Toroslar Belediyesi’nin hizmet binası bilmecesi çözülüyor

Toroslar Belediyesi’nin hizmet binası bilmecesi çözülüyor cukurovagazetesi.com

Toroslar Belediyesi Ağustos Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı 1. Birleşimi Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında gerçekleşti. Belediye Hizmet Binası yapılması planlanan Karaisalı Maddesi 18 ada 1,2,3,4,5,6,7 ve 8 numaralı parsellerde bulunan taşınmazın satın alınması ile ilgili madde mecliste oylandı.


Haber – Erol Kamalak

Toroslar Belediyesi Ağustos Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı 1. Birleşimi Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında gerçekleşti. Belediye Hizmet Binası yapılması planlanan Karaisalı Maddesi 18 ada 1,2,3,4,5,6,7 ve 8 numaralı parsellerde bulunan taşınmazın satın alınması ile ilgili madde mecliste oylandı. Toroslar belediyesi için yapılması planlanan yerin ipotekli olduğunu belirten, CHP’li meclis üyesi Tuncay Gökçel, söz konusu parsel büyükşehir ve MESKİ tarafından da satın alınmak istendi. Bu yer ipotekli. Kamu ipotekli bir yeri ne şekilde, nasıl satın alacak” ifadelerini kullandı.

“KENDİMİZİN VAR OLAN YERLERİNİ DEĞERLENDİRSEK DAHA İYİ OLURDU”

Konuya bahis olan yerle ilgili sürecin büyük ihtimalle tamamlanmış ve sonuçlanmak üzere olduğunu ama 3 ay önce yine burada kaymakamlığın karşısında 12 dönüme yakın bir yeri Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettiklerini belirten CHP’li Meclis üyesi Hasan Özalp Önal, “Biz o zaman da burada dedik ki, belediye hizmet binası için en güzel yer burası. Çünkü kaymakamlığın karşısı, Cumhuriyet Meydanı’nın yanı. Tam merkezde bulunuyor. Yalınayak, Arpaç, Resul gibi Toroslar’ın en kalabalık mahallelerinden olan Mevlana, Kurdali gibi yerlere yakın. Ama orada devretmeyi uygun gördü meclisimiz. Paramız var herhalde biraz. Onu bitirelim diye yeni yerler almayı planlıyoruz. Bunun yerine kendimizin var olan yerlerini değerlendirsek daha iyi olurdu. Cebimizde 30 milyon civarındaki para kalsın, binayı yapmak için kullanalım. Mevzu olan yerde bir bina var. Bu bina tamiratla ne kadar hizmet binasına dönüşebilir bunun envanteri yapıldı mı bilmiyorum. Karşısında hemen boş bir alan daha var. Orası niye düşünülmüyor?  Kendi arazimizi yaratıp, kendi binamızı yapmayı daha uygun görüyoruz. Araziler satıldı, elimizde kalan para da daha iyi kullanılabilir” şeklinde konuştu. 

 

“BÜTÜN MAHALLELERE NOKTA BİR YER”

Konu hakkında, kaymakamlığın karşısındaki yerle ilgili bir değerlendirme yapmak gerektiğini, merkez bir konumda olduğunu söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Eren Türker, “Bugün bir yabancı başka yerden gelip Toroslar’da ikamet edecek olsa, tapu hemen yanında, Kültür Merkezi, otogar, Şehir Hastanesi bahsettiğimiz yerlere yakın olan yerler. Böyle bir güzel konumda belediye binası yapmamak doğru değil. Buranın nokta bir yer olduğu belli. Bütün mahallelere nokta bir yer. Arslanköy’den gelecek vatandaş için evet ters bir bölge ama gerekirse bunun için bir kooperatif kurulur. Bugün Mevlana Mahallesi’ndeki bir vatandaşın yeni yere gelmesi çok daha zor. Gençlik Spor Bakanlığı’na Kaymakamlığın karşısındaki yeri vereceğimize kendi hizmet alanımızı verelim demiştik. Mevlana’da, Kurdali’de, Sağlık Mahallesi’nde bir tane park yok. Ama 3 Ocak Stadı’nın yanına yeniden bir sosyal tesis yapılıyor. Mevlana’da boş alan var, gelip orada yapsın. Hem de cebimizde paramız kalsın.  Bize yakışan bir belediye binası olması lazım. Düşünülen yer bir showroom var ve arkası harabe. Yıkıp baştan yapmak lazım. Hali hazırdaki binayı kullanamayız” diye belirtti.

 

“KENDİ YERİMİZE YAPALIM BAKIŞI DAR BİR BAKIŞ”

Yeni belediye binasının merkez bir yerde yapılmasını, mevcut yerinin merkez olmadığını ve mevcut yerinden daha da güzel ve merkez bir yerde olması gerektiğini belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Kendi yerimize yapalım bakışı dar bir bakış. Kendi yerlerimiz Şehir Hastanesi civarında. Biz doğru yere yapalım diyoruz. Kendi imkanlarımızı kullanıp doğru yere yapalım diyoruz. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde birçok belediye işlerimiz görülüyor. Bu bölgedeki mahallelerimiz alacağı hizmetlerin büyük bir çoğunluğu buradan alabiliyor. Kendi yerimizi verdik meselesine gelince Kaymakamlığın karşısındaki yerlerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile protokol imzalayarak, beraber kullanmak kaydıyla imzaladık. İnşaatı onlar yapacak beraber kullanacağız. Sonuç olarak, devletimizin imkanlarından faydalanarak hem Gençlik Merkezi hem de spor kompleksi yapılacak. Bizim belediye olarak hizmet binasına acilen ihtiyacımız var. Mekanın verilen hizmet veren ve alan açısından çok büyük bir önemi var. Uygun şartlarda alacağımız bir alan alacağız. Biz yürürken bizi yavaşlatmak isteyenler olacak ama biz buna bakmayacağız. Toroslar’a onlarca yıldır kazandırılamayan bir belediye binası kazandırmak istiyoruz. Elimizdeki imkanlara göre optimum seviyede belediye binası yapmanın heyecanını duyuyoruz ve bunu kısa sürede tamamlayacağız. Bakanlık izin vermesi için meclis kararı almamız gerekiyor. Güzel, iyi, verimli bir belediye binasına kavuşturmak istiyoruz, bunun için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.