Kazanlı Belediyesi Ortaokulu’ndan, ‘Geleneksel Kutu’ çalışması

Kazanlı Belediyesi Ortaokulu’ndan, ‘Geleneksel Kutu’ çalışması cukurovagazetesi.com

Akdeniz ilçesine bulunan Kazanlı Belediyesi Ortaokulu’nda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olan Semiha Zorlu, kültürel mirasın aktarılması amacıyla e-Twinning projesi üzerinden çalışmalarına devam edecek.


Kültürel miras, bir toplumun ortak geçmişini anlatan, toplumun dayanışma ve birlik duygularını güçlendiren, insanların tarih boyunca biriktirdikleri deneyimlerin ve geleneklerin devamlılığını sağlayan, gelecekteki şekillenmelere yön veren değerlerdir. Kültürel miras geçmişle bugün arasında bağlantı kurarak, içinde yaşanılan kültüre ve dünyaya bir temel oluşturur ve geleceğin oluşturulmasında sağlam bir referans verirken manevi anlamda da insan hayatlarını zenginleştirir. Kültürel miras ancak yeni nesillere aktarılarak geleceğe taşınabilir.

3 OKUL İLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK

Yaşam tarzının değişmesiyle birlikte bazı değerlerimiz unutulmaya başlanmıştır. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Mersin’in Akdeniz ilçesinde bulunan Kazanlı Belediyesi Ortaokulu’nda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olan Semiha Zorlu, okul müdürü Nihal Kurşun’un da desteğini alarak kültürel mirasın aktarılması ile ilgili bir çalışma yapmaya karar vermiştir. Bu projeyi Ankara-Çankaya Salih Alptekin Ortaokulu, Adana-Seyhan Aliya İzzet Begoviç Ortaokulu ve Ankara-Pakize Erdoğu Ortaokulu ile iş birliği içinde e-Twinning üzerinden yürütmeye başlamıştır.

GELECEK NESİLE KÜLTÜREL MİRASIN AKTARILMASI HEDEFLENİYOR

Geleneksel kutu e-Twinning projesinde somut olmayan kültürel mirasın tanıtılması, bu mirasa yönelik bilinç ve duyarlılık oluşturulmasında yönelik geleneksel kutu adı verilen bir model geliştirerek öğrencilere yerel halkın gelenek ve göreneklerini öğretmek, öğrencilere yaşadığı çevrenin kültürel mirası hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Projede, öğrencilerin somut olmayan kültürel miras tutumlarının oluşması, öğrencilerin yaşadıkları aile büyüklerinden öğrendikleriyle kültürel mirasın aktarılması ve öncelikle yakın çevrelerindeki kültürel mirası daha sonra da diğer bölgelerdeki kültürel mirası tanımaları hedefleniyor. (Haber Merkezi)