Gültak: “Oynamak istediğiniz filmin adını biliyorum”

Gültak: “Oynamak istediğiniz filmin adını biliyorum” cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediyesi Haziran Ayı İkinci Birleşimi’ni gerçekleştirdi. Meclis toplantısında konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Herhangi bir gerginlik yok. Oynamak istediğiniz filmin adını biliyorum. Öncesinde organize olup bizim ve bazı arkadaşlarımızın önüne salvolar yaptığınızın farkındayız” dedi.


 

Haber – Barış Köksal

Akdeniz Belediye Meclisi Haziran Ayı İkinci Birleşimi’ni gerçekleştirdi. M. Mustafa Gültak Başkanlığında yapılan meclis toplantısı belediye konferans salonunda gerçekleşti. Meclis’te, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” nedeniyle çevrenin önemine ilişkin bir video yayınlayan Gültak, ekolojiye vurgu yaptı. Mecliste ayrıca Nusratiye Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti TCDD’ye ait olan 12 bin metrekarelik alanda Erzurum ve Akdeniz Belediye Başkanlığıyla yapılan park ve reaksiyonu alanına Sekmen Parkı isminin verilmesi ve Üçocak Mahallesi Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı içerisinde bulunan binanın Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ne tahsisi görüşülen maddeler oldu.

GÜLTAK: “HERKES ÇEVREYLE İLGİLİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, “5 Mayıs Dünya Çevre Günü” dolayısıyla yaptığı konuşmasında ekolojinin önemine değindi. Gültak, Milli Eğitim ile yaptıkları çalışmalarla öğrencilerle doğayı yönelik faaliyetler düzenlediklerini ve bunun önemli olduğunu belirterek, “5 Haziran hepinizin bildiği gibi Dünya Çevre Haftası. Onunla ilgili arkadaşlar bir video hazırlamış onları size takdim edeceğiz. Herkesin çevreyle ilgili üzerine düşen her şeyi yapması gerekiyor. Geldiğimizde Adanalıoğlu’nun 25 yıllık çöp sorunu vardı, sahilin hemen dibinde. Yıllardır biriktirilmiş özellikle doğa düşmanı plastik atıklarla doluydu. İlk işimiz onu temizlemek oldu. Şu an sahili güzel. Ayrıca kaçak yapılar vardır. Denizi ve kumu kirletiyordu. Kum zambaklarını kirletiyordu hepsini ortadan kaldırdık. O bölgede pandemi öncesi Milli Eğitim ile bir çalışma başlattık. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerini orman temizliğine götürdük düzenli olarak. Pandemi bitince de bunu devam ettireceğiz. Çünkü eğitim şart. O çocukların sahilde, ormanda nasıl gezeceklerini, hangi maddelerin doğaya ve kendini zarar verdiklerini bilmeleri gerekiyor. Güzel bir projeydi, inşallah normalleştikten sonra devam edeceğiz. Özel kolejler de dahil birçok öğrenciye bu eğitimi veriyoruz” dedi.

“AKDENİZ’DE YAŞAYAN İNSANLARIN, PARKI VE YOLU OLMAYAN YERDE YAŞAMASI KADERLERİ DEĞİLDİR”

Gültak, daha temiz bir çevre ve daha temiz bir hava için Akdeniz’de yaşayan halklar adına çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Her konuşmamda bunu dile getireceğim. Akdeniz’in yaşayan insanları Kürtleri, Türkleri, Arapları bu şekilde yaşamak, karbonmonoksiti ciğerlerine çekmek, parkı yolu olmayan, alt yapısı olmayan yerde yaşamak kaderleri değil. Bu kadere isyan ediyorum ve bunu değiştirmek için de geriye kalan görev süresi boyunca çalışacağım. Kim ne yaparsa yapsın, ne kadar direnirse dirensin hem kentsel ve yerindeki dönüşüm noktasında hem de alt yapı ve diğer konuların değiştirilmesi konusunda önemsediğimi bir daha söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

DÖVENCİ: “PARK, BÜYÜKŞEHİRDEN TOPLANAN VERGİLERLE YAPILMIŞ”

Meclis oturumda, Akdeniz Belediyesi sınırları içinde bulunan mülkiyeti TCDD Genel Müdürlüğü’ne ait Nusratiye Mahallesi’nde bulunan 12 bin metrekarelik park ve reaksiyon alanına Sekmen Parkı isminin verilmesi konusu mecliste görüşülen ilk madde oldu. Konuyla ilgili konuşan CHP Meclis Üyesi Serhat Servet Dövenci, parka Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in soy isminin verilmesinin doğru olmadığını ifade ederek, “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı, bunu iş insanı gibi kendi parasıyla yapmamış. Büyükşehirden toplanan vergilerle yapılmış. Bu biraz daha farklı bir şey. Alan 12 bin metrekarelik bir alan. Kirlenmemiş bir alan ve burada şuna bakmak gerek tek bir çivi çakılmış Akdeniz halkı bundan da istifade etmiş, teşekkür edilebilir ya da bir şey yapılabilir ama burada illa isim verilmesine ben de karşıyım. Oranın adı Özgürlük Parkı olabilir, başka bir şey olabilir böyle değerlendirmek lazım” diye konuştu.

MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE BİNA TAHSİSİ AKDENİZ MECLİSİNDE KABUL EDİLDİ

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Sekmen Parkı ismiyle ilgili Millet İttifakı’nın kararının önceden belirlendiğini dile getirerek, “Bundan bir önceki toplantıda sizlere karşı samimi duygularımızı kullanarak bir özür diledik. Erken bir basın açıklamasından kaynaklı bir hatamız olduğunu da kabul ettik. Hani diyorsunuz ya sen böyle böyle yaptın diye. Basının önünde siz haklısınız kusura bakmayın dedik özür de diledik. Bunları da yaptık. Ama sizi görüyorum ki komisyonlarda kararınız belli. Şahsımdan kaynaklı bir hatayı da sizler kusura bakmayın diyerek özür diledim. Burada 2 milyondan üzeri bir para harcandıysa ki bu vatandaş Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarından biri olarak görünen, TBMM’de iki dönem milletvekilliği yapmış devlet adamlığı özelliği olarak birinin ismini veremiyorsak bu bizim ayıbımızdır” dedi. Konuyla ilgili madde idareden geldiği gibi oylanarak oy çokluğuyla reddedildi. Mecliste oylanan bir diğer madde olan Üçocak Mahallesi Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı içerisinde bulunan binanın Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ne tahsisi de mecliste yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.

“HDP GRUBUNA SESLENİYORUM, KÜRT KARDEŞLERİMİZE FAYDA VEREMEZSİNİZ”

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Gültak, mecliste polemik yaratılarak kendileri üzerinden bir algı yaratılmak istendiğini vurgulayarak, “Herhangi bir gerginlik yok. Oynamak istediğiniz filmin adını biliyorum. Öncesinde organize olup bizim ve bazı arkadaşlarımızın önüne salvolar yaptığınızın farkındayız. Bugüne kadar mütevazılığimizle, insanlığımızla, beyefendiliğimizle idare ettik. Ama bu yapılan filmin, oynanan senaryonun Akdeniz’deki Kürtlere, Alevilere, Türklere, Hıristiyanlara hiçbir faydası yok. Sadece polemik üreterek benim, bazı meclis üyelerinin ve bürokratların üzerinden oynayarak bir gerginlik çıksın, bir malzeme çıksın da bir yerde kullanalım modu ile gittiğiniz sürece, özellikle HDP grubuna sesleniyorum, Kürt kardeşlerimize hiçbir fayda veremezsiniz. Siz bu yolla ne Güneş’e, Özgürlük Mahallesine, bahsettiğiniz tüm mahallelere bir hizmet veremezsiniz. Ben hedef göstermiyorum sizin yaptığınızı gösteriyorum. Başkana saygısızlık ediyorsunuz. Burada konuşma metnini, diyaloglarını öğrenip gelin. Siz eğer muhalefet yapmak istiyorsanız benim üzerime veya meclis üyelerine oynayarak bir fayda sağlayamazsınız. Bunu da tüm Akdenizliler duysun istiyorum. Herkes filmin farkında” ifadelerini kullandı.

“BU KENTLEŞMENİN ÇARPIK OLMASINA NEDEN İZİN VERDİNİZ?”

Akdeniz’de yaşayanların vatandaşların yararının görmezden gelindiğini savunan Gültak, mecliste yaratılacak polemiklere de izin vermeyeceğini söyleyerek, “Bundan sonra Akdeniz’deki yaşayan tüm insanların faydasına olan tüm eleştirilerinizi kabul etmeye, yerine getirmeye hazırım. Ama siyasi polemiklere yol açan tartışmalara da bu tarihten itibaren izin vermeyeceğim. Siz bunun adına anti demokratik uygulama diyebilirsiniz. Ben bunu, Akdeniz halkının faydasına olarak görüyorum. Çünkü birileri bu halkın yararını istemiyor. Çünkü bu arkadaşlar bir dahaki seçimin hesaplarını yapıyor ama daha onun günü var. Bunlar sizin gözünüzün önünde olmuş. Bunlara karşı çıkmamışsınız, tam tersine onay vermişsiniz. Şimdi bana çevre diyorsunuz. Hangi çevreden bahsediyorsunuz? Bu kaçak yapılar yapılırken niye müdahale etmediniz? Bu kentleşmenin böyle çarpık olmasına neden izin verdiniz?” şeklinde konuştu.