Kılavuz: “Çeşmeli-Taşucu yolu çile yolu oldu”

Kılavuz: “Çeşmeli-Taşucu yolu çile yolu oldu” cukurovagazetesi.com

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili OIcay Kılavuz, “Mersin, olağanüstü güzelliklerle sahip, insanın başını döndürecek güzellikte turisttik yerler var. Sadece deniz ve doğasıyla değil yaylalarıyla, inanç merkezleriyle birçok turizmle ilgili alanları var. Sayın bakanımızı ziyaret ettik, ulaşımla ilgili artık Çeşmeli-Taşucu yolu çile yolu oldu. Havaalanını meselesinin de bir an önce çözülmesini dile getirdim” dedi.


Haber – Gülsen Kaya

MHP Mersin Olcay Kılavuz, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Serdar Soydan ve Mezitli İlçe Başkanı Kamil Durmuşoğlu ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni binasına hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.  Burada konuşan MHP’li Kılavuz, “MGC başkanımız Kaya Tepe beyi ziyaret edelim yeni yerlerini tebrik edelim dedik. İnşallah basınımıza Mersinimize güzel hizmetlerimiz olur. Sizlerden ve Mersin’de basın ve medya adına mücadele eden insanlarımıza teşekkür ediyoruz. Buradaki samimiyetinizi biliyoruz. Mersin adına faydalı olma, vatandaşlarımızın en doğal hakkı olan samimi ilkeli dürüst olması gerektiği şekilde bir duruş sergiliyorsunuz. Bu nedenle tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. TBMM 20 Temmuz itibariyle kapandı. Biz tabi bir tatil süreci gibi değerlendirme içinde olmadık sürekli sahada kaldık. Mersin kazan biz kepçe 13 ilçemizde ve hemen hemen birçok mahallede ziyaretlerimiz devam ediyor” dedi.

“DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLENDİ”

Hem Türkiye hem dünya olarak bir taraftan salgın diğer taraftan da doğal afetler, yangınlar, sel felaketleri olarak olumsuz etkilenildiğini ifade eden Kılavuz, “Mersin’de geniş bir alanda Silifke, Boğsak’ta başlayıp Bozyazı sınırına kadar ulaşan orman yangınları oldu. Bundan dolayı çok üzgünüz. Tabi orman yangınlarından dolayı milletimizde üzgün. Bu orman yangınlarını yakından takip ettik. Başta Mersin Valimiz sayın Ali İhsan Su olmak üzere kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, ormancılarımız, sağlıkçılarımız, jandarmalarımız, polislerimiz, siyasiler olarak herkes samimi bir anlayışla sahada oldu.  En azından vatandaşlarımızın dertleriyle ilgilenmeye gayret edildi. Dayanışma örneği sergilendi. Evleri yananlar, seraları zarar gören insanlar da oldu. Ama devletimiz güçlü bir devlet. Milletimiz de fedakar bir millet. Herkes maddi manevi olarak seferber oldu. Bu mesele hepimizin. Tüm Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın meselesi. Zor günde, kötü bir günde vatandaşlarımızın yanında olmak birlikte olmak en önemli vazifelerimizden bir tanesi kabul ediyoruz. Genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin de bazı talimatları olmuştu, bazı yardımlar yapıldı. Özellikle evi, eşyası, hayvanları yanan insanlara 5 koyun, 5 keçi, 2 düve olarak yardımlarda bulunduk. Vatandaşlarımızın da yardımları oldu onları da dağıttık. Özellikle geri dönüşümcüler, kooperatif başkanımız olan Hacı Başkanıma, hurdacı oda başkanımız Hasan Koçyiğit’e özellikle teşekkür ediyorum. Bu tür olaylar hepimizi üzüyor ama her zaman üstesinden gelindi” diye konuştu.

