Kılavuz: “Gelecek nesillere yeşil bir vatan bırakmak tarihi bir vazifemiz”

Kılavuz: “Gelecek nesillere yeşil bir vatan bırakmak tarihi bir vazifemiz” cukurovagazetesi.com

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki orman yangınları hakkında konuşan Kılavuz, 38 ilimizde başlayan yangınlarda canımız, ciğerlerimiz olan ormanlarımız, yeşil vatanımız büyük zarar görmüştür. Çok şükür devletimiz bütün imkanlarını seferber ederek yangınları büyük ölçüde kontrol altına almıştır. Gelecek nesillere yeşil bir vatan bırakmak tarihi bir vazifemiz, kaçınılmaz sorumluluğumuzdur” dedi.


Haber – Barış Köksal

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, 5 Ağustos Perşembe günü TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, gündemdeki orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mersin’deki orman yangınlarında sürekli olarak yangın bölgelerinde aktif şekilde bulunduğunu kaydeden Kılavuz, “Bizler de orman yangınlarının ilk gününden beri Mersin’de vatandaşların dertleriyle dertlenip, sıkıntılarını çözmeye çalışıp inşallah bu zorlu günde bir dayanışma örneği hep beraber sağlayacağız. Liderimiz öncülüğünde yardım kampanyaları gerçekleştirdik. Gelecek nesillere yeşil bir vatan bırakmak tarihi bir vazifemiz, kaçınılmaz sorumluluğumuzdur. Bunun yanı sıra milli bir mesele olan orman yangınlarını siyasi şova dönüştürüp, rant elde etmek isteyenler, bölücü bir dil kullanıp devletimizi aciz duruma düşürmeye çalışanlar, sosyal medyada felaket tellallığı yaparak kaos, kargaşa ve karışıklık çıkarıp ağaç gölgesinde oturup keyif çatarken, jandarma ve polis nerede diye şarlatanlık yapanlar ormanlarımızı yakanlar kadar suçlulardır” ifadelerini kullandı.

 

“YEŞİL VATANIMIZ BÜYÜK ZARAR GÖRMÜŞTÜR”

Türkiye’nin 38 ilinde yanan ormanlarla birlikte zarar gören vatandaşların zararlarının devlet tarafından en kısa sürede karşılanacağının altını çizen Kılavuz, “Yangınlarda canımız, ciğerlerimiz olan ormanlarımız, yeşil vatanımız büyük zarar görmüştür. Çok şükür devletimiz bütün imkanlarını seferber ederek yangınları büyük ölçüde kontrol altına almıştır. Ahırları ve hayvanları yanan vatandaşlarımızı tespit edip, mağduriyetleri giderilerek, yaraları inşallah tez zamanda sarılacaktır. Yüce Türk milletinin göz bebeği jandarma ve emniyet güçlerimiz yangınların başladığı ilk günden bu yana gerçekten büyük bir gayret ve kararlılıkla fedakarlık içerisinde sahadadırlar. Mersin İl Jandarma Komutanı Necip Çakıroğlu ve Mersin İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Aslan öncülüğünde askerlerimiz, jandarmalarımız ve polislerimiz yeşil vatanımızı korumak adına canlarını dişlerine takarak ummalı bir çalışmanın içerisindedirler. Mersin’imizde gayretleriyle emsalsiz bir mücadele veren başta valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Yangının başladığı günden itibaren gece uyumadan, gündüz oturmadan, durmadan söndürme ve arama kurtarma çalışmalarına katılan ülkü ocaklarına da teşekkürlerimi sunarım. Yangından zarar gören başta Mersin’li vatandaşlarımıza, bütün Türk milletine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye ekledi.