Mersin Limanı’nda 1 ton kokain ele geçirildi

Mersin Limanı’nda 1 ton kokain ele geçirildi cukurovagazetesi.com

Ekvador’dan Mersin Limanı’na gelen Liberya bandıralı bir geminin içerisinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarını alan Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ile Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, düzenlediği operasyonla 1 ton kokain ele geçirdi. Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü önünde Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Cihan, operasyonla ilgili basını bilgilendirdi.


Haber- Uğur Özgür

KOKAİN EKVADOR, PANAMA VE MALTA ÜZERİNDEN MERSİN’E GELMİŞ

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ile Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, Ekvator’dan Mersin Limanı'na gelen bir gemide muz yüklü konteyner içerisinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı alınması üzerine operasyon düzenledi. Liberya bandıralı gemiye düzenlenen operasyonda ele geçirilen 1 ton kokain

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü binası bahçesinde sergilendi. Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Cihan, burada yaptığı açıklamada, Mersin Emniyet Müdürlüğü ve Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile beraber yaklaşık bir aydır konuyu takip ettiklerini belirtti. Cihan, “Ekvator ülkesinden Mersin Limanına muz yüklü bir gemide kokain geleceği bilgisi üzerine yapılan çalışmamız başarılı bir yakalamayla bugün sona ermiştir. Bu yakalamada 1 ton kokain yakalaması gerçekleşmiştir. Çalışmalarımız devam etmekte, uyuşturucuyla mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla devam etmektedir” dedi.

CİHAN: “DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”

Türkiye’de şu ana kadarki yakalama rekoru olduğunun belirten Cihan, “2019 yılında yine burada Mersin Emniyet Müdürlüğünün 615 kilogram kokain yakalaması vardı. Bu yakalamayla da bu rekoru egale etmiş olduk. İnşallah daha büyük başarılara imza atacağız. Elbette gözaltılarımız ve yakalamalarımız olacak. Şu anda tahkikat ve soruşturmamız devam ediyor” şeklinde konuştu. Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre de tahkikatın çok yönlü devam etmekte olduğunun bilgisi paylaşıldı.  Ticaret Bakanı Mehmet Muş da sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunarak Türkiye’de bugüne kadar yapılan rekor yakalama olduğunu belirtti. Bakan Muş ayrıca, operasyonda görev alan Gümrük Muhafaza ekiplerini tebrik ettiğini ifade etti.