Yenişehir Kurban Pazarı’nda haksız rekabet iddiası

Yenişehir Kurban Pazarı’nda haksız rekabet iddiası cukurovagazetesi.com

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala birçok vatandaş kurbanlık fiyatları hakkında araştırmaya koyuldu. Kurban pazarlarının da yavaş yavaş kurulmasıyla birlikte Yenişehir Belediyesi’nin Deniz Mahallesi’nde kurduğu kurban pazarında kurbanlık satıcıları, satıcılar arasında haksız rekabet olduğunu öne sürdü.


Haber – Erol Kamalak

Yenişehir ilçesine bağlı Deniz Mahallesi’nde kurulan kurban pazarında bulunan satıcılar, Yenişehir Belediyesi’nin kurban satıcıları arasında ayrımcılık yaptığını iddia ediyor. Kurban pazarı esnafının iddiasına göre, pazar yerinde iki sokağın bulunduğu ve ön sokağa belediye tarafından yol yapıldığı, ikinci sokağın ise toz toprak içerisinde kaldığı ifade edildi. Öte yandan pazar esnafı kura çekimlerinde de şaibe olduğunu da iddia etti.

“KURA ÇEKİLİŞİNDE 1 NUMARA HER SENE AYNI KİŞİYE NASIL ÇIKIYOR?”

Hayvanlarını satmak için Muş’tan Mersin’e gelen Mehmet Emin Turcan yaşadıklarından bahsederek, “Şimdi buradaki olay farklı muameleye geçiyor. 2 sokak var. Yol yapıyorsanız 2 sokağa da yapın. Yapmıyorsanız 2 sokağa da yapmayın.  Mesela benim çadırım arka sokakta. Vatandaş kurban pazarına girince yapılmış sokakta geziyor. Doğal olarak yapılmamış toprak içindeki arka sokağa gelmiyor. Toz toprak içerisinde kalıyoruz. Hayvanlar ve arabalar geçtiği zaman nefes alamıyoruz. Ön sokakta toz, duman yok, yol yapılmış ama arka sokakta bizim olduğumuz yerde var. Ben bir saat önce duş aldım bakın tekrar toz duman oldu üstüm. Ön sokaktaki satıcılar kayırılıyor mu bilmiyoruz ama aklımızdan öyle bir şey geçiyor” dedi. Bahsettikleri ön sokakta bazı kişilerin kurada hep aynı yerde çıktığını ve bu konu ile ilgili şaibe olduğu iddia eden Turcan, “Mesela benim bildiğim 6-7 senedir adını vermek istemediğim bir arkadaş aynı yerinde duruyor. Ön sokakta olan kişiler hep aynı yerlerinde duruyorlar. Mesela bende kuraya giriyorum. Bu kura çekilişinde 1 numara her sene aynı kişiye nasıl çıkıyor? Böyle mantık olur mu?  Yani bu ön sokak için kafamızda çok soru işaretleri var ve bizce peşkeş çekiliyor. Yani biz diyoruz ki belediye buraya bir sistem getirsin herkesin yeri belli olsun. Kura olacaksa da adaletli olsun. Herkes buraya para veriyor bende veriyorum. Eğer ön sokaktakiler 2 bin lira yatırırken ben 300 lira yatırıyorsam haklıdırlar. Ama aynı fiyatı yatırıyoruz ve ön sokaktaki yerler hep aynı kişilerin elinde oluyor” diyerek tepki gösterdi.