İzzet Altunsöz, boksta Dünya Şampiyonu olmak istiyor

İzzet Altunsöz, boksta Dünya Şampiyonu olmak istiyor cukurovagazetesi.com

Avrupa şampiyonu milli dövüşçü İzzettin Altunsöz, kendisi gibi Avrupa şampiyonu olan İspanyol Quevedo Tapia ile 14 Ağustos gecesi ringe çıkarak karşı karşıya gelecek. Altunsöz, “Ben orda kazanmak, Türk bayrağını kaldırmak istiyorum. Ülkemizin temsilcilerinden olarak orada İspanyol rakibi yenip, şampiyonluk ünvanımı devam ettirip, kendi maçımda çift altın kemere uzanmak istiyorum” dedi.


Haber – Uğur Özgür

Avrupa şampiyonu milli dövüşçü İzzettin Altunsöz, Bodrum'da şampiyonluk unvanını korumak için ringe çıkıyor. Dünyanın en hızlı nakavtı ünvanına sahip milli boksör Altunsöz, 14 Ağustos Cumartesi gecesi Bodrum’da İspanyol rakibiyle kozlarını paylaşacak. Hedeflerinin arasında dünya şampiyonluğu olduğunu belirten Altunsöz, “Hiçbir şekilde, hiçbir zaman çalışmaktan vazgeçmedim. Daha önce Türkiye şampiyonu oldum. Sonra Avrupa şampiyonasına gittim A Classta, Avrupa Şampiyonası’ndan şampiyon olarak döndüm, tekrar bir sonraki Avrupa Şampiyonası’na gittim ve tekrardan şampiyon oldum, iki defa üst üste. Bu sefer de en büyük hedefim ve gayem dünya şampiyonu olmak” ifadelerini kullandı.

“MERSİN’E LİSE OKUMAYA GELMİŞTİM ŞİMDİ MİLLİ BOKSÖRÜM”

Mersin’e okul hayatı için geldiğini, tek gayesinin burada okul okumak olduğunu ve abisinin de kendisine olan yardım ve çabalarıyla birlikte spor hayatına başladığını söyleyen Altunsöz, “Mersin’e lise okumaya gelmiştim zaten daha önce ama şimdi milli boksörüm. Abim Avrupa şampiyonu olmuştu, onun sayesinde bende spora başladım. 2014’te başladım spora yavaş yavaş. Spor salonları falan derken ilk olarak Mersin Şampiyonası’na çıktım, direkt Mersin şampiyonu oldum. Daha sonra Türkiye Şampiyonasına gittim, Türkiye finalinde yenildim, ama hiçbir şekilde maddi destek almıyorduk, maddi destek verilmiyordu. Federasyon sponsorsuz ve yardımsız olarak bizi şampiyonalara gönderiyordu. Ailem sayesinde gidip geliyordum maçlara ve bir de lise okuyorken o yıllarda pek çalışamıyorsun da zaten. Tekrar gittim tekrar yarı finalde yenildim, hiçbir şekilde üstüne gitmeyi ve çalışmayı bırakmadım ve tekrar çalıştım tekrar gittim ama bu sefer kazandım, Türkiye Şampiyonu oldum. En son Avrupa Şampiyonası’na geçen yıl gittim, 63 kiloda yine A Class’ta şampiyon oldum. Benim antrenörlüğümü abim yapıyor, birlikte çalışıyoruz” diye ekledi.  

“MİLLİ SPORCU OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMAK LAZIM”

Milli sporculuk için çok çalışmak gerektiğini, gündelik hayatından taviz verip branşına daha çok vakit ayrılması gerektiğini vurgulayan Altunsöz, “Kolay değil, çok çalışmak gerekiyor milli sporcu olmak için ben 1999 doğumlu bir sporcu olarak bunu çok çalışarak başardım. Günde herkesten fazla bir antrenman yapmaya çalışıyordum milli sporcu olabilmek adına. Rakipler çok sağlam Avrupa’da, Rus’lar, Belarus’lar, Macaristan’lılar çok iyi ve dişli rakipler. Benim de kondisyonum çok sağlam. Kondisyon her spor için gerçekten de çok önemli. Hem güç hem vücut olarak gerçekten de kondisyon çok önemli, her spor için şart. Tüm maşlarımı kondisyonumla kazanıyorum, kondisyonum sayesinde. Günde 1-2 saat sadece koşu yapıyordum” şeklinde konuştu.

