Seçer: “Koca koca binalar yapmak belediyecilik değildir”

Seçer: “Koca koca binalar yapmak belediyecilik değildir” cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kanal 33 ekranlarında yayınlanan Başkan Özel programında Ahmet Özdemir’in sorularını yanıtladı. Bozyazı’da gerçekleştirilen yayında konuşan Seçer, belediyelerin hizmet anlayışının akılcı olması gerektiğini ifade ederek, “Koca koca binalar yapmak belediyecilik değildir. Vatandaşa dokunmak,yeşili korumak, dezavantajlı gruplara sahip çıkmak, gerekli yerde yol yapmak, bunları akılcı şekilde yapmak gerekir” dedi.


Haber – Vecdi Yenigül

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kanal 33’te yayınlanan Başkan Özel programında Ahmet Özdemir’in konuğu oldu. Bozyazı’da gerçekleştirilen yayında Seçer, Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta yapmak istedikleri faaliyetlere ilişkin konuştu. Seçer, Anamur ve Bozyazı’da tahsis konusunda sorun yaşadıklarını bu nedenle faaliyetlerin gecikme yaşadığını ifade etti. Seçer’in ziyaret ettiği Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ziyaretleri ile ilgili konuların da konuşulduğu Başkan Özel yayınında Seçer, eğitime yönelik hizmetlerin de kendisi için çok önemli olduğunu vurguladı.

SEÇER: “SOKAKTAN BELEDİYECİLİK YAPMAK GEREKİYOR”

Bozyazı ziyareti sonrası gerçekleştirilen yayında konuşan Seçer, belediye hizmetlerine sokaktan bakılması gerektiğini ve vatandaşların gözünden bakılmasının önemli olduğunu kaydederek, “Bozyazı’da MHP Meclis Üyemiz Turhan Tuna’nın bir nikah merasimi kıydım. Siyasi Parti farkı gözetmeksizin meclis üyelerimiz hep bir aradaydık. Aydıncık ziyaretlerimiz oldu, Bozyazı’ya geldim. Akşam Anamur’a geçtim. Akşam vaktine kadar o bölgede çalıştık. Çeşitli ziyaretlerimiz oldu, esnaf gezileri, halk ve muhtarlarla bir araya geldim. Anamur’da, Bozyazı’da, Aydıncık’ta bulundum. Bunlar güzel temaslar zira sokaktan belediyecilik yapmak gerekiyor. Olaylara sokaktan bakmak gerekiyor. Halkın yönünden olayları değerlendirmek gerekiyor. Hep böyle davrandık, pandemiden dolayı pek sokağa çıkamadık, hayat normalleşiyor. Bunu aşılama belirleyecek. Toplumun ivedilikte aşılanması gerekiyor. Umut ediyorum toplumun önemli bir kısmının aşılanır. İnsanları eve kapatmak, cezai hayatı yaşatmak, maske mesafe ve hijyen çok da duymak istemediğimiz sözler. Bu işin ilacı aşı, bağışıklık kazanacak vatandaş ve Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda üzerine düşeni yapması gerekiyor” dedi.

“AMACIMIZ RAUF DENKTAŞ PARKI SAHİL KISMINDA UYGUN OLMAYAN YAPILARI KALDIRMAK”

Anamur’da bulunan Rauf Denktaş Parkı ile ilgili konuşan Seçer, parkta yapmak istedikleri revizyonların onayı alınmadığı için beklediklerini ifade ederek, “Anamur’da bulunan Rauf Denktaş Parkı çalışmaları devam ediyor. Tahsisi gelmediği halde çalışmaya devam ediyoruz. Orada bakımı temizliği gayet güzel. Ama tahsisi yapılmadan çivi çakamayız. Yeniden revize edelim. Bazı yapılması yeni düzenlemeler var. Parkın hemen yanında Anamur’lu vatandaşlarımızın piknik olarak kullandığı bölgeler var onların da tahsisini istedik. Sahili de istedik. Rauf Denktaş Parkı’nın sahil kısmını da istedik. Amacımız uygun olmayan yapılaşmayı ortadan kaldırmak çünkü işgalciler var. Vatandaşlarımız denize rahat girsin. Maalesef her alanda işler iyi gitmiyor. Engellemeler oluyor, süreleri geçiyor tahsis konusunda. Eğer bakanlık veya kurum bunun tahsisini geciktiriyorsa ya işleri yoğun bakamıyorlar ya da siyasal olarak bakıyorlar. Düşünsenize benim partimden bir hükümet olacak bakanlar olacak. Biz Cumhurbaşkanlığı sistemini de onaylamıyoruz. Bir başbakan olacak, partim iktidar olacak da bu kadar elzem konuların tahsisi gecikecek. Ben buna müsaade eder miydim? Sesinizi duyuramıyorsunuz. Bir şey bir kez söylenir. Gidiyoruz, geliyoruz ama sağır duvar duyulmuyor. Bunlar işleri geciktiriyor ve ülkeye faydası olmuyor. Vatandaş mağdur oluyor” diye konuştu.

