BUNGALOV EVLER KADERİNE TERK EDİLDİ

 BUNGALOV EVLER  KADERİNE TERK EDİLDİ cukurovagazetesi.com

Toroslar Belediye Başkanlığını Hamit Tuna’nın yaptığı dönemde, ilçeye bağlı Güzelyayla Mahallesinde 49 bin 500 metrekarelik alanda yapılmış olan 24 adet Bungalov Yayla Evleri, günümüzde kaderine terk edilerek çürümeye bırakılmış durumda. Birkaç sene önce bungalov evlerinin bulunduğu bölgeye giden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın, evlerin yayla turizmini geliştirmesi için çevre düzenlemesi yapılarak vatandaşların hizmetine sunacağını söylemesine rağmen hiçbir çalışma yapılmadığı görülüyor.


BUNGALOV EVLERİNİN BAZILARI ZARAR GÖRMÜŞ DURUMDA

Hamit Tuna’nın Toroslar Belediye Başkanı olduğu dönemde yapmış olduğu Bungalov Yayla Evleri şimdilerde kaderine terk edilmiş durumda. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, geçtiğimiz senelerde, bungalov evlerinin bulunduğu mevkide ziyaret gerçekleştirmiş, yapacakları çeşitli etkinliklerle, Güzelyayla’yı cazibe merkezi haline getireceklerini, bölgede yayla turizmini, ekoturizmi geliştireceklerini belirtmesine rağmen bungalov evlerinin resmen çürümeye bırakıldığı görülüyor. Çam ormanları arasında inşa edilen 24 adet bungalov tarzı evin, Toroslar’ın yaz ve kış turizmini canlı tutması hedeflenen ve Hamit Tuna tarafından 49 bin 500 metrekare arazi üzerine kurulan projenin içinde restaurant, spor tesisi, modern semt pazarı ve dükkanlar da bulunuyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar ise, zamanında yüksek maliyetle yapılmış olan evlerle ilgili Toroslar Belediyesinin bir çalışma gerçekleştirmediğini iddia ediyor. Kaderine terk edilen bungalov evlerinden bazılarının ise zarar gördüğü açık bir şekilde görülüyor.  Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, bölgeye yaptığı ziyarette “Biz bu güzelliği ortaya çıkarmak, vatandaşlarımıza kolay ulaşılabilir ve güvenli bir tatil imkanı sunmak için bu projeyi daha da geliştireceğiz. Şu an halihazırda tamamlanmış 24 adet bungalov evimiz var. Bu evlerin sayısını artırarak ve buranın çevre düzenlemesini tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine açacağız” ifadelerini kullanmıştı.

 

ZAMANINDA BÜYÜK MASRAF YAPILAN EVLER ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

Güzelyayla’da yaşayan bir vatandaş, Hamit Tuna’nın Toroslar Belediye Başkanı olduğu dönemde Arslanköy yolunda, projesini gerçekleştirerek yapmış olduğu 49 bin 500 metrekarelik bir arazi üzerinde yapılan 24 adet bungalov evler hakkında konuşarak, “Mersinlilerin yaylalık olarak gelen ve Mersin sıcağından kaçan insanların bildiği bir yayladır Güzelyayla. Burada pek çok kez gündeme gelen bungalov evler burada yer alıyor. Bu bungalov evler şimdilerde turizm sektörünün gündemde tuttuğu ve tercih edilen bir şekile bürünmüş durumda. Yapılmış olan bungalov evlerde pek çok işlemin yarım kaldığını görüyoruz. Bunların zamanında çok büyük masraflar yapıldığını da düşünüyoruz. Dolayısıyla bu evlerle ilgili Toroslar Belediyesi’nin önemli çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyoruz. Sonuçta onun hanesine artı olarak yansıyacağını da düşünüyoruz. Hamit Tuna zamanında planlanmış bir bungalov ev sitesinden bahsediyoruz. Yaklaşık 30 bungalov ev var burada ama şu an yapılan evlerin bir kısmı ne yazık ki zarar görmüş durumda. Yayla dönemindeyiz, bir an önce bu evlerin bitirilmesi ve turizme açılması lazım” şeklinde konuştu.