“SPORCULUK SERÜVENİM 4 YIL ÖNCE BAŞLADI”

Milli sporculuk hayatının 4 yıl önce başladığını belirten Altunsöz, “Milli sporculuk serüvenim 4 yıl önce başladı. Ben 6 yıldır bu dalda sporculuk yapıyorum ve 4 yıldır da milli sporcuyum. Avrupa şampiyonu oldum 3 defa. 14 Ağustos’taki şampiyonaya da günde 3 antrenman yaparak hazırlanıyorum, çok ağır antrenmanlar. İlk önce sabah saat 6’da sabah koşusuyla başlıyorum, yaklaşık bir saatlik koşunun ardından, direkt dinlenmeye geçtikten sonra akşam 4-5 gibi ikinci antrenman o da lapa, kum torbası, ağırlık, hız gibi ağır çalışmalarla geçiyor antrenmanlarımız. Rakibim de sağlam bir sporcu, bende orda ülkemizi temsil edeceğim, bütün Türkiye adına maça çıkıp kazanıp dönmek istiyoruz. Milli sporculuk zor bir duygu. Çünkü Türkiye’de yapabilirsin, Türkiye Şampiyonu olabilirsin ama yurt dışına çıkıp da yapamazsan o büyük sıkıntı. Türkiye’de yaptım, gittim sonra Avrupa’da Çek Cumhuriyeti’ne Prag’da 2018’de ilk defa Avrupa Şampiyonu oldum. Ondan sonra da direkt A Milli Sporcu oldum” ifadelerini kullandı.

“BENİM EN BÜYÜK HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK”

Gelecek hedeflerinin arasında en çok da dünya şampiyonu olmak olduğunu söyleyen Altunsöz, “En büyük hayalim dünya şampiyonu olmak inşallah. Ben geçen yıl gidecektim Dünya Şampiyonası’na 62,5 kilo da a classta, ilk olarak Avrupa’da birincilik yaptım ondan sonra da Türkiye’de yarıştım finalde. Türkiye’deki finalde dudağımın açılmasıyla birlikte kanama durdurulamadı ve kanama durdurulamayınca da maç karşı tarafa hükmen geçmiş oldu. Ben yoksa Tarhan’da çıkacaktım Dünya Şampiyonasına, sonra Avrupa Belarus ikisine de gidecektim ama dudağımın açılmasıyla beraber maçı önde götürüyor olmama rağmen maç karşı tarafa geçmişti ve Dünya Şampiyonası’na gidemedim, yoksa gidiyordum dünyanın şampiyonu olmaya” diye ekledi.

DÜNYANIN EN HIZLI NAKAVTI

Boks kariyerinde dünyanın en hızlı nakavtını yapmış olan milli boksör Altunsöz, “Rakibim çok sağlam bir sporcuydu. Bu maç zaten canlı yayınlandı ve izleyen herkeste görmüştü. İlk başta tartıda biraz ağır gelmesiyle biraz çekinme oldu bende. Çünkü bizde 100 gram bile fazla tartıldığı taktirde diskalifiye olma sebebi olabiliyor. Biraz ağır gelmesi benim çekinmeme sebebiyet verdiyse de bende, ona göre çalıştım bende. Rakibim her ne yaptıysa kilo veremedi. Onun için ilk maçta heyecan yaratmıştı bende. Dövüşürken direkt sol kroşe ile çenesine darbe yemesiyle beraber yere düştü bayıldı. Daha maç başlamadan bitmiş olmuştu böylece” dedi.

“NE OLURSA OLSUN SPOR OLMALI”

Gençlere, genç bir sporcu olarak kesinlikle spor yapmaları yönünde öğütler veren Altunsöz, “Diyorum ki spor şart. 1999 doğumluyum ve diyorum ki spor her zaman için önemli. Gerçekten de ne olursa olsun spor olmalı, tamam eğitimde şart, eğitim ve sporu bir arada yürütmek çok zor bunu bizzat ben kendim yaşadım. Ben haşla da hem eğitimimi yürütüyorum hem de sporculuk yapıyorum. Ben şu anda Mersin Üniversitesi’nde beden eğitimi öğretmenliği okuyorum, üçüncü sınıftayım. Buradan genç bir sporcu olarak gençlere diyeceğim tek şey, tek önerim spor. Hem sağlık için hem gelecek için ve hem de daha sağlam bir vücut için spor kesinlikle şart. Eğitimlerinin yanında kesinlikle zor olsa da zorluklarla başa çıkmaya çalışıp aynı anda yürütülmeye çalışılsın. Ben de genç bir sporcu olarak bu zorluklarla başa çıkarak Avrupa şampiyonu oldum ve hedeflerim arasına dünya şampiyonluğunu koydum” diye konuştu.

“BEN ORDA KAZANMAK, TÜRK BAYRAĞINI KALDIRMAK İSTİYORUM”

Son olarak 14 Ağustos gecesi kazananın çift altın kemer alacağı bir maça çıkacağını belirten Altunsöz, “14 Ağustos’ta İspanyol rakiple karşılaşacağım. Orda kazanmak, Türk bayrağını kaldırmak istiyorum. Gerçekten de her şeyden önce herkes bilmeli ki orada ay yıldızlı bayrak için savaşacağım. Canlı olarak bütün Türkiye’nin istediği taktirde televizyonlarda izleyebileceği maçta ülke adına ringe çıkacağım ve her şeyden önce ülke menfaatleri, ay yıldızlı bayrak için çıkıp savaşıyor olacağım. İnşallah o gece çok güzel maçlar olacak ve o maçlardan kendi maçımdan galibiyetle çıkmış olurum. Rakibimize buradan şimdiden gerçekten de başarılar diliyorum. Ben ülkemizin temsilcilerinden olarak orada İspanyol rakibi yenip kendi maçımda çift altın kemere uzanmak istiyorum” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.