MotoDrag Yarışları motosiklet tutkunlarının nefesini kesti

MotoDrag Yarışları motosiklet tutkunlarının nefesini kesti cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediyesi’nin Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Mersin Motosiklet Spor Kulübü işbirliğiylegerçekleşenMotoDrag Yarışları, 50 sporcunun yanı sıra binlerce motosiklet tutkununun yoğun ilgisiyle yapıldı.


Haber – Barış Köksal

Motor tiplerine göre 7 kategoride yapılan yarışlar, Adanalıoğlu’nun Kulak Mahallesi’nde gerçekleşti. Motodrag Yarışlarında, sporcular antrenman ve sıralama turlarından sonra 400 metre uzunluğundaki pistte yarıştı. Görsel şölen havasında gerçekleşen yarışların Pro-Street kategorisinde dereceye giren isimler sırasıyla; Tuncer Yeşil, Caner Kıt,KamilKırbaşoldu.Mersin Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteği ile yapılmış olan Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün katkıları ile organize edilen, vatandaşların yoğun ilgisini çeken yarışlarda, dereceye giren sporculara kupa, madalya ve para ödüllerini, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın elinden aldı.

 

GÜLTAK: “AKDENİZ BELEDİYESİ, BİR KEZ DAHA FARKLILIĞINI ORTAYA KOYDU”

Akdeniz Belediyesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Mersin Motosiklet Spor Kulübü iş birliğinde gerçekleşen ve farklı kentlerden Motodrag Yarışları için gelen yarışmacıların Mersin’de buluştuğunu belirten Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Sporcularımız, buranın, Türkiye’nin en iyi pist alanlarından biri olduğunu, Türkiye ve Avrupa Şampiyonalarının da burada yapılabileceğini ifade ettiler.Bizler de daha kapsamlı ve daha büyük etkinliklerin de bu pistte düzenlenebileceğini, etkinliklerimizin sayısını artıracağımızı kendilerine ilettik. Çünkü gerçekten çok güzel ve uzun bir piste sahip burası. Federasyon ile görüşüp daha büyük ve profesyonel organizasyonların burada yapılmasını sağlayacağız. Normalleşme ile birlikte adeta festival havasında böyle bir etkinliğe katkı sunmaktan dolayı çok mutluyuz. Akdeniz Belediyesi, bir kez daha öncülüğünü ve farklılığını ortaya koydu. Bu ve benzeri etkinliklerin en iyisini yaparak Akdeniz’in adını tüm Türkiye’ye duyuracağız. Her zaman söylediğimiz üzere, sporun her dalına ve sporcularımıza destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“İNSANLAR ADRENALİN DUYGUSU ADINA HAYATLARINI KAYBEDİYOR”

Gördükleri pistin Türkiye’nin en güzel pistlerden biri olduğunu belirten sporcular, Türkiye Şampiyonası’nın da burada düzenlenmesini talep ettiler. Sporcuların ve seyircilerin yoğun katılımından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Federasyon Mersin İl Temsilcisi ve Mersin Motosiklet Spor Kulübü Başkanı YusufGüder, Akdeniz Belediyesi’ne ve Gültak’a teşekkür ederek, “Bizler bugün burada gerekli tüm güvenlik önlemlerini aldık. ‘Caddeden Piste’ sloganıyla yola çıktık. Maalesef, caddelerde binlerce insanımız adrenalin duygusu adına hayatlarını kaybediyor. En büyük amacımız, gençlerimizi böyle organizasyonlarla yönlendirmenin zeminini hazırlamak” şeklinde konuştu. MotoDrag Yarışların dereceye giren sporcular ve kategoriler ise şu şekilde oldu: “1000 CC Pro yarışları; 1’inci Tuncer YEŞİL; 2’nci Caner KIT, 3’üncü Kamil KIRBAŞ. 1000 CC Standart; 1’inci Erol Balkış, 2’inci Mehmet Uğur TOMAK, 3’üncü Serkan ŞİRİKOĞLU. 750 CC Pro; 1’inci Furkan ÖZDEMİR, 2’inci Onur Sefa ABACI, 3’üncü Serkan ŞİRİKOĞLU; 600 CC Pro; 1’inci Fatih AKIN, 2’inci Orhan KARABAŞ, 3’üncü Mustafa Köprübaşı. 600 CC Standart; 1’inci Timur İLHAN, 2’inci Berkay ÇETKİN, 3’üncü Batuhan ATARDAĞ.”

300 CC Pro; 1’inci Memiş Fırat İNAN, 2’inci Mete EKREN, 3’üncü Umut ÜRKÜTÜR.

300 CC Standart; 1’inci Berkay ŞENEL, 2’inci Emre EREN, 3’üncü Murat GENCER.