Mersin İl Müftülüğü 2021 Yılı Mevlid-İ Nebi Haftası’nı kutladı

Mersin İl Müftülüğü 2021 Yılı Mevlid-İ Nebi Haftası’nı kutladı cukurovagazetesi.com


Mersin İl Müftülüğü 2021 Yılı Mevlid-İ Nebi Haftası dolayısıyla yazılı bir metin yayımladı.

Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi yayımladığı mesajında şunları paylaştı: “Öncelikle Mevlid-i şerifine bir kez daha erişme bahtiyarlığına nail olduğumuz kullukta örnek, yaşayan Kur’an, yetim ve mazlumların sığınağı; adalet, merhamet, muhabbet ve hikmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (sav)’ya onun evlâd-ü ‘iyaline, ehl-i beytine ve ashabına salat ve selâm

olsun. Mersinli kardeşlerimin ve tüm islam aleminin Mevlid-i Nebi Haftasını kutluyor, Mevlid-i Nebinin huzur, barış, bereket ve kardeşliğe vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığında her yıl, Mevlid Kandilini içine alan haftayı Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlandığını belirten ve her yıl bir tema çerçevesinde kutlanan haftanın bu yılki temasının ise ‘Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’ olarak belirlendiğini, Mevlid-i Nebi Haftası’nda ‘Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’ konusunu ele alacaklarını ifade eden Müftü Kondi, hafta boyunca yapılacak etkinliklerle, Hz. Peygamberin şahsında temayüz eden ahlaki değerleri, bilhassa ahde vefayı ve sadakati anlatacaklarını söyledi. Peygamber sevgisinin Müslümanların inançlarının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Müftü Kondi, “Cenab-ı Hak, kendi sevgisine nail olmanın yolunun Peygamber Efendimiz S.A.V. sevmekten, onun yoluna gönül vermekten geçtiğini haber vermiştir. Bu yüzden bizler millet olarak, Resûl-i Ekrem Efendimizi her şeyden fazla sever, ona herkesten fazla hürmet ederiz. İslam’la müşerref olduğu günden beri aziz milletimizin kalbinde, güzel ahlak timsali Peygamberimizin daima müstesna bir yeri olmuştur. O Kutlu Nebi’nin adı anıldığında gönüllerimizde bir rikkat oluşur. Kalplerimiz onun muhabbetiyle çarpar.” diye konuştu.

 

“ONUN YOLUNDA YÜRÜMEK, EN GÜÇLÜ ARZUMUZDUR”

Müftü KONDİ, Müslümanların hayat kılavuzu olduğuna vurgu yaparak, “Allah’a kulluğumuzu ve ibadetlerimizi onun rehberliğinde ve örnekliğinde ifa ederiz. Allah’a hamd ile başladığımız sözümüze, duamıza ona salat ve selam ile devam ederiz. Ona duyduğumuz derin muhabbet, kültürümüzde, sanatımızda, edebiyatımızda belirgin bir şekilde kendisini gösterir. Bireysel hayatımızdan beşeri ilişkilerimize, evlerimizden mabetlerimize kadar hayatımızın her safhasına onun nübüvvet ışığı yansır. Onun yolunda yürümek, en güçlü arzumuzdur. Onun sünnetini yaşamak, en büyük idealimizdir.” ifadelerini kullandı.

 

“BU AZİZ MİLLETİN MAYASINDA ALLAH VE PEYGAMBER AŞKI VARDIR”

“Resûl-i Zîşan Efendimizi sevmek ve ona hürmet etmek, millet olarak bizim en bariz

karakterimizdir.” diyen Müftü Kondi, şöyle devam etti: “Asırlardır gök kubbemizde yankılanan Ezan-ı Muhammedi, ona olan sadakatimizin sembolüdür. Şehadetleriyle dinimizin temeli olan bu ezanlar, tarihimizin mukaddes emaneti ve hürriyetimizin müseccel alametidir.

Müftü Kondi, insanı varlık aleminde üstün kılan yönünün, bir değerler sistemine sahip olmasıdır diyerek şöyle konuştu: “Bu değerlerin en önemlilerinden biri de “Vefa”dır. Vefa, her şeyden önce Yüce Allah’a gönülden bağlılık, sadakat ve itaattir. İman ve güzel ahlakla bütünleşen bir haslettir. Vefa, imanın bir gereği olarak istikamet üzere olmaktır. Vefa, her hak sahibine hakkını vermektir. Şükrederek nimetin kadrini bilmektir. İnsanın, Rabbine, kalbine, ailesine, çevresine, değerlerine, varlık âlemine karşı vefa borcu vardır. Vefa, toplumları bir arada tutan en temel insani değerdir. Vefanın olmadığı yerde güven duygusu sarsılır. İnsanî ilişkiler zedelenir, dayanışma ve yardımlaşma ruhu kaybolur, neticede toplumsal huzur yok olur. Değerlerini kaybeden insan, yolunu kaybeder. Değerlerini kaybeden toplum ayakta duramaz.”

Müftü Kondi, Vefanın en büyük örneğinin, “Ben, güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim.” buyuran ve alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamber (a.s) olduğunu hatırlatarak, “Sevgili Peygamberimiz, Allah’ın dinine gösterdiği sadakatle vefanın en büyük örneğidir. Ailesine gösterdiği bağlılıkla vefanın en güzel örneğidir. Varlığa gösterdiği şefkatle vefanın en yüce örneğidir. “Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikin!” beyanıyla çevreye karşı vefanın en zirve örneğidir. “Akan bir nehirden dahi abdest alsanız, suyu israf etmeyiniz.” fermanıyla nimete karşı vefanın en muhteşem örneğidir.” diye konuştu.

 

“ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE YÖNELİK HİZMETLERİMİZE ÖZEL BİR ÖNEM BİR VERMEKTEYİZ”

Diyanet İşleri Başkanlığının tüm mensuplarının bir vefa borcu olarak inanç, millet ve medeniyet değerlerini tanıtmaya ve yaşatmaya gayret ettiğini dile getiren Müftü Kondi, “Bu bağlamda bilhassa çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik hizmetlerimize özel bir önem vermekteyiz. Her bir hocamız hademe-i hayrat yolculuğunda, insana ve insanlığa hizmet seferberliğinde canla başla hizmet etmeye devam edecektir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın her bir mensubu, bu hizmetleri önce Rabbimize, sonra da Mevlid-i Nebi Haftasıyla yüce ahlakını yeniden idrak ettiğimiz sevgili Peygamberimize ve aziz milletimize karşı bir vefa borcu olarak görmektedir.” ifadelerini kullandı. Müftü Kondi, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla çeşitli programlar gerçekleştireceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Salgın tedbirlerine riayet ederek başta camiler ve Kur’an kursları olmak üzere okullarda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda, üniversitede, cezaevinde, hastanelerde, KYK ve STK’lara bağlı öğrenci yurtlarında programlar yapılacaktır.

Ayrıca tüm vatandaşlarımızı, 19.10.2021 Salı günü saat 21.00’de Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Huriye MARTI Hocamızın Müftülüğümüzün sosyal medya hesaplarından yapacağı" Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu e- konferansı izlemeye davet ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid-i Nebi Haftanızı tebrik ediyor, bu münasebetle, başta ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın Rahmet Peygamberinin rahmet yüklü mesajlarından nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.” (Haber Merkezi)