefelerinin gereği her zaman yenilik arayan, yaptığı işe fark katmayı ilke edinen bir marka olduklarının altını çizen Hazar, “Yeni çeşitler, gerek yurt dışındaki gerekse yurt içindeki talepler göz önünde bulundurularak araştırma şirketlerinden gelen tüketici eğilim raporları değerlendirilerek oluşturuluyor. Üretim hattında kullandığımız yüksek teknoloji ve inovatif bakış açısıyla her ülkenin tüketici ihtiyaçlarına göre özel ürünler geliştirebiliyoruz. Bu yüzden AR-GE departmanımızın firmamızda çok önemli ve özel bir yeri var. Ar-Ge merkezimiz, Türkiye makarna sektöründe onaylı ilk Ar-Ge merkezidir. Ar-Ge merkezimizde, yeni ürün ve ürün geliştirme faaliyetlerimizin yanında, süreç geliştirme çalışmaları da yapılmaktadır. Araştırma, geliştirme ve inovasyonu kurum kültürü olarak görüyoruz. Ar-Ge uzmanlarımız, ileri teknoloji ile donatılmış merkezimizde tüketicilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine en uygun ürün çözümlerine dönüştürüyor. Gelecek hedefimiz gerek yurt içi gerek yurt dışında olsun- daha fazla insanın sofrasında, zihninde ve kalbinde yer alabilmek diyebilirim” ifadelerine yer verdi.

 

“KENDİ OLABİLEN HER BİREY BAŞKALARI İÇİN ARANAN BİR BİREY OLACAKTIR”

Hazar, genç girişimci adaylara önerilerde bulunarak, “Konuyla ilgili naçizane önerim, ilk olarak kendileri olmayı başarabilen insan olmalarıdır. Konu ne olursa olsun en büyük iş insanın kendisinde bitiyor. Çünkü ‘kendin olabilmek’ kendi kendinin lideri olabilmekle ilgilidir; özgün olabilmekle ilgilidir; duygusal ve analitik zekasının farkında olmak ve muhteşem dengeyi sağlayabilmekle ilgilidir; başkalarını da olduğu gibi kabul edip, sinerjiyi sağlayabilmekle ilgilidir; güvenin, sağlıklı iletişimin, bağlılığın, uyumun ve sorumluluk duygusunun netliği ile ilgilidir. Sonuç olarak; kendi olabilen her birey başkaları için aranan, ayrılmaz ve kıymetli birer birey olacaktır. Durum böyle olunca atılan her adımda, yapılan her işte yıldızların parlaması daha kolay olacaktır diye düşünüyorum” sözlerini kullandı.