Sağlıkçılardan ‘Sağlıkçılarla Canlanan Tablolar’ sergisi

Sağlıkçılardan ‘Sağlıkçılarla Canlanan Tablolar’ sergisi cukurovagazetesi.com

Hollanda kraliyeti, Mersin Üniversitesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikteliğinde hazırlanmış, içerisinde 16 canlı tablonun bulunduğu ‘Sağlıkçılarla Canlanan Tablolar’ proje sergisi düzenlendi.


Haber – Uğur Özgür

Mersin Üniversitesi Konuk Evi Bahçesi’nde, Hollanda Kraliyeti, Mersin Üniversitesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikteliğinde hazırlamış olduğu ‘Sağlıkçılarla Canlanan Tablolar’ proje sergisi düzenlendi. İçerisinde 16 canlı tablonun bulunduğu sergiye, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Hollanda Büyükelçi Vekili Jan Willem Scholten, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, sağlık çalışanları ve basın mensupları katıldı. Sergide konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “Bu kritik süreçte bütün dünyanın ciddi bir sınav verdiği bu kritik süreçte sağlık çalışanlarımızın hakikaten bütün dünyaya örnek olacak, bütün insanlığa örnek olacak mahiyette göstermiş oldukları kahramanlıkları, göstermiş oldukları hassasiyetleri tekrar hep birlikte ayakta alkışlıyoruz” dedi.

“SAĞLIKÇILAR, SALGINDA DÜNYAYA ÖRNEK OLDU”

Salgın sürecinde bütün dünyanın ciddi bir sınav verdiğini ve bu kritik süreçte sağlık çalışanlarının hakikaten bütün dünyaya örnek olduğunu söyleyen Koca, “Bugün salgın sürecinde yaşanan sıkıntıların adeta bugüne gelen bir serüven içerisinde, insanlarımızın ruh hali, yaşadığı sıkıntıları atfetmek adına yapılan bütün aktiviteleri ve faaliyetleri önemsiyoruz. Bu çalışmalarda özellikle sağlık çalışanlarımızın göstermiş olduğu hassasiyet, samimiyet, sıcaklık, insanlık, bütün ülkemizdeki insanları ve elbette biz eğitimcileri fazlasıyla memnun etmiş ve etkilemiştir. Bu çerçevede bu projenin makus bulunması ayrı bir anlam ifade etmiş olması hepimiz için ayrı bir önem arz etmekte. Bu açıdan projenin gerçekleşmesinde katkı sağlayan bütün katılımcılara, idarecilere, öğretmen arkadaşlarla teşekkür ediyorum. Ama her şeyden ve herkesten önemlisi bu kritik süreçte bütün dünyanın ciddi bir sınav verdiği bu kritik süreçte sağlık çalışanlarımızın hakikaten bütün dünyaya örnek olacak, bütün insanlığa örnek olacak mahiyette göstermiş oldukları kahramanlıkları, göstermiş oldukları hassasiyetleri tekrar hep birlikte ayakta alkışlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

“BU PROJEYE DESTEK VERMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Sergide konuşan Hollanda Büyükelçi vekili Jan Willem Scholten ise Hollanda Büyükelçiliği olarak bu projeye destek vermekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu özel projenin açılışı için bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Geçen yaz çoğu zaman evde kalmak zorunda kaldık. Bu yüzden tekrar yüz yüze olmak çok güzel. Hollanda büyükelçiliği olarak bu projeye destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Koronavirüs bütün dünya için çok zor geçti ama özellikle doktorlarımız ve diğer sağlık çalışanlarımız için çok daha zor oldu. Hep ön saflarda yer aldılar. Hergün dinlenmeden çalışıyorlar, ama kolay olmadı. Yaptığınız iş çok önemliydi. Sizlere minnettarız. Bu zor dönemlerde Hollandalı birçok ünlü ressamlarımızında sağlık çalışanlarına destek olması beni mutlu ediyor. Canlanan portreler aynı zamanda toplumumuzun yeniden canlanmasına katkı sağlayacaktır” dedi.
 

“SAĞLIKÇILAR, SALGINI EVE TAŞIMA KORKUSU İLE YAŞADI”

Sergide son konuşmayı gerçekleştiren Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Kaya, “Çok zor bir süreç geçirdik gerek vatandaşlarımızdan gerek sağlık çalışanlarımızdan çok sayıda kayıplarımız oldu. Hemen herkes ailelerinden, yakınlarından birilerini kaybetti koronavirüs dolayısıyla. Salgının özelliği bu. Birtakım etkilerinden korunmak mümkün olmuyor, birtakım etkileri her zaman mümkün. Umarız atlatmış oluruz. Bu süreçte herkes birtakım zorluklar çekti ama tabi ki sağlık çalışanlarının çekmiş olduğu zorluklarla kıyaslanabilir değil. Evinden uzak kaldı, çocuğuna sarılamadı, hastaneden hastalık kapmış olup da aileme bulaştırma ihtimali var mı korkusu vardı sağlıkçılarda. Bütün bu zorluklar arasında böyle organizasyonlarla taktir edilmemiz, değerimizin bilinmesi gerçekten de çok güzel bir duygu. Bu yüzden bu organizasyonu düşünen, düzenleyen, hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.