Uzuncaburç, Arkeoköyü ve Rotalı projelerinde imzalar atıldı

Uzuncaburç, Arkeoköyü ve Rotalı projelerinde imzalar atıldı cukurovagazetesi.com

Mersin Valiliği himayesinde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından düzenlenen Silifke OSB’de Daha Temiz Sanayi İçin Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi Kurulması ile Uzuncaburç Arkeoköyü ve Rotaları isimli projelerin imza protokolü Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.


Haber – Barış Köksal

Mersin Valiliği öncülüğünde Sahil Valilik Binası Toplantı Salonu’nda Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından düzenlenen Silifke OSB'de daha Temiz Sanayi İçin Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi Kurulması ile Uzuncaburç Arkeoköyü ve Rotaları isimli projelerin imza protokolü, Vali Ali İhsan Su, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Basın toplantısında konuşma yapan Vali Su, “Silifke organize sanayi bölgesinde atık su ile ilgili önemli bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız. Burada su kirliliğinin kontrolü yönetmenliğine göre, orada çıkan tüm bu atıkların en uygun şekilde, çevreye zarar vermeden arıtılması yönünde bir projedir” dedi. 

“ÇEVREYE ZARAR VERMEDEN ARITILMASI YÖNÜNDE BİR PROJEDİR”
Hem özel sektör hem de kamu sektöründe kentteki yatırımcılara, girişimcilere durumlarını daha da iyileştirmek için projelerine destekler sunmakta olduklarını söyleyen Vali Su, “Bu çerçevede bugün biz valiliğimizin iki projesiyle Silifke Organize Sanayi Bölgemizin bir projesiyle ilgili küçük ölçekli alt yapı programları çerçevesinde üç projeyi burada imzalamış olacağız. Projelerimiz kabul edildi, inşallah bu projelerle ilimizde çok ciddi, güzel hizmetlere daha imza atmış olacağız. Bir tanesi Silifke Organize Sanayi Bölgemizin önemli bir projesi. Orada Silifke organize sanayi bölgesinde atık su ile ilgili önemli bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız. Burada su kirliliğinin kontrolü yönetmenliğine göre, orada çıkan tüm bu atıkların en uygun şekilde, çevreye zarar vermeden arıtılması yönünde bir projedir” diye konuştu.

“YAKLAŞIK 3 MİLYON 500 BİN LİRALIK BİR PROJE BÜTÇESİ VAR”
Silifke’deki turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik ciddi bir faaliyet yürüteceklerini belirten Vali Su, “Yaklaşık 3 milyon 500 bin liralık bir proje bütçesi var. 2 milyon 145 bin lirasını biz kalkınma ajansı olarak hibe olarak veriyoruz, 1 milyon 356 bin lirasını da ilgili OSB’miz karşılayacak ve bu şekilde daha temiz bir sanayi için endüstri atık su arıtma tesisinin kurulmasını inşallah Silifke ilçemizde gerçekleştirmiş olacağız, ben bu çerçevede projeyi yapan Silifke Organize Sanayi Bölgemize kaymakamımıza,ve bu projede çalışan bütün arkadaşlarımıza, kalkınma ajanımıza teşekkür ediyorum. Bir diğer iki projemiz ise yine küçük ölçekli alt yapı projesi programlarından turizm ile ilgili. Birisi bizim özellikle klikya bölgesi diye değerlendirdiğimiz bölgede alternatif turizm konseptlerinin geliştirilmesi projesidir. Bu projede inşallah Silifke’deki turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik ciddi bir faaliyet yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

“SİLİFKE CİVARINDA TURİZM POTANSİYELİNİ YÜKSELTECEK”
Silifke belediyesi ve Silifke Müze Müdürlüğüyle ortak bir proje şeklinde gerçekleştireceklerini söyleyen Vali Su, “Bu çerçevede, bu proje kapsamında yaklaşık 25 bin 678 metrekarelik üzerinde dinlenme, eğlenme, piknik amacıyla kullanım alanları, çadır, karavana alanları, direking alanları, aktivite alanları, duş ve soyunma kabinleri ve benzeri konaklama tesislerinin kurulması ve bunların tanıtılması yönünde bir bir projedir uygulanacak olan proje. Projenin yaklaşık maliyeti 1 milyon 799 bin lira talep ettik, eş finansman olarak da 792 bin lira biz takviye etmiş olacağız. Toplam bütçesi de 2 milyon 592 bin lira. İnanıyoruz ki bu projede Silifke ve civarındaki bölgede bu turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik çok ciddi bir imkan sağlamış olacak. Bir diğer projemizde yine turizme yönelik olarak, valilik olarak yaptığımız Uzuncaburç, Arkeoköyü ve Rotalı projemiz. Burada da bu projemizin bütçesi 3 milyon 153 bin lira. Bunun 1 milyon 999 bin lirasını kalkınma ajansından temin edeceğiz, eş finansımızda 1 milyon 153 bin lira ödenek sağlayacaktır” diye ekledi.

“SİLİFKE’YE ÇOK BÜYÜK DEĞER KATACAKTIR”
Organize Sanayi Bölgesine kurulacak olan arıtma tesisinin önemine vurgu yapan Vali Su, “Uzuncaburç ören yerimiz gerçekten çok önemli, burada birçok tarihi mekanlar var, onlarla ilgili, onların tanıtımıyla ilgili markalaşmaya, görsel tanıtımlarına, altyapılarını iyileştirmeye yönelik bir dizi çalışmaları bu proje dahilinde yürüteceğiz. Ben bu üç projenin de ilimizin gelişimine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, emeği geçen tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum. İlimizde turizm ile ilgili, ören yerleri, tarihi alanlarla gerçekten çok önemli işler gerçekleştirdik. Şöyle diyebilirim Tarsus’tan Anamur’a kadar olan güzergahta, Çamlıyayla veya Gülnar dahil hem tarihi ören yerleri le ilgili hem diğer tabiat varlıklarının özellikleriyle ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık, oraların restorasyonlarına yönelik çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik, inşallah onları bir kitap haline getiriyoruz, bunu da sizlere paylaşacağız. Turizm ile ilgili bu iki projede çok önemli, ilimize çok ciddi kazanımlar sağlayacaktır. Tabiî ki organize sanayi bölgesine kurulacak olan arıtma tesisi de çok çok önemli bu da gerçekten sanayimiz adına oranın arıtmasının yapılması çok önemliydi, bu çerçevede oraya çok büyük değer katacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.