DANIŞTAY, MEZİTLİ SANAYİ SİTESİ PROJESİNE DEVAM KARARI VERDİ

DANIŞTAY, MEZİTLİ SANAYİ SİTESİ  PROJESİNE DEVAM KARARI VERDİ cukurovagazetesi.com

Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesi’nde yapımı planlanan ve öncesinde ‘tarım entegre alanı’ olarak dönemin Davultepe Belediye Başkanı Ahmet Erşahin tarafından belediye meclisinde karara bağlanan Mezitli sanayi sitesiyle ilgili Danıştay, projenin yapımına ilişkin tüm itirazları reddetti. Danıştay’ın bu kararı ile beraber Mezitli Sanayi Sitesi projesinin yapımındaki tüm engeller de ortadan kalkmış oldu.


Haber – Vecdi Yenigül

DANIŞTAY, MEZİTLİ SANAYİ SİTESİ İTİRAZLARINA SON NOKTAYI KOYDU

Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesi’nde yapımı planlanan ve öncesinde ‘tarım entegre alanı’ olarak dönemin Davultepe Belediye Başkanı Ahmet Erşahin tarafından belediye meclisinde karara bağlanan Mezitli sanayi sitesinde, Danıştay son noktayı koyarak projenin yapımındaki tüm itirazları reddetti. Mezitli ilçesinde çevre düzeni planına sanayi sitesi alanı olarak işaretlenen ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile acele kamulaştırılmasına karar verilen 360 dönümlük alanda narenciye bahçeleri bulunan vatandaşlar konuyu mahkemeye taşımıştı. Eski Davultepe Belediye Başkanı Ahmet Erşahin'in avukat olan kızının da hak sahipleri adına Danıştay'da müdahil olduğu yargı sürecinde mahkeme son noktayı koyarak Mezitli Sanayi Sitesinin yapımındaki engelleri kaldırdı.

ÖNEL: “2 DÖNÜM ALANI OLANLAR  20 DÖNÜM DEVLET ARAZİSİNİ İŞGAL EDİYOR”

Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bünyamin Önel, konuya dair, “Mersin için çok önemli ve büyük bir yatırım olarak Mezitli Küçük Sanayi Sitesi, 282 dönüm üzerinde, 249 hak malikinin olduğu bir alanda yükselecek. İtiraz eden kişi sayısı sadece 15 kişidir. Bu itiraz edenler ise 150 dönümlük hazine arazisinden 2B tapu alamamış bir kısım. Bölgede kullandıkları, sahip oldukları alan 2 ile 3 dönüm, en fazla 5 dönüm. Buna rağmen 15 dönüm, 20 dönüm gibi büyük alanlarda devletin arazisini işgal ediyorlar. Yani 2 dönüm tapusu varsa, 15 dönüm tapusuz alan kullanıyor. Bir kısım vatandaşlarımız ise bu alandan 2B tapu alabilmiş. Ancak bu itiraz eden kişiler, kendilerinin alanı nasıl kullandığından bahsetmiyor” diye konuştu.