Yeni Baro Başkanı Gazi Özdemir mazbatasını aldı

Yeni Baro Başkanı Gazi Özdemir mazbatasını aldı cukurovagazetesi.com

Yapılan olağanüstü genel kurulunda Mersin Barosu Başkanlığına seçilen Avukat Gazi Özdemir mazbatasını alarak görevine başladı.


Haber – Uğur Özgür

Yapılan Olağanüstü Genel Kurulunda Mersin Barosu Başkanlığına 796 oy alarak 17 oy farkı ile seçimleri kazanan Avukat Gazi Özdemir için Mersin Adliye Sarayı’nda mazbata töreni düzenlendi. Törene Baro Eski Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın yanı sıra avukatlar ve basın mensupları da katıldı. Törende konuşan yeni Baro Başkanı Gazi Özdemir, “İlk günden bu yana söylediğimiz gibi baromuzu çoğunlukçu değil, çoğulcu bir anlayışla hep birlikte yöneterek, biz diye yöneterek görevi layığıyla yerine getireceğiz” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN MERSİN BAROSU’NUN KAZANMASI”

Mazbata töreninde eski baro başkanı Bilgin Yeşilboğaz da konuştu. Mersin Barosu’nu kuruluş felsefesine döndürmeye çalıştıklarını söyleyen Yeşilboğaz, “Evet çok değerli meslektaşlarım, divan başkanımız biraz teveccüh gösterdiler. Üç beş bir şey yapmışsak Mersin Barosu adına, meslektaşlar adına yaptık. Önemli olan Mersin Barosu dedik.Kurumsal ve ilkesel ve tutarlı bir baro haline getirmeye çalıştık. Ve bunda da siz değerli meslektaşlarım ve ekip arkadaşlarımızın desteği çok önemliydi yoksa benim tek başıma başarmam mümkün değildi. Bir yerlere getirdik. Mersin Barosu şu anda kentte ve ülkede öncü barolardan birisi haline geldi. Yeni görev alan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Yanlarında olacağımı da buradan bir kez daha tekrarlıyorum. Umarım bu çıtayı daha da yükseltirler, burada önemli olan Mersin Barosunun kazanması, hep birlikte kazandık ben hepinize emeklerinizden ve desteklerinizden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

 

“HAKLARI DAHA YÜKSEK SESLE SAVUNABİLMEK İÇİN GELDİK”

Mazbatasını alan baro yeni başkanı Gazi Özdemir ise yönetim kuruluna ve destek veren meslektaşlarına teşekkür ederek, “Değerli meslektaşlarım bizler için görev niteliğinde olan bu seçim sonuçları ile almış olduğumuz onurlu görevin sorumluluklarının farkındayız. Ve ilk günden bu yana söylediğimiz gibi baromuzu çoğunlukçu değil, çoğulcu bir anlayışla hep birlikte yöneterek, biz diye yöneterek görevi layığıyla yerine getireceğiz. Bizler bu göreve meslektaşlarımızın gün geçtikçe artan problemlerine çare olmak için, toplumsal sorunların tamamıyla mücadele etmek için, insan haklarını, kadın haklarını, çocuk haklarını, hayvan haklarını çevre haklarını daha yüksek sesle savunabilmek için geldik. Bunun içinde zaman kaybetmeden hedeflerimizi gerçekleştirmek adına çalışmalarımıza başlayacağız. Mersin de Mersin Barosu var dedirteceğiz. Mersin Barosu’nun kurumsal kimliğinin gereği olarak da karşımıza hangi siyasi otorite olursa olsun hiçbir tahakküm altında kalmadan her daim hukukun üstünlüğünü koruyarak, cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkacak ve mesleğimizi hak ettiği yere getirmek için elimizi hiçbir çaba ve fedakarlıktan kaçınmayacağız. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde yolumuz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu aydınlık geleceğe giden adalet ve demokrasi yolu, bu yoldaki pusulamızda yine ulu önderimizin ilke ve inkılapları olacaktır. Değerli meslektaşlarım biz Mersin Barosunun bize verdiği mesajı anladık ve farkındayız. Biz Mersin Barosunu birlikte yöneteceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

“HER DAİM HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ BİR ADALET ANLAYIŞIYLA HAREKET EDECEĞİZ”

Mersin Barosu anlayışından hiçbir şey kaybettirmeden daha ileriye götürmeye çalışacaklarını söyleyen Özdemir, “Amacımız öncellikle meslek sorunlarını çözmek, çözümlemek. Tabi ki bunun yanında topluma yönelik de faaliyetlerimiz olacaktır. İnsan haklarına, toplum haklarına, birey haklarına, doğa haklarına yönelik yapılan saldırılara karşı Mersin Barosu daha önce olduğu gibi yine karşısında durmaya devam edecektir. Her daim hukukun üstünlüğü bir adalet anlayışıyla hareket edecektir. Bizim bütün amacımız kamuda görev yapan avukatlar olarak kamuya faydalı işler yaratmak tabii ki bunun yanında mesleğimize ve meslektaşlarımıza hizmette bulunmak olacaktır. Biz beklediğimiz sonucu aldık, başaracağımızı biliyorduk ve başardık meslektaşlarımız bize güvendi. Ben katılım sağlayan ya da sağlayamayan herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerini sonlandırdı.