Büyükşehir’in En Güzel Balkon Bahçe Yarışması ödülü sahiplerini buldu

Büyükşehir’in En Güzel Balkon Bahçe Yarışması ödülü sahiplerini buldu cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından 5-11 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘En Güzel Balkon Bahçe Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı. Başkan Seçer, tören öncesinde Begonvil dikim etkinliğine de katılarak, eşi Meral Seçer, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte Begonvil dikti.


Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Başkan Seçer’in yanı sıra Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka, CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, CHP il ve ilçe yöneticileri, Meclis üyeleri, STK ve oda temsilcileri ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

2 KATEGORİDE İLK 3’E GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Törende, ‘En Güzel Bahçe’ ve ‘En Güzel Balkon’ kategorilerinde ilk 3’e girenlere ödülleri Seçer ve protokol üyeleri tarafından verildi. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’nin düzenlediği yarışmanın ödül töreninde, her iki kategoride ilk 3’e giren kişilere bahçe alet takımı ve tohum setleri hediye edildi. Alanda kurulan Doğa Dostu Kadın Üretici Stantları’nda doğal ve geri dönüşüm malzemelerinden yapılmış ürünlerin satışı da gerçekleştirildi. 

“BİZİM YÜZÜMÜZ AKDENİZ’E DÖNÜK”

Seçer, kadın üretici stantlarının önemini anlatarak, “Dar gelirli bir ailede 3 çocukla, 5 çocukla, eşiyle dişini tırnağına takıyor; çocukları daha rahat bir yaşam sürsün diye. İşte bu emekçi üretici kadınlarımız, onlar için çalışıyorlar. Bir belediye başkanı olarak çok saygı duyuyorum. Onları çok seviyoruz. Onların her zaman yanında olma sözü vermiştik, her zaman yanlarındayız. Dün olduğu gibi bugün de ama yarınlarda da bizim beraberliğimiz devam edecek. Güzel bir topluluk, güzel bir hava. Mersin güzel. Çok güzel bir kent görüyorsunuz. Bizim yüzümüz Akdeniz’e dönük. Dünyanın en yakışıklı dağlarına yaslanmışız sırtımızı, Toros dağlarına. Çok bereketli bir kentte yaşıyoruz. İnsanı güzel, insan kaynağı güzel” dedi.

“BİZ MERSİN’İ, ÜLKEMİZİ, İNSANLARIMIZI SEVİYORUZ. HİZMET AŞKIYLA YANIP TUTUŞUYORUZ”

Belediyecilik anlayışlarında kimseyi ötekileştirmeden hizmet ürettiklerini kaydeden Seçer, “İki şeyden çok mutlu oluyorum. Vatandaşlarımızın yanında olduğumuz zaman, onların dertlerine derman olduğumuz zaman, hastalığına ilaç olduğumuz zaman bize ettikleri dualar benim gözlerimi yaşartıyor, kalbimi sızlatıyor. Bir de şehir dışından buraya geldikleri zaman vatandaşlarımızın ‘Yahu biz Mersin’i böyle bilmiyorduk, ne güzel bir kent, ne huzurlu bir kent, ne temiz bir kent’ dedikleri zaman benim yağlarım eriyor, çok mutlu oluyorum. Biz çünkü Mersin’i seviyoruz. Biz ülkemizi seviyoruz. Biz insanlarımızı seviyoruz. Onun için hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyoruz. Mersin’e de aynı şeyi yapmaya uğraşıyoruz” diye konuştu.

“330 KİŞİ BİZLERE MÜRACAAT ETMİŞ. BANA GÖRE 330’U DA BU ÖDÜLE LAYIK”

Seçer, düzenlenen yarışmayla bir farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirterek, şöyle devam etti:“Vatandaşlarımız balkonlarını, bahçelerini güzelleştirsinler; estetik, bakım, temizlik, temiz bir çevrede yaşama arzusu. İnsanların temiz bir evinin avlusunun bahçesinin olmasının zenginlikle hiçbir alakası yok. Yoksul olabilir bir insan, geliri düşük olabilir, gecekonduda yaşıyor olabilir. Ama evinin önünü temiz tutabilir. Sokağı temiz tutabilir. Çevresini temiz tutabilir. Hiçbir şey bilmiyorsa yarım çuval kireç alır, bir kovaya boşaltır, üstüne su koyar onu karıştırır boya badana eder. Tiril tiril bir mahalle olur. Tiril tiril bir köy olur, sokak olur. Üç tane fidan bir yerden edinir, evin bahçesine diker, o taşı yeşillendirir, o çölü vahaya çevirir. Yeter ki insan istesin. İşte bu yaptığımız etkinlik, bu farkındalığı ortaya çıkarmak için. Fena da bir yarışmacı kitlesi yokmuş. 330 kişi bizlere müracaat etmiş. Şu anda üçer yarışmacı bu ödüle layık görülmüş. Bana göre 330’u da bu ödüle layık. En azından bu çağrıya cevap vermek bile bana göre bir meziyettir. Çok büyük bir meziyettir. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. 3 güzel bahçe ödülünü, 3 güzel balkon ödülünü verirken aslında 330 yarışmacı adına onlara vermek istiyorum. Onların nezdinde onlara da teşekkür ediyorum.”

“ONLARLA BİR KEZ DEĞİL BİN KEZ GURUR DUYUYORUM”

Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak kadına verdikleri değeri ve işe alımlarda gösterdikleri pozitif ayrımcılığı hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi’nin her kademesinde kadın emeği ve kadın gücü olduğunu söyledi. Seçer, “Çalışma hayatında kadınlara ayrı bir yer verdiğimizi lütfen bilin. Kadınlar bizim baş tacımız. Bütün yurttaşlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz; hepiniz bizim baş tacımızsınız. Kendinizi Mersin’de iyi hissedin. Burada bizim anlayışımıza, yani bizim anlayışımızdaki belediyelerin, belediye başkanlarının ayrımcılık yapacağı aklınızın ucundan dahi geçmesin. Haksızlık, adaletsizlik yapacağı aklınızın ucundan geçmesin. Biz Türkiye’yi kucaklamak için varız. İnsanları ayrıştırmak için değil, birleştirmek için varız. İnsanları düşmanlaştırmak için değil, kardeş olduklarını hissettirmek için varız” dedi.(Haber Merkezi)