Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden 19 Mayıs kutlaması

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden 19 Mayıs kutlaması cukurovagazetesi.com

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, çelenk sunma töreni düzenledi. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlerimiz milli mücadeleden bugüne, her dönemde gösterdikleri kahramanlık ve gayretle ülkemizin ümidi olduklarını ortaya koymuşlardır” dedi.


Haber – Vecdi Yenigül

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi. Pandemi kısıtlamalarının gölgesinde gerçekleşen çelenk sunma törenine Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve Gençlik Merkezi üyeleri katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj da törende okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir,19 Mayıs dolayısıyla konuşma gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRK MİLLETİ, GÖĞSÜNÜ SİPER EDEREK DESTANSI BİR ZAFER ELDE ETMİŞTİR”
 “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili okunan mesajında, “Aziz milletim, büyük ve güçlü Türkiye’nin teminatı ve kıymetli gençler,19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin bağımsızlık inancında aldığı güçle mili mücadeleyi başlattığı tarihi bir gündür. Emperyalist, sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı verdiğimiz mücadelede milletimiz sarsılmaz bir kararlılıkla birlik ve beraberlik içinde yeniden ayağa kalmak için öne atılmıştır. Türk milleti istiklal mücadelesi boyunca hiçbir millete nasip olmayan azim ve cesaretle göğsünü düşmana siper ederek vatanını,  bayrağını savunmuş ve destansı bir zafer elde etmiştir. Gençlerimiz de milli mücadeleden bugüne, her dönemde gösterdikleri kahramanlık ve gayretle ülkemizin ümidi olduklarını ortaya koymuşlardır. Biz de insanı merkezine koyan ilim ve irfan medeniyetimizden aldığımız güç ve gençlerimizin verdiği enerji ile şanlı zaferlerimizi taçlandırmak, ülkemizi 2023 ve gelecek hedeflerine eriştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İnanıyorum ki gençlerimiz vizyon, hedef ve değerlerimize sahip çıkarak devraldıkları bayrağı çok daha ileriye taşıyarak ulusal ve uluslararası alanlardaki başarılarıyla ülkemizi güçlü şekilde temsil etmeyi sürdüreceklerdir” açıklaması paylaşıldı.

“GENÇLERİMİZİN VERDİĞİMİZ DESTEKLERİ İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMELERİNİ İSTİYORUZ”
Türkiye’nin  bölgesel ve küresel güç olma yolunda gençlere daha fazla fırsatlar sunulacağının ifade edildiği mesajının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün alanlarda kendi stratejisini milli ve yerli imkanları sahada ve masada uygulayan hedeflerine emin adımlarla ilerleyen bir ülke olarak gençlerimizin bu süreçteki başarıları ile gurur duyuyor,onlara her daim güveniyoruz.Gençlerimizin onlar için inşa ettiğimiz aydınlık Türkiye’de eğitimden, istihdama, sanattan, spora bütün alanlarda sunduğumuz imkanları, verdiğimiz destekleri en iyi şekilde değerlendirmelerini bekliyoruz. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe bölgesel ve küresel liderlik yolunda ilerledikçe gençlerimize daha çok fırsat sunmaya devam edeceğiz. Sadece kendi milletimiz için değil, dünyanın dört bir yanındaki mazlumların ülkemizi duyduğu güven ve beslediği umudun sorumluluğuyla gayret göstereceklerine inanıyorum. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verildi.

DEMİR: “TÜRK GENCİ, YARINLARIN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise, 19 Mayıs’ın birlik ve beraberlik adına önemli bir unsur olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, “19 Mayıs milletimizin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, işgal altındaki Anadolu’yu kurtarmak için başlattığı yürüyüşün ilk adımını oluşturan ve Türk milletinin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesi tam 102 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ateşlenmiştir. Milletimizin birlik ve beraberliğinin tüm unsurları ile bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. 19 Mayıs, Gençlik ve gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Biz, ülkemizin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerle geleceğe yürümekten gurur duyuyoruz” dedi.

“GENÇLER, TARİHİ ŞEREFLE YOĞRULMUŞ MİLLETİN FERTLERİ OLARAK HAREKET ETMELİSİNİZ”
Demir, var olan imkan ve kaynaklarla gençlerin daha iyi seviyelere gelmeleri yönünde çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Sevgili gençler sizler en büyük ilham kaynağımızı şanlı tarihimizden ve ecdadımızdan almış bir nesil, tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak hareket etmelisiniz. Çünkü siz Sultan Alparslan’ın, Ertuğrul Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmet’in ve “Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istikbali uğruna ölürüm.” Diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nesliyiz. Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl pandemi sebebiyle dünyanın çok zorlu bir süreçten geçtiği bir dönemde kutlanıyor. Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, sportif anlamda dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkan ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. En büyük varlığımız, en büyük imkanımız olan gençlerimiz ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, siz değerli katılımcılara sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” diye konuştu.