“İLÇE BELEDİYELERDEN TAHSİS GELMİYOR, BU HİZMETLERİ NASIL YAPACAĞIZ?”

Yapmak istedikleri yatırımların engellemeler nedeniyle yapılamadığını sözlerine ekleyen Seçer, vatandaşların yapılanları görmesi gerektiğini dile getirerek, “Anamur, Bozyazı Hali, buranın en önemli gelir kaynaklarından biri. Başta muz ve çilek olmak üzere katma değeri yüksek ürünler yaygınlaşıyor. Sıradışı değeri yüksek ürünler, yüksek geliri olan ürünler. Bunların satışı yapılan yerlere bakıyorsunuz tabiri caizse mezbelelik. Bozyazı halini gezdim 32 dükkandan oluşuyor ayrı halleri var. Birinde 10-12 ve biz bunları bir araya getirmek istiyoruz. Yeni modern bir hal oluşturalım diyoruz. Yer belli ön tahsisi yapılmış. Anamur ve Bozyazı’da tahsisler gelmediği için bunu yapamıyoruz. Orada parkın tahsisi gelmiyor, burada halin tahsisi gelmiyor. Tarsus’ta kültür merkezinin tahsisi gelmiyor. Bu hizmetleri nasıl zamanında yapacağız. Bir yandan kamu bankaları yüzünüze kapıyı kapatsın, bir yandan İller Bankası teminat mektubu vermesin. Büyükşehir Meclisleri sizlere borçlanma konusunda size sıkıntı çıkarsın. Bu dayanılır gibi değil. Halkın bunu görmesi lazım. Muhtarlarımızın görmesi lazım. Meclis üyelerimizi, milletvekillerine gidip anlatmaları lazım. Sizler ne yapıyorsunuz demeliler. Aslında sesimizi duyuracak olanlar onlar. İktidar olanlar onlar. Onların bu işlere el atması lazım. Sandıkta karşılarına konur. Halk bunları görür. Belediyelerin işlerinin kolaylaştırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ANAMUR’DA, GÜLNAR’DA OTOGAR YAPILMIŞ YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ?”

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Anamur ve Bozyazı’da vatandaşların toplu taşıma konusunda yeni ve konforlu otobüsler istediğini kaydederek, “Anamur’da Bozyazı’da vatandaşlarımızın toplu taşıma konusunda bana fikir beyan ediyor. Herkes ilave otobüs istiyor. Daha rahat, daha konforlu ve daha ucuz seyahat etmek istiyor. Onun için Mersin’de metro yapıyoruz. Daha hızlı, daha ucuz, daha konforlu bir toplu taşıma istiyor. 87 CNG otobüsü bunun için aldık. Döviz kurunda olandalgalanmalar oldu. Cazip bir şekilde bu otobüsleri aldık. Anamur’dan geldim orada bir terminal yapılmış, yazık günah değimli, Gülnar’da otogar yapılmış, günde 2 otobüs giriyor. Bu israf, Türkiye bu noktada mı olmalıydı. Ankara, Adana, Antalya Büyükşehir Belediyelerinde yaşanan durumları görüyorsunuz. Muazzam borç var ve israf var. Bunları durduğunuz zaman işler rayına giriyor. Engelleme yapmasınlar, biz işimiz yapmak istiyoruz” dedi.

