Yenişehir Kurban Pazarı’nda hayvan sahipleri su sorunlarını anlattı

Yenişehir Kurban Pazarı’nda hayvan sahipleri su sorunlarını anlattı cukurovagazetesi.com

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Yenişehir Belediyesi’nin Deniz Mahallesi’nde kurduğu kurbanlık pazarından şikayetler gelmeye devam ediyor.


Haber –Mustafa Yüksel

Geçtiğimiz gün Yenişehir Belediyesi kurbanlık pazarında, hayvansahipleri ayrımcılık yapıldığını iddia etmişlerdi. Hayvan sahipleri kurbanlık pazarında ön sokağa yol yapılıp arka sokağa yol yapılmamasına tepki göstermelerinin ardından Yenişehir Belediyesi’nin arka sokağa da yol yapması hayvansahiplerinin takdirini aldı. Yapılan hizmet sonrasında memnun kaldıklarını söyleyen hayvan sahipleri, hizmetten memnun kaldıklarını fakat yetersiz olduğunu Temmuz ayının bu sıcak günlerindesu, elektrik ve mescit sorunlarının olduğunu belirtti.

 

“ELEKTRİK YOK, GECE KARANLIKTA KALIYORUZ”

Kurban pazarının arka sokağında hayvanları olan Mehmet Şerif Yılmaz yaşadıkları zorlukları anlatarak, “Şimdi buraya büyük ve üstü kapalı güzel bir yer yapsalar biz parası neyse veririz. Şimdi burada su sorunu var. Belediyenin tedarik ettiği su bize uzak, kovayla su çekmek zorunda kalıyoruz. Elektrik yok elektrik istiyoruz. Gece karanlıkta kalıyoruz burada herhangi bir hayvanımız çalınabilir bizim güvenliğimiz yok. Ama belediye buraya yolumuzu yaptı sağ olsun.Biz isteriz ki diğer sorunlarımızıda en kısa sürede çözsünler” dedi.

 

“SU ÇOK UZAK, KOVALARLA SU ÇEKİYORUZ”

Aynı sokakta bulunan Yılmaz Biricik ise bulundukları bölgenin çok sıcak olduğunu, gölge bir yer olmadığını ve bunun üzerine su ve elektrik sorununun kendilerini yıprattığını belirtti. Konuyla ilgili olarak Biricik, “Ben buraya Ağrı’dan geliyorum. Burada hava çok sıcak biz buranın iklimine alışık değiliz. Kurban pazarında belediye sağ olsun yolumuzu yaptı en azından toz topraktan kurtulduk. Fakat su bize çok uzak kovalarla su taşımak zorunda kalıyoruz. Elektriğimizin olmaması da bizim için büyük bir sorun. Biz isteriz ki belediye buraya hayvan pazarı için büyük bir pazar inşa etsin bizde her sene buraya yapacağımız masrafı belediyemize verelim” diyerek sorunlarını dile getirdi.