Gönüllü olarak Gülnar’ın köylerinde ücretsiz muayene yaptılar

Gönüllü olarak Gülnar’ın köylerinde ücretsiz muayene yaptılar cukurovagazetesi.com

Fizyoterapist Aslı Kuzu Aktoprak, Diş Hekimi Kutlay Özcan, Gülnar Belediyesi’nin katkısıyla Gülnar’ın Kuskan ve Köseçobanlı köylerinde yaşlılara gönüllü olarak bilgilendirici eğitimler verdi. Aktoprak, köylerde fizik tedavi görmesi gereken yaşlı vatandaşların bulunduğunu söyleyerek, “Bu zorlu günlerde kimsesi olmayan yaşlılarımızın kimsesi olmaya onların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.


Haber – Vecdi Yenigül

Fizyoterapist Aslı Kuzu Aktoprak, Diş Hekimi Kutlay Özcan, Gülnar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Sorumlusu İlker Yıldız’ın desteğiyle gönüllü olarak Gülnar’ın Kuskan ve Köseçobanlı köylerinde köy halkını ağız, diş sağlığı ve fizik tedavi konularında bilgilendirerek ücretsiz muayene gerçekleştirdi. Aslı Aktoprak, kuzeni ve aynı zamanda diş hekimi olan Kutlay Özcan ile birlikte yaşlıların yanlarında olduklarını hissettirmeye çalıştıklarını belirtti.

AKTOPRAK: “İLÇELERE VE KÖYLERE GİDEREK GÖNÜLLÜ TEDAVİLER YAPMAYA BAŞLADIM”

Gülnar’da fizik tedavi görmesi gereken çok fazla yaşlı olduğunu belirten Aktoprak, “İlçemizde fizik tedavi ve rehabilitasyon bolumu bulunmaması sebebi ile tedaviden faydalanamamaktalar. Bende fizyoterapist olarak şartlar doğrultusunda elimden geldiğince hafta sonları ilçelere ve köylere giderek gönüllü tedaviler yapma projesi başlattım. Bu projemizi Diş Hekimi Kutlay Özcan ile kuzenler dayanışması başlığı ile birleştirdik” şeklinde konuştu.

“UMARIM BU FARKINDALIK PROJEMİZ HERKESE UMUT OLUR”

Köylerde imkanı olmayan yaşlılara, egzersiz eğitimi ve mobilizasyon ile ağrılarını azaltmayı planladıklarını sözlerine ekleyen Aktoprak, “Onlara sağlıklı yaşam programları düzenledik. Covid sonrası birçoğunda solunum problemleri vardı. Nefes terapisi ve pelvik taban eğitimi ile destekleyerek problemlerine yardımcı olmaya çalıştık. Yalnız olmadıklarını hissetmelerini istedik. Diş Hekimi Kutlay Özcan, ağız ve diş sağlığı eğitimleri vererek şartlar doğrultusunda muayenelerini yaptı. Numune diş macunu ve gargara dağıtarak 140 civarı hastamızın da hem diş sağlığı hem de fizik tedavi ve rehabilitasyon da basit tedavilerini yaptık eğitimlerini vermeyi planlamıştık. Çok fazla ilgi ve memnuniyet görmemiz bizi daha da mutlu etti ve bu gönüllü çalışmalarımızı her ay yapmayı planladık. Bu zorlu günlerde kimsesi olmayan yaşlılarımızın kimsesi olmaya onların sesi olmaya devam edeceğiz. Umarım bu farkındalık projemiz herkese umut olur ve herkes branşı, yeteneği doğrultusunda bu yardım zincirine bizlerle katılmak ister. Projelerimize her daim destek veren Gülnar Belediye Başkanımız Alpaslan Ünüvar’a sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

ÖZCAN: “MUHTARLARIMIZA VE MECLİS ÜYEMİZE İLGİLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

Diş Hekimi Kutlay Özcan, Gülnar Belediyesi ve Fizyoterapist Aslı Kuzu Aktoprak ile beraber gönüllülük ve ‘halka hizmet hakka hizmettir’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek, “Kuskan ve Köseçobanlı köylerinde ağız, diş sağlığı ve fizik tedavi konularında eğitici bilgiler verdik. İhtiyaç sahibi daha çok yaşlı ve çocuk hastalara hizmeti ayaklarına götürerek acılarını dindirip diş çekimlerini yaptık. Ağız diş sağlığı konusunda bilgilendirerek diş macunu ve gargara vererek yardımcı olduk. Numune diş macunu ve gargara dağıtarak 120 civarı hastamızın basit tedavilerini yaptık. Muhtarlarımıza ve meclis üyemize ilgileri için teşekkür ederiz” dedi.