“Yangın bölgesindeki vatandaşların kıyafet ihtiyacı var”

“Yangın bölgesindeki vatandaşların kıyafet ihtiyacı var” cukurovagazetesi.com

Yardımsever vatandaşlar, yangın bölgelerine giderek yangından etkilenen vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Vatandaşlara yardım götüren Zehra Kıvanç, bölgedeki vatandaşların daha çok kıyafet gibi temel gereksinimlere ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Evi yananların yatağı, yorganı, yastığı, çarşafı yok. İnsanların terlik ihtiyacı var. Bunları hiç kimse görmemiş. Herkes gıda kolilerine yoğunlaşmış. Diğerlerini fark eden bile olmamış” dedi.


Özel Haber – Erol Kamalak

Aydıncık ve Yeşilovacık ilçelerinde yangından etkilenen vatandaşlara yardımlar gitmeye devam ediyor. Yangın bölgesine giderek vatandaşlara destek olan yardımsever vatandaş Zehra Kıvanç gazetemize konuştu. Yangın bölgesindeki tatilcilerin oturup yiyip içip dans ederek hayatlarına normal şekilde devam ettiğini söyleyen Kıvanç, “Kimi taticiler eğlenirken kimileri de malının derdine düşmüş durumda. Ciddi mal kaybı yaşayan 4 tane çadır var. Aydıncık’ta 4, 5 aile var. Yeşilovacık’ta da aynı şekilde 4, 5 aile var. Onun dışında ciddi mal kaybı olan aile yok. Seralar kül olmuş, taşlar bile cayır cayır yanmış durumda. İtfaiye personeli, AFAD personeli, Kızılay personelinin gözlerinden artık yorgunluk akıyor. Personeller korkunç halde yorgun” ifadelerini kullandı.

“PERSONELLERİN AYAKLARI PİŞMİŞ DURUMDA, TERLİK İHTİYAÇLARI VAR”

Yangın bölgesine giderek oradaki durumu anlatan Kıvanç, “Bölgenin bir bölümü komple bitmiş, yanmış. Diğer bölge dimdik ayakta iyi durumda ama kötünün iyisi. Elbet geçecek, çünkü çok güzel insanlar var ve çok güzel yardımlar toplanıyor. Fakat bölgeden birisiyle temas halinde toplansa daha faydalı olur. Mesela erzak, gıda kolileri yapılıyor. Doğru evet yapılması gerekiyor ama her aileye birer ikişer koli verilecek. Bundan sonrası ne olacak? Yazın bu sıcağında, ki orası çok daha sıcak yangının sıcağı var. Gönderilen gıdalar kurtlanacak. Mesela evi yananların yatağı, yorganı, yastığı, çarşafı yok. İnsanların terlik ihtiyacı var. Personelin terlik ihtiyacı var, ayakları pişmiş artık ayakta kalmaktan” diye konuştu.

“HERKES GIDA KOLİLERİNE YOĞUNLAŞMIŞ, İNSANLARIN YATACAK YATAKLARI YOK”

Kıvanç, vatandaşların kıyafet ihtiyaçları olduğunun altını çizerek, “Bunları hiç kimse görmemiş. Herkes ayran, soda, suya yoğunlaşmış. Gıda kolilerine yoğunlaşmış. Diğerlerini fark eden bile olmamış. Hayvanları yanan insanlar var. Hayvanlardan önce saman deposu yananlar var. Depoya gelmiş yangın, önce depo yanmış hayvanlar o esnada kaçmış. Hayvanları yanmasa bile samanları yananlar var. Hayvanlara yedirecek samanı yok insanların” sözlerini kullandı.

“BURADA HALA YAŞAYAN CANLILARIN SU İHTİYACI VAR”

Her iki kilometreye bir bol bol su koyduğunu belirten Kıvanç, “En azından yaşayan canlılar su içebilsinler. Kuş, börtü böcek, kertenkele, kaplumbağası, fare, yılanı olur hepsi su içsin çünkü ciddi bir su sorunu var. Dolayısıyla paket paket, koli koli su taşıdık ama unuttuğumuz bir şey oldu. Evet insanlar susadı ama burada hala yaşayan hayvanlar var. Dip köşe yerlere, her yere su koymayı unutmuşlar. Panik haliyle can havliyle her şey normal. Su koyduk her tarafa, her köşeye su koyduk. Birkaç aileyle sohbet ettik. Mesela ben erzak kolisi yerine konserve götürdüm. Sağolsun bir arkadaşım 500, 600 liralık konserve almıştı. Sardunya, barbunya, sarma konserveleri götürdüm. Konserve yesinler, çatal kaşık götürdük. Daha kolay daha pratik. Çünkü bu insanlardan evi yananların yemek pişirecek yeri bile yok şu an. Evi yananlarda akrabalarının yanında kalıyor şu anda. Yemek pişirmek için ocak ayarladık. Bir miktar ev eşyası ve kıyafette temin ettik. İhtiyacı olan vatandaşlara destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.