“KOCA KOCA BİNALAR YAPMAK BELEDİYECİLİK DEĞİLDİR”

Belediye başkanlarının geleceği öngörmesi gerektiğini vurgulayan Seçer, projelerin de bu noktada yapılması gerektiğini ifade ederek, “Anamur’da bir fikir değişikliğine gittik, gereksiz ve büyük bir otogar var. Var olan otogara dokunuşlarla kurtaracağız. Artık hava yolu taşımacılığı gelişiyor. Yönetim anlayışı, vizyonlar, bakış açıları gibi eski dönemlerde Türkiye’de iktidarların bu alandaki yatırımlarının yanlış olması, keşke o dönemlerde şehirler demir ağlarla birbirine bağlansaydı. Bir hızlı tren projesi var bölgemizi de ilgilendiren, daha gerçekleşmedi. Yeni konsepte, yeni düzende yeni şeyler yapmak lazım.20 yıl öncesine saplanıp kalırsanız işte böyle yanlış projeler yaparsınız. Koca koca binalar yapmak belediyecilik değildir. Vatandaşa dokunmak,yeşili korumak, dezavantajlı gruplara sahip çıkmak, gerekli yerde yol yapmak bunları akılcı şekilde yapmak gerekir. Anamur Otogarını da tüm belediye birimlerini, MESKİ birimlerini, eğitim birimimize buraya taşıyacağız. Sosyal bir alan yaratacağız” diye konuştu.

“EĞİTİMİNİZ YOKSA BAĞIMSIZLIĞINI YİTİRİRSİNİZ”

Eğitim konusunun kendisi için çok önem arz eden bir konu olduğunun altını çizen Seçer, eğitimin ihmal edilemeyecek kadar önemli olduğunu ifade etti. Seçer, ziyaret ettiği Bozyazı ve Anamur’da yaptıkları eğitim faaliyetlerine de yer vererek, “Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’da 2020 yılında burada başladık. 2019 yılında Aydıncık’ta başladık eğitim hizmetine. Eğitim her şeyin temeli, eğitim olmasa paranızı kaynaklarını yönetemezsiniz. Eğitiminiz yoksa bağımsızlığınızı yitirirsiniz. Demokrasiyi içselleştiremezsiniz. Eğitim yoksa hukuk devleti olamazsınız. Eğitim yoksa kültür, sanat, spor olmaz eğer. Bizler eğitime önem veriyoruz. Bizim peşinde gittiğimiz önderimizin gereğidir. Mustafa Kemal’in Atatürk’ün gereğidir.  Her bölgede eğitime yönelik çalışmalarımız sürüyor. Anamur’da 435 öğrenci var. Bozyazı’da 135 öğrenci var. Bu bölgelerde LGS’de başlıyor. Gelir düzeyi düşük mahallelerde binalar bulun dedim çocuklarımıza eğitim verelim dedik. Mersin’deki çocuklarımızın Mersin’deki vatandaşlarımızın çocukları üniversiteye gitme oranları ne kadar yükselirse Mersin refah toplumu, kültür sanat Mersin yükselir gider. Görevde kaldığım sürece hangi makam olursa olsun benim için esas olan eğitim olacak” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEK BENİM İÇİN GURUR MESELESİ”

Seçer, sahillerde temizlik konusuna dikkat ettiklerini ve kurdukları şube müdürlüğünün sahilleri denetlediğini söyleyerek, “Mersin bir turizm kenti. Sahildeki her olumsuzluk Büyükşehir’in rolü olduğu düşünülür. Bir gerekçenin altına sığınmıyoruz ama sahillerin sorumluluğu bize ait değil. Belli bir kiralama ile plaj işletiliyor. Diğer bölgelerde de halka açık yerlerde, sitelerin faydalandığı yerlerde sahil temizliği yapıyoruz. Yeni bir makine tedarik ettik ve sahillerimize katkı sunacak bir alet. Sahil şeridimizi temizleyecek bir makine ve önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacak. Sahillerle ilgili bir şube müdürlüğü oluşturduk. Sahili denetliyorlar. Her konuda temas halindeyiz. Tertemiz sahillerimizin olmasını arzu ediyoruz.Biz vatandaşlarımızın yanındayız. Biz hizmet için varız. Herkes vatandaşlarımıza hizmet etme zorunluluğuna sahip. Vatandaşlarımız bana yetki verdi ve ben görevimi yapmak zorundayım. Seçim zamanı bana sen görevini iyi yapamadın derler. Biz gayet işimizi yapıyoruz. Biz onların yanındayız. Ben vatandaşlarımızı çok seviyorum. Onlara hizmet etmek benim için gurur meselesi” şeklinde konuştu.