Akçer: “Her zaman değişime açık bir şirket olduk”

Akçer: “Her zaman değişime açık bir şirket olduk” cukurovagazetesi.com

Mersin’de otomotiv sektörünün yanı sıra çeşitli sektörlerle faaliyet gösteren Derya Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Kış Akçer, iş hayatındaki yolculuğunu ve Derya Grup’un mevcut yatırımlarını ve hedeflerini gazetecilere anlattı. Derya Grup’un ilk iş deneyimi olduğunu belirten Akçer, “Mersin’de olduğu gibi bütün Türkiye’nin de Deryası olma fikrimiz için adımlar atmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi sosyal sorumluluk projelerimize devam edeceğiz. Her zaman değişime açık bir şirket olduk. Bu sebeple yeni olan her şey bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.


Haber – Vecdi Yenigül

Mersin’de otomotiv sektörünün yanı sıra çeşitli sektörlerle faaliyet gösteren Derya Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Kış Akçer, Mersin doğumlu olduğunu ve ilk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamladığını belirterek, “2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İstatistik bölümünden mezun oldum. Ancak daha iyi bir yönetici olabilmek adına eğitimime Yeditepe Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans Programı MBA bölümünde devam etmeye karar verdim. MBA yaparken Avea Genel Müdürlük Pazarlama Bölümünde Pazar Analisti olarak başladım. Daha sonra Mersin’e dönme kararı verip aile şirketimiz olan Derya Grup’ta çalışmaya başladım. 2009 yılında Mersin Üniversitesi’nde part-time İstatistik dersi öğretim görevlisi, 2010-2015 yılları arasında Çağ Üniversitesi’nde İktisadi İdari Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda part-time öğretim görevlisi olarak görev alarak Müşteri İlişkileri, Medya Planlaması, İnsan Kaynakları dersleri verdim. Türkiye Genç İş İnsanları Derneği’nde (TÜGİAD) başkan yardımcısıyım ve Girişimci İş Kadınlar Derneği (GİŞKAD) üyesiyim. Eşimle birlikte de Kızkalesi Rotary üyesiyim. Şu anda hala Derya Grup şirketlerinin Pazarlama ve İK direktörlüğünü yapmaktayım. 2011 yılından beri Mimar Cemal Akçer ile evliyim. İkiz çocuklarımız Aras, Atlas ve kızım Venüs’le birlikte 5 kişilik çekirdek bir aileye sahibim” ifadelerini kullandı.

“İNSANIN KENDİSİNİ GÜNCEL TUTMASININ ÖNEMLİ”

İş hayatına Yeditepe Üniversitesi’nde MBA yaparken Avea Genel Müdürlük Pazarlama Bölümünde Pazar Analisti olarak başladığını belirten Akçer, “İlk iş deneyimim burası oldu. Ben şu an Derya Grup bünyesinde çalışıyorum. Yani çalışıyorum diyorum çünkü direkt olarak burada yönetici pozisyonunda başlamadım. Birden fazla sektöre hizmet eden bir grup şirketinin neredeyse bütün departmanlarında çalışarak başladım. Her zaman daha iyiye gitmek için projeler üretmeye çalıştım. Yeni ne varsa takip ediyorum. Biz neresinde olabiliriz diyorum. Bu durum sürekli yeni bilgiye ulaşmamı sağlıyor. İnsanın kendisini güncel tutmasının önemli olduğunu düşünüyorum. TÜGIAD ve GİŞKAD üyeliklerim sayesinde iş insanları ile bir araya gelerek Mersin’e katkı sağlayan ekonomik ve sosyal projelerin geliştirilmesine aktif rol alıyorum” diye konuştu.

