Seçer, Anamur’da koyun, keçi ve avokado fidanı dağıttı

Seçer, Anamur’da koyun, keçi ve avokado fidanı dağıttı cukurovagazetesi.com

Anamur’da vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya gelen ve taleplerini dinleyen Seçer, düzenlenen programda da koyun, keçi ve avokado fidanı dağıttı. Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin halkın her kesimine dokunduğunu vurgulayarak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal politikalar konusundaki uygulamaları Türkiye’de parmakla gösteriliyor” dedi.


Seçer’e ziyaretleri sırasında CHP Anamur İlçe Başkanı Durmuş Deniz, CHP Bozyazı İlçe Başkanı Baykal Arıdeniz, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile muhtarlar eşlik etti. Seçer’in Anamur programı Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir’i ziyaretle başladı. Seçer, göreve yeni atanan Bozdemir’e görevinde başarılar diledi. Ardından yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki Güneybahşiş-Çaltıbükü grup yolu çalışmasını inceleyen Seçer, toplam 9 köyü birbirine bağlayan yolda yapımı devam eden sathi kaplama çalışmalarında incelemelerde bulundu. Seçer, grup yolu incelemesine geldiği sırada davullar ve zurnalar ile karşılandı. Ardından Çaltıbükü Mahallesi Dibek Mevkii’ne geçen Seçer, muhtarların ve vatandaşların taleplerini tek tek dinledi. Toplantıda Çaltıbükü, Boğuntu, Sugözü, Kılıç, Akine, Sarıağaç, Güneybahşiş, Ormancık ve Çeltikçi mahalle muhtarları yer aldı. Ardından Malaklar Mahallesi’ne giden Seçer, burada yer alan Malaklar İlkokulu ve Malaklar Ortaokulu’nda öğrenciler ile bir araya geldi, yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar diledi.

SEÇER, ANAMUR’DA ESNAF ZİYARET ETTİ

Çeltikçi Mahallesi’ne geçen Seçer, orada da vatandaşlarla sohbet edip taleplerini dinledi. Seçer Anamur’un cadde ve sokaklarında esnaf ziyaret edip, ‘Hayırlı işler’ diledi. CHP Anamur İlçe Başkanlığı’nda da partililer ile bir araya gelen Başkan Seçer, ziyaretlerinin ardından ise ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’ kapsamında koyun, keçi ve avokado dağıtım töreninin yapıldığı Anamur Koordinasyon Müdürlüğü’ne geçti. Seçer, Anamur ziyaretlerinin ardından ise yol dönüşünde Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi’nde çıkan yangın dolayısıyla yolda durup, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

SEÇER, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Seçer, Çaltıbükü Mahallesi Dibek Mevkii’nde muhtarlar ve vatandaşlar ile bir araya geldiği sırada yaptığı konuşmasında, vatandaşların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Allah hepinizden razı olsun. Şunun için razı olsun; muhtarımın dediği gibi yarım asırdır bir hizmeti alamayan bölgeye sorun aktarıldığı zaman sorunun ciddiyetinin farkına varıp bunu derhal gidermeliyiz diyen bir Belediye Başkanı’nın bu gayretinin sizler tarafından görülmesi benim için çok önemli, çok değerli. Benim çalışma gücüm bu, çalışma enerjim bu. İnsanların bizim yaptıklarımızı takdir etmesi, saygı, hürmet, sevgi göstermesi. Her şeyden önemlisi Allah razı olsun demesi bizim için çok önemli” dedi. Buluşmada kırsal mahallelerin muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini sözlerine ekleyen Seçer, taleplerin başında yol ve suyun geldiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak en fazla bütçe ayırdıkları birimin yol yapım birimi olduğunu kaydetti.

“YOLUMUZ UZUN, İŞİMİZ ÇOK, SORUMLULUĞUMUZ ÇOK”

Büyükşehir Belediyesi’nde en üst kademeden en alt kademeye kadar herkesin çalıştığını kaydeden Seçer, “Yolumuz uzun, işimiz çok, görevimiz çok, sorumluluğumuz çok, ülkenin bizden beklentisi çok. Mersin Büyükşehir Belediyesi iyi işler yapıyor. Daha da iyi işler yapmaya aday bir belediye çünkü sistem oturmuş, mali disiplin sağlanmış” dedi. Seçer, geriden gelen borçları ödediklerini fakat kendi döneminde borçlanma alamadığını hatırlatarak, ödedikleri 1 milyara yakın borçla yüzlerce kilometre yol, binlerce insana sosyal yardım, milyonlarca liralık tarım desteği yapabileceklerinin altını çizdi.

“AMACIMIZ ÜRETMEK, AMACIMIZ EKONOMİYE KATKI SUNMAK”

Türkiye tarımının önemine dikkat çeken Başkan Seçer, ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesinin anlamının ‘köyde doğanları köyde doyurmak’ olduğunu söyleyerek, “Bunun anlamı bu, yoksa insanlar şehre göç ediyor, üretim olsun” dedi. Seçer, kısa süre önce atalık tohum nohut hasadı için Gülnar’a yaptıkları ziyaretlerde kadınların üretmek istediklerini belirtmeleri üzerine Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin gönüller ekibinin Gülnar’ın Dayıcık Mahallesi’nde bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bu hafta boyunca bütün ilçelere gidecekler. Bunlar gönüllü insanlar. Eşim Meral Seçer de içerisinde. Gülnar’ın Dayıcık ilçesine kadar gittiler. Biz kırsal bölgede kadınlarımızın kalkınması adına ne gerekiyorsa beraber proje yürütmek istiyoruz ve bunun için de ilk toplantılarını yaptılar. Demek ki amacımız üretmek, demek ki amacımız ekonomiye katkı sunmak” ifadelerine yer verdi.

“2024 SEÇİMLERİNDE BİZ BU HİZMETLERİ SAYACAĞIZ AMA ÇOK YORULACAĞIZ, SAY SAY BİTMEZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin tarım alanındaki desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekleyen Seçer, ‘Dosthane’ hizmetinden evde sağlık ve bakım hizmetlerine, ücretsiz lise ve üniversite sınavlarına hazırlayan Eğitim ve Öğretim Kurs Merkezlerinden sosyal hizmetlere kadar yürütülen birçok projenin artarak devam edeceğini söyledi. Seçer, “2024 seçimlerinde biz bu hizmetleri sayacağız ama çok yorulacağız, say say bitmez. 5 yıla çok şey sığdıracağız. Allah nasip etti, vatandaşlarımız destek oldu, biz göreve geldik. Allah bizi mahcup etmesin” dedi. Seçer, ayrıca vatandaşların telefonlarına indirebilecekleri Teksin Mersin uygulaması üzerinden ve Alo 185 hattından her türlü dilek, istek ve şikayetlerini iletilebileceklerini söyledi.  (Haber Merkezi)