Başarır, Erdemli’deki sahte evrak iddialarını meclise taşıdı

Başarır, Erdemli’deki sahte evrak iddialarını meclise taşıdı cukurovagazetesi.com

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nde sahte belgeler ve sahte imzalarla hayali kursların açılması iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Başarır, “İddia edildiği gibi bu suçlar işlendiyse, eğitim gibi çok önemli bir alanda görev yapan kamu görevlilerine bu cezaların verilmesi bir ceza değil adeta ödül niteliğindedir” dedi.


Konuya ilişkin açıklama yapan Başarır, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüksekokul diplomasının sahte olduğunun konuşulduğu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı gibi önemli görevlerde bulunan AK Parti'li Hamza Yerlikaya’nın sahte diplomasının olduğu ülkemizde, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bulunan Halk Eğitim Merkezinde ve Akşam Sanat okulunda hayali kurs açılması ve sahte kurs bitirme belgelerinin düzenlenmesi iddialarına pek de şaşırmamak gere” ifadelerini kullandı.

 

“BU BELGELER NEYİN KARŞILIĞINDA VERİLMİŞTİR?”

Toplamda 10,5 milyon TL’lik bir yolsuzluğun iddia edildiğini ifade eden Ali Mahir Başarır, dönemin Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce verilen kurs bitirme belgelerinin yapılan soruşturma sonucunda iptal edildiğine ilişkin okullara duyuru yapıldığını belirterek, “İptal edilen kurs bitirme belgesi sayısının 18 bin 533 adet olduğu iddia edilmektedir. Söz konusu kurumlarda hayali kurslar mı açılmıştır? Bu kurs bitirme belgeleri sahte olduğu için mi iptal edilmiştir? Sahtelik gerekçesiyle iptal edildiyse bu belgeler neyin karşılığında kimlere verilmiştir?  Bu soruların derhal açıklığa kavuşturulması ve ilgili kamu görevlilerine derhal hak ettikleri cezaların verilmesi gerekmektedir” dedi. Söz konusu yolsuzluğu yapan kamu görevlilerine sadece 1 yıl kademe ilerleme durdurma ve yer değişikliği cezalarının verildiğinin iddia edildiğini belirten Başarır, “İddia edildiği gibi bu suçlar işlendiyse, eğitim gibi çok önemli bir alanda görev yapan kamu görevlilerine bu cezaların verilmesi bir ceza değil adeta ödül niteliğindedir.  Yine iddia edildiği gibi bu suçu işleyen bazı kamu görevlileri Cumhurbaşkanı’nın kuzeni İbrahim Er tarafından korunup kollanıyorsa durum daha da vahimdir” sözlerini dile getirdi. (Haber Merkezi)