Aktan: “Vatandaşlarımız mağdur, bir an önce çözüm bekliyorlar”

Aktan: “Vatandaşlarımız mağdur, bir an önce çözüm bekliyorlar” cukurovagazetesi.com

Aydıncık İlçesi’ne bağlı Hacıbahattin Mahallesi’nde, ikamet sorunu ile ilgili olarak vatandaşlar Kanal 33’un muhabiri Ahmet Özdemir’e konuştu. Ormanlık alanlar içerisinde konut ve aynı zamanda üretim yapıldığı gerekçesiyle Orman Bölge Müdürlüğü vatandaşların evlerini terk etmesini istediklerini iddia ettiler. Yaşamakta olduğu alanlardan çıkmak istemediğini belirten bir mahalle sakini “Orman niteliğini kaybetmiş alanların vatandaşlara tahsil edilmesini istiyoruz” dedi.


 

Haber – Barış Köksal

Aydıncık ilçesine bağlı Hacıbahattin Mahallesi’nde, vatandaşlar ikamet sorunu ile ilgili konuştu. Kanal 33 programına Aydıncık Belediye Başkanı’nın yanı sıra mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri katıldı. Bu bölgede ormanlık alanlar içerisinde konut ve aynı zamanda üretim yapıldığı gerekçesiyle Orman Bölge Müdürlüğü vatandaşların evlerini terk etmesini istediklerini iddia ediliyor.Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ferat Aktan, “Türkiye’nin her yerinde aynı sorun söz konusu şu anda. İnşallah devletin bu konu hakkında adım atıp, sorunlarını gidereceklerini umuyoruz. Vatandaşlarımız mağdur şu anda, bir an önce çözüm bekliyorlar” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZ, BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BEKLİYORLAR”

‘Buralar eskiden ormandı, şimdi değil’ diyen Aktan, “Bugün burada toplanma amacımız, vatandaşlarımızın sıkıntılarını hem dile getirmek hem de büyüklerimizin bizleri duymalarını sağlamak. Burası yaklaşık 40-50 yıldır bu vatandaşlarımız atalarından kalmış bir şekilde buralara zamanında girilmiş, serası, evini yapmışlar. Buralar ormandı tabi, ama keşke buralar ormansa madem keşke vatandaşlarımızı buraya almasalardı, seralarını, evlerini yapmasalardı ama biz vatandaşlara o olanakları vermişiz, su, elektrik, yol gibi olanakları tanımışız. Bizim vatandaşlar buralara sonradan girip de işgal etmiş değiller. Bu sorun yüzünden hapse giren ve farklı farklı cezalar alan vatandaşlarımız var. Türkiye’nin her yerinde aynı sorun söz konusu şu anda. İnşallah devletin bu konu hakkında adım atıp sorunlarını gidereceklerini umuyoruz. Vatandaşlarımız mağdur şu anda, bir an önce çözüm bekliyorlar” dedi.

 

“SESİMİZİ DUYUN, DUYURUN”

Bugüne kadar burada hiçbir ağaç kesmediklerini söyleyen mahalle sakini Mehmet Akif Yıldız, “Ben bu mahallede yaklaşık 25 yıldır yaşıyorum. Biz buralarda bir tane ağacı kesmedik, biz buraları ektik, biçtik bu topraklarda evlendik, çocuklarımız bu topraklarda dünyaya geldi. Ben buraya seramı kurdum ama orman görevlisi diyor bitkilerini kurut, serayı artık ekmeyin diyor. Benim ailemi kim geçindirecek, biz burada işin siyasetinde değiliz. Lakin kimse haklarımıza sahip çıkmıyor. Yanımıza her kim yetkili geldiyse, elinde bir ceza belgesi ile geliyor. Ben zaten bu cezaları ödeyemiyorum, intihar noktasına geldim. Sesimizi duyun, duyurun” diye konuştu.

 

“ORMAN NİTELİĞİNİ KAYBETMİŞ ALANLARIN VATANDAŞLARA TAHSİL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Konu hakkında konuşan bir diğer mahalle sakini ise, “Orman niteliğini kaybetmiş olan yerlerin vatandaşlarımıza verilmesini isteriz. Değerli yetkililere bu işe el atmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. Biz onlarca emek verdik. Madem sonucu bu olacaktı, madem bize cezalar yağacaktı, madem bizleri evimizden etmek istiyorlar ne diye bizlere abone verdiler, bizleri onlarca masrafa da sürüklediler. Hakkımızı istiyoruz, orman niteliğini kaybetmiş alanların vatandaşlara tahsil edilmesini istiyoruz” diye ekledi.