“HERKESİN İNANCI GÖRÜŞÜ NE OLURSA OLSUN SEFERBER OLDULAR”

Vatandaşların, yangın esnasında su dağıtımından gıda dağıtımına, insanların tahliyesinde de büyük bir gayret içerisinde olduğunu sözlerine ekleyen Kılavuz, “Kazma kürekle elinde kovasıyla yangınları söndürmeye gayret ediyorlardı. Ben bu milletin bir mensubu olmaktan çok bahtiyarım siyasi görüşlerimiz bir yana. Herkesin inancı görüşü ne olursa olsun seferber oldular. Tüm bu doğal afetlerin dışında esnaflarımızla da buluşmaya devam ediyoruz. Çiftçilerimizle, sanayicilerimiz, fabrikalarda çalışan insanlarımız, odalar, muhtarlarımız, STK’lar, basınla buluşup insanlarımızı dinliyoruz. Neticesinde biz bu milletin milletvekiliyiz. Mersin ortak paydamız öncelikli olarak, Mersin hepimizin göz bebeği. Özellikle sorumluluğu olan insanlara bahanelerin arkasına sığınmadan Mersin adına ne yapabilir onun değerlendirilmesi gerekiyor. Çiftçilerimizin sorunları ortak nereye giderseniz gidin. Sulama sorunları var. Gübrenin fiyatlarının yüksek olması, mazot, elektrik, ilaç sıkıntılarından dolayı çiftçilerimizin talepleri var. Ama özellikle meyvecilik yapan vatandaşlarımız para da kazanıyor. Bazı ürünlerle alakalı özellikle karpuzla ilgili bazı sıkıntılar yaşandı ama tekrar toparlandı. Hayvancılıkla ilgilenen vatandaşlarımızın yemle ilgili birtakım talepleri var” ifadelerini kullandı.

“MERSİN EKONOMİK OLARAK GELİŞECEK”

En önemli şey olarak Türkiye’nin hassas bir dönemden geçtiğini söyleyen Kılavuz, “Elbette tarım, hayvancılık, sanayi, turizm bölge adına önemli fakat olmazsa olmazımız ülkemiz ve milletimiz. Devletimizi her şeyin üstesinden geliyor. Biz de devletimizin olan sorumluluğu yerine getirmeyi arzu ediyoruz. Her şeyi devletten beklemek, hemen her konuda devleti eleştirmek doğru değil. El ele verip, gönül gönülle verip, birlik beraberlik içerisinde bazı sıkıntıları da çözmemiz gerekiyor. Diğer taraftan esnaflarımızla alakalı Pandemiyle ilgili mağduriyetleri olduklarını ifade ediyorlar. Devletimizin de bununla ilgili kredi teşvikleri gibi yardımları oldu. Ama faizlerden rahatsızlık duyduklarını belirtiyorlar. Turizmle alakalı bölgemiz aslında tek bir yönüyle ifade edilecek bir şehir değil. Türkiye’nin en güzel şehirlerinin başında gelmekte. MYK üyemiz Serdar Soydan ve partililerimizle ile ejder meyvesi üreten bir vatandaşımızı ziyaret ettik. 5 dönümden oluşan 5 bin metrekare bir bahçesi var. Seneye inşallah bugünkü imkanlarla planlandığında yanılmıyorsam 600, 700 bin liradan bahsetti. Gerçekten çok mutluluk verici bir gelişme. Farklı bir meyve ve dolaysıyla ne ekseniz yetişecek bereketli topraklarımız var vatandaşlarımız da kazanıyor. Olağanüstü güzelliklerle sahip insanın başını döndürecek güzellikte turistik yerler var Mersin’de. Sadece deniz ve doğasıyla değil yaylalarıyla, inanç merkezleriyle birçok turizmle ilgili alanları var. Sayın bakanımızı ziyaret ettik, ulaşımla ilgili artık Çeşmeli-Taşucu yolu çile yolu oldu. Mersin-Antalya yolu, Tarsus-Mersin otobanınız ücretsiz olmasıyla ilgili görüştük. Havaalanını meselesinin bir an önce çözülmesini dile getirdim. Vatandaşlarımız da insanlarımız da bekliyor. Buranın ekonomik olarak da gelişmesine vesile olacak” diye belirtti.