Neşet Tarhan gazetemizi ziyaret etti

Neşet Tarhan gazetemizi ziyaret etti cukurovagazetesi.com

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş gazetemize ziyarette bulundu. Neşet Tarhan gazetemizi ziyareti sırasında gazetemiz çalışanlarıyla sohbet ederken, Mezitli’ye geldiği zaman diliminde yapmış oldukları ve yapmak istedikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Haber – Vecdi Yenigül

Tarhan, gazetemizi ziyareti sırasında gazete çalışanlarımızla bir araya gelerek, Tece’de bulunan ve TOKİ’ye devredilen deniz kıyısındaki 76 dönümlük yeşil alan süreci hakkında bilgi verdi. Tarhan ayrıca, devlet hastanesinin yapımı, Aratos’un Anıt Mezarı ve Pompeipolis Antik Kenti Kazısı, Yeni Mahalle stadyumunun kullanılmasıyla ilgili olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü ile proje ile ilgili yapılan istişareler,Mezitli sahillerinin kiralanması, Kent Meydanı projesi gibi birçok çalışma ve proje hakkında bilgi vererek gelinen nokta ve süreç hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yerel basının bütün bu çalışmaları kent halkına bildirmesinde büyük bir pay sahibi olduğunu kaydeden Tarhan, “Kentimize yaptığımız hizmetleri duyururken aynı zamanda önemli bir denetim mekanizması olan basınımıza verdikleri destekler dolayısıyla teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“KENT MEYDANI PROJEMİZDE ÖNEMLİ YOL KAT ETTİK”

Kamuoyu desteği konusunda basının her zaman yanlarında olup ve seslerinin duyurulmasında önemli bir rol üstlendiğini ekleyen Tarhan, “Özellikle Aratos’un Anıt Mezarının gün yüzüne çıkarılmasında basınımızın verdiği katkı, Mersin’de oda ve derneklerin de kazıya destek vermesini sağlamıştır. Aratos’un yanı sıra önümüzde tamamlanması gereken önemli projelerimiz var. Pompeiopolis Antik Kentinde yapılan çalışmaların ve Antik Liman kazılarının başlamasını istiyoruz. Mezitli’de büyük mağduriyetlere neden olan sağlığa ulaşma sorununun çözülerek söz verilen devlet hastanesinin bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Tece’de bulunan ve TOKİ’ye devredilen 76 dönümlük deniz kıyısındaki yeşil alan ve spor alanının ranta kurban edilmesi yerine bir an önce sorununun çözülmesini bekliyoruz. Yeni Mahalle stadyumunun kullanımıyla ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerimiz devam ediyor. Çok önemli bir diyalog imkanı yakaladık. Kısa sürede orasıyla ilgili projemizi açıklayacağız. Mezitli Belediyemiz ve kaymakamlık binamızın da bulunduğu bölgeyi kentin yeni merkezi yapmak adına Kent Meydanı projemizde önemli yol kat ettik” ifadelerini kullandı. Kent yöneticilerinin de Mersin’e ve Mezitli’ye değer katma anlamında elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Tarhan, “En büyük hayalim Kent Meydanı Projesi. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılına bırakılan 40 dönümlük bir alana kurulacak meydanın ilçenin kalbi olacak. Tarhan, ayrıca Mezitli’nin değerlerini korumak ve gün yüzüne çıkarmak için çaba sarf ettikancak Mersinbu kazılara yeteri kadar sahip çıkmadı. Soli Pompeipolis ve Aratos kazılarından da bahseden Tarhan, kent yöneticilerine çağrıda bulunarak Mersin’e ve Mezitli’ye değer katma anlamında herkesin elini taşın altına koyması gerekir” şeklinde konuştu.

Gazetemiz ziyaretindehazine arazileri üzerinde haksız şekilde arazi kullanımını da dile getiren Tarhan, “Mersin'de orman arazileri ve hazine arazileri üzerinde haksız şekilde arazi kullanımı, orman kesimi, işgalleri giderek arttı. Mersin'de son yıllarda satılan 2/B arazisi olarak bilinen hazine arazilerini satın alan kimlerdir? Siyasi bağlantıları nelerdir? Bunların mutlaka araştırılması lazım" diye ekledi.

“ORMAN ARAZİLERİNİ TALAN EDENLERDEN BIKTIK”

Ormandaki ağaçları kesen veya kesenlerin yasaların boşluğundan da yararlanarak cezasız kaldıklarının altını çizen Tarhan, "Hep aynı kişiler aynı katliamı yapıyor. Mezitli her geçen gün gelişen bir ilçe. Mezitli'nin geliştiğini görenler deniz manzaralı hazine arazileri ile orman arazilerine saldırıyor. Biz bunlara asla göz yummayacağız ve izin vermeyeceğiz. Ormanları kesip yerine limon ağaçları ekiyorlar. Eğer biz bunlara göz yumarsak bir süre sonra o limon ağaçlarınıkesip konut alanına çevirecekler. Biz bu limonları kestirdik. Sağolsun Orman Bölge Müdürümüz de iyi bir insan ve bu talana geçit vermiyor. Kimi çevreler siyasal görüşlerine dayanarak 84 milyonun hakkı olan Hazine ve Orman arazilerini talan ediyor. Biz bunlardan bıktık. Konuyla ilgili hem yerel basının hem de tüm siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının hep birlikte bu talana 'Dur' demesi gerekir. Mersin'de son yıllarda satılan 2/B arazisi olarak bilinen hazine arazilerini satın alan kimlerdir? Siyasi bağlantıları nelerdir? Bunların mutlaka araştırılması lazım" şeklinde konuştu.