Kavrazlı: “Bin 500 kişiyi iş sahibi yapmak en büyük projemizdir”

Kavrazlı: “Bin 500 kişiyi iş sahibi yapmak en büyük projemizdir” cukurovagazetesi.com

Gıda Mühendisleri Mesleki Birleşim ve Gelişim Derneği Mersin Şubesi Başkanı Necla Kavrazlı, gazetemize konuşarak GIDABİRDER’in hedeflerinden ve istihdam alanlarından bahsetti. Kavrazlı, “Bu proje kapsamında yetkin hale getireceğimiz gıda mühendislerinin birçoğu yakın gelecekte iş insanı olarak iş dünyasındaki yerini alarak, bugün bin 500 kişi diyerek başlattığımız bu projemiz on binlere ulaşmasına katkı sağlayacaktır” dedi.


Haber – Erol Kamalak

Gıda Mühendisleri Mesleki Birleşim ve Gelişim Derneği Mersin Şubesi Başkanı Necla Kavrazlı, gazetemize açıklamada bulundu. Kavrazlı, GIDABİRDER olarak ana felsefelerinin 2021 yılında ‘yaptığımız ve yapacağımız geleceğimizi belirleyecektir’ mottosuyla meslektaşlarının istihdamlarını birinci öncelik haline getirmek olduklarını ifade ederek, “Genç Grup, N Kalite Eğitim Enstitüsü, TRB İnternational, ATS Gıda Laboratuvarı, SQR Uluslararası Belgelendirme şirketlerinin destekleri ve GIDABİRDER’in yürütücülüğünde ilki gerçekleştirilen istihdam zirvemiz her yıl kutlanan Dünya Gıda Günü’nün temasıyla bağdaşarak daha anlamlı bir hale gelmiştir” diye konuştu.

 

“AMACIMIZ DİĞER SEKTÖRLERDE OLDUĞU GİBİ, GIDA MÜHENDİSİ İSTİHDAMI ALANINDA DA ETKİN OLMAK”

Kavrazlı, “Dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrasında gıda endüstrisinin mevcut sınırlarını ve gıda sistemlerindeki durumu mercek altına alarak sağlıklı bireyler, yeni nesil işletmeler, yaşanabilir dünya için geleceğin gıda sistemlerine dönüşümde engelleri, olası riskleri ve çözüm önerileri önümüzdeki yıllarda derneğimizin en önemli gündem maddeleri arasındadır” diyerek, “Amacımız diğer sektörlerde olduğu gibi, gıda mühendisi istihdamı alanında da etkin, işgücünü daha nitelikli hale getirecek ve en etkin şekilde üretim sürecine dahil edecek destek ve teşviklerin hayata geçirileceği bir süreç olacaktır” sözlerini ekledi.

 

“PROJEMİZ ON BİNLERE ULAŞMASINA KATKI SAĞLAYACAKTIR”

GIDABİRDER’in, 81 ilde yürütülen ticari faaliyetlerindeki istihdamlarında projelerinde yetkin ve etkin hale gelmiş gıda mühendislerinin değerlendirilmesi hususunda net bir protokol sağladığını belirten Kavrazlı, “Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin ekonomik kalkınmasını gerçekleştirebilmesi, öncelikle beşeri sermayelerini geliştirmelerine bağlıdır. Türkiye’de nitelikli insan gücü kalitesi artırılamadığı sürece AR-GE faaliyetlerine kaynak ayrılmasının da bir anlamı olmayacaktır. Dolayısıyla gelişmekte olan ülkelerin, iç ve dış pazarda kalitesini artırılabilmesi için kaynak ayrılacak öncelikli alanı nitelikli insan gücüne yatırım olmalıdır. Bu proje kapsamında yetkin hale getireceğimiz gıda mühendislerinin birçoğu yakın gelecekte iş insanı olarak iş dünyasındaki yerini alarak, bugün bin 500 kişi diyerek başlattığımız bu projemiz on binlere ulaşmasına katkı sağlayacaktır” diyerek konuşmasını tamamladı.