 

“SORUMLULUKLARINIZIN FARKINDAYSANIZ İŞLER RAYINA KOLAYLIKLA GİRİYOR”
İş hayatında ailesinin yaptığı her işte, her projede desteklediğini ve arkasında durduğunu söyleyen Akçer, “Yönlendirmeleri de oldu. Avea’da Pazar Analistliği görevimden sonra Mersin’e dönüp aile şirketimiz olan Derya Grup’ta çalışmaya başladım. Bünyemizde bulunan 9 şirketin bütün departmanlarında görev aldım. Çünkü kaliteli işler, projeler çıkarabilmek ve işi tam anlamıyla ileriye taşımak için bütünüyle işin içinde olmalısınız. Şimdi de Derya Grup bünyesinde bulunan şirketlerin Pazarlama ve İK Direktörlüğünü yapmaktayım. Ayrıca şirketimizin tüm sosyal sorumluluk projeleri ve pazarlama faaliyetlerini de yürütmekteyim. Yeni projeler üretmeyi, insanlarla iletişimde olmayı çok seviyorum. Bu durumda işlerim ne kadar yoğun olursa olsun mutlu ve motive olmamı sağlıyor. Sevdiğiniz bir işin içerisindeyiz ve sorumluluklarınızın farkındaysanız işler rayına kolaylıkla giriyor sanırım” diye ekledi.

 

“BÜTÜN TÜRKİYE’NİN DERYASI OLMAK İSTİYORUZ”
Şirketin mevcut yatırımları ve gelecek hedeflerinden bahseden Akçer, “Derya Grup 9 şirket 47 markasıyla 1979 yılından beri Mersin, Malatya, Anamur, Taşucu, Erdemli ve İstanbul’da hizmet veren bir şirket. İnşaat, sigorta, mimarlık, restoran, elektronik, klima, otomotiv sektörlerinde hizmet veriyoruz. Hyundai, Volvo, Mazda, Samsung, Siemens gibi birçok global markanın temsilcisiyiz. Son olarak yine bütün Türkiye’ye hizmet verdiğimiz ve Derya Grup markalarının satışını gerçekleştirdiğimiz e-ticaret sitemiz firsatlarderyasi.com’u yayına aldık. Türkiye’nin her yerinden ürünlerimize ulaşabilir, her sorunuza uzman ekibimizden anında cevap alabilirsiniz. Giderek dijitalleşen dünyamızda bu adımı atarak bütün Türkiye’ye ulaşmak bizi çok heyecanlandırıyor. Mersin’de olduğu gibi bütün Türkiye’nin de Deryası olma fikrimiz için adımlar atmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi sosyal sorumluluk projelerimize devam edeceğiz. Her zaman değişime açık bir şirket olduk. Bu sebeple yeni olan her şey bizi çok heyecanlandırıyor. Pandemiden sonra yine Derya Sanat Sokağımızda çocuklarla bir arada olup projelerimizi yapacağız. Engelli dostlarımızla birlikte yeni işlere imza atacağız. Gençlerle birlikte yeni projelere adım atacağız” ifadelerine yer verdi.

 

“GENÇLER, DEĞİŞİME AYAK UYDURMAYI BİLMELİLER”
Son olarak iş hayatına yeni başlayacak olan gençlere önerilerde bulunan Akçer, “Öncelikle tabii ki eğitim ve gelişim. Yeni şeylere öğrenmeye açık olsunlar, değişimden korkmasınlar. Öğrenmenin yaşı asla yoktur, her yeni bilgi yeni bir kapıdır. Değişime ayak uydurmayı bilmeliler. Tabii ki fırsat da yaratmak gerek gençlerimize. Tecrübelerimizle mentollük yapmak gerekir. TÜGİAD ve GİŞKAD’da yaptığımız projelerde özellikle genç girişimcileri destekliyoruz. Ayrıca kendi güçlerinin farkına varsınlar ve denemekten asla korkmasınlar diyebilirim. Yapamayabilirler, başarısız olabilirler, kendilerini tanımaları zaman alabilir ama çalışmayı bırakmadıkları başarıya ulaşacaklardır” diye konuştu.