Seçer’den kırsal mahallelerde tarıma destek

Seçer’den kırsal mahallelerde tarıma destek cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başlıca geçim kaynağı üzüm olan Tarsus’un kırsal mahallerinde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek, 3 mahalle kooperatifine üzüm sıkma makinesi, 5 mahalle muhtarına da hamur yoğurma makineleri teslim edildi.


Vahap Seçer’in kırsal mahallelerdeki muhtarlar ve vatandaşlarla buluşmasına CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Boltaç, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Meclis üyeleri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi koordinesinde kırsal kalkınmanın ve tarımsal üretimin artırılması kapsamında Tarsus’a bağlı Çakırlı, Tepeköy ve Çiriştepe Mahalle kooperatiflerine birer adet üzüm sıkma makinesi, kadınların işini kolaylaştırmak adına da Tarsus’un Taşkuyu, Cinköy, Ulaş ve Dorak Mahalleleri ile Toroslar ilçesine bağlı Ayvagediği Mahalle muhtarlarına ortak kullanımlık birer hamur yoğurma makinesi teslim edildi. Seçer, “Köylünün yaşamını bildiğimiz için biz de köylünün ihtiyaçlarına göre politikalar üretiyoruz” dedi.

“ÜRETİM BİZİM BÖLGEMİZİN OLMAZSA OLMAZI”

Üretimin bu bölgenin olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Seçer, “Bu topraklarda yaşamak için üretmek lazım. Zaten bu coğrafya da bu imkanı size sunuyor, en güzel topraklar burada. Dünyanın en kaliteli ekolojisi, iklimi çok güzel ürün alınıyor. Özellikle üzüm üretimi çok yaygın daha önce Tarsus beyazı yaygındı daha sonra farklı çeşitler gelişti. Özellikle uluslararası pazarlara uygun çeşitlerde geliştirilip üretilmeye başlandı. Burada kadın, erkek herkes sektörde. Söz verdiğimiz bazı makineler var teslim edeceğimiz. Daha önce bir köyümüze bir hamur yoğurma makinesi vermiştik sonra baktık talep patlaması oldu, bizde dedik her isteyene verin.  Bugüne kadar 100’ün üzerinde bizlere talep geldi. Bunları tüm köy halkının ortak kullanımı için veriyoruz, muhtarlarımız aracılığıyla. Zeytin boylama makinesi, badem soyma makinesi, üzüm sıkma makinesi gibi makineleri kooperatifler aracılığıyla karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TARIMI BAŞTAN İTİBAREN ÖNEMSEYECEĞİMİZİ SÖYLEDİK”

Türkiye’deki belediyeler arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarım alanında önemli işler yaptığını belirten Seçer, “Meyvecilikten hayvancılığa çok çeşitli anlamlarda çalışmalar var burada ve bunlara ekipman destekleri sunmaya çalışıyoruz. Tarımı baştan itibaren önemseyeceğimizi söyledik. Hayvancılık projemiz Türkiye’de ilk ve tek, önemli sonuç alacağımızı düşünüyorum, Damızlık hayvan projemiz. Bu yıl da 60 üreticimiz faydalanacak, geçen sene de 60 üreticimiz faydalandı. Kadın üreticilerin olmasına önem gösteriyoruz, kriterlerimizde pozitif ayrımcılık olarak üreticinin kadın olması bizim için çok önemli. Su önemli değer, şimdi Pamuklu Barajı önemli. Baraj gecikti, çok gecikti. Ben hatırlıyorum, ben milletvekili iken o zamanın Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu bana o zaman komisyon toplantısında 2013’te Pamuklu Barajı’nın açılışını yapacağını belirtmişti ama olmadı, hala daha yapılmış değil. 2021 yılında su tutulacağı söyleniyordu Mersin’de o da gerçekleşmedi. Biz içme suyunu da alacağız Mersin’e, çok önemli bir projemiz var. Bu yıl kurak bir yıl, su önemli, üreticilerimizde bu bilinçle sulamalarını yapmaları lazım. Kullanılan sularda azami özen göstermeleri gerekiyor” dedi.

“HER YURTTAŞA EŞİT HİZMET TAŞIDIK”

Birlik ve beraberliğin ülkeyi daha iyi noktalara götüreceğini vurgulayan Seçer,  “Göreve geldiğimiz günden bu yana ayrımsız bir şekilde her yurttaşa eşit hizmet taşıdık. Ben Belediye Başkanınızım. Siyasetçiyim. Bir partinin Belediye Başkanıyım siyasal anlamda ama gerçekte halkın Belediye Başkanıyım. Bir belediye başkanı hizmet götürürken, bunun AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ayrımı olmaz. Seçimlere gideriz, yarışırız. Demokrasilerde partiler olur ya da bağımsız aday olursunuz, gelir oyunu verir vatandaş, sizi göreve getirir. Ayrımcılığı siyasal olur, etnik olur, bölgesel olur konuşmak dahi istemiyorum. Bizim kitabımızda böyle bir şey yok” diye ekledi.

“KÖYLÜNÜN YAŞAMINI BİLİYORUZ VE ONA GÖRE POLİTİKALAR ÜRETİYORUZ”

Başkan Seçer, Mersin’ in 806 mahallesi olduğunu ve kırsal mahallelerde yaşayanların tamamının tarım ve hayvancılıkla geçindiğini ifade eden Seçer, “Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların talepleri yol, su, vidanjör ve tarımsal alanda destek gibi hizmetler oluyor. Köylünün yaşamını biliyoruz ve ona göre politikalar üretiyoruz. Yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları öncelikli hizmet alanları içerisinde, bütçe içerisinde aslan payını yola veriyoruz ve altyapı çalışmalarında da aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Bakın 2 yıl oldu. Göreve geldiğimiz 2019’da 2 bin 895 ton, 2020’de 9 bin ton, 2021’de toplam 27 bin 215 ton sıcak asfalt. Her geçen gün artarak gidiyor. Çünkü sistem oturuyor. Mali disiplini sağlamışız. Bakın, yeni el değiştiren belediyeler içinde mali disiplini en sağlam belediyelerden biri haline geldik. Bunu 2 yılda başardık. Bizden iş yapıp da parasını almayan ne müteahhit vardır ne de mal satıp, hizmet satıp parasını almayan esnaf vardır. Göreve geldiğimiz günden bu yana kadar sadece Tarsus’ta 95 kilometre sathi asfalt kaplaması yapmışız” diyerek konuşmalarına